Brød/Boller Opskrifter

Rabarberbrud med marcipan – søde boller med et twist

Rabarberbrud med marcipan

Rabarberbrud med marcipan er den slags bagværk, der hurtigt forsvinder fra fadet. Kombinationen af sød marcipan og syrlige rabarberstykker giver en uimodståelig balance, som både børn og voksne elsker. De er perfekte til eftermiddagskaffen, madpakken eller som en sommerlig snack på farten.

Bollerne er inspireret af de klassiske chokoladebrud, men her har jeg tilsat sæsonens friske rabarber og lidt revet marcipan – en kombination, der giver både smag og saftighed. Det er en fantastisk måde at bruge dine rabarber på, og du kan sagtens variere smagen med lidt hvid chokolade eller hakkede nødder, hvis du har lyst.

Opskriften er nem at gå til, og du får en blød bolle med sødsyrlige bidder i hver eneste bid. Nederst på siden finder du min opskrift på rabarberbrud med marcipan i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derfor skal du bage rabarberbrud

  • Nemt at bage
  • Perfekt kombination af sødt og syrligt
  • Saftig, blød bolle med masser af smag
  • Skøn måde at bruge rabarber på – også rester!

Tips til bagning af rabarberbrud

  • Skær rabarber i små stykker – så de kan fordeles godt i dejen.
  • Brug marcipan af god kvalitet, det giver den bedste sødme og konsistens.
  • Tilsæt evt. lidt hvid chokolade eller hakkede nødder, hvis du vil gøre dem ekstra luksus.
  • Husk hævetiden for de bedste luftige boller.
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Praktisk info – kan rabarberbrud fryses?

Har du ikke før bagt med rabarber, så får du her lidt praktisk info:

Kan rabarberbrud fryses?

Ja! De er fryseegnede og kan hurtigt lunes igen i ovnen eller på brødristeren. Perfekt til at have på lager til uventede gæster eller søde stunder i hverdagen.

Skal man bruge friske rabarber eller kan rabarber fra frost bruges?

Begge dele kan bruges. Du skal dog være opmærksom på, at rabarber fra frost tilføjer væde til din dej, da de bliver vandede, når de tør op. Sørg for at si væden fra og tilsæt evt en smule mere mel, hvis dejen bliver for klistret.

Hvad kan man gøre ved rabarber?

Hvis du har mere rabarber, så er mulighederne mange. Rabarber kan både bages, koges, syltes, laves til saft og meget andet. Se herunder for mere inspiration.

Hvad smager rabarber af?

Rabarber har en gennemtrængende syrlig smag. Derfor tilføjer jeg gerne lidt marcipan til mine kage opskrifter for at give lidt mere sødme. Det har jeg også gjort her i mine rabarberbrud med marcipan.

Er rabarber en frugt eller en grøntsag?

Lige lidt sjov bonus info: Rabarber er en grøntsag, men vi anvender den som frugt. Usødet rabarberkompot smager godt til sommerens grillretter, så du kan med fordel lave lidt ekstra og gemme i fryseren.

Rabarberopskrifter – rabarberserie

Jeg elsker rabarber og har ad flere omgange delt en lille serie på Instagram: @Homebybianca – i år er den på hele 14 små videoer, som du finder på min Instagram profil: @Homebybianca.

Alle opskrifterne finder du her på siden: #Rabarber

I år består min rabarberserie af følgende opskrifter (tryk på teksten og kom til opskriften):

Husk at gemme og dele

  • Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
  • Del dine rabarberbrud på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
  • Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rabarberbrud med marcipan – opskrift

Der er ingen undskyldning for ikke at lave lækkerier med rabarber, hvis du har fulgt med indtil nu. Der er masser af inspiration lige her på siden.

Opskriften på mine rabarberbrud med marcipan finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg har samlet alle mine rabarberopskrifter lige her: #Rabarber

Rigtig god fornøjelse med dine rabarberbrud!

Signatur

Her finder du mig

  • Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
  • Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 
  • Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

 

Rabarberbrud med marcipan

De her skønne bløde boller er perfekte til eftermiddagskaffen, madpakken eller som en snack på farten.

Antal: 12 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Brug en bradepande med høje kanter i målene 20×30 cm.
  • 150 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 2 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g marcipan
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.

    Bruger du rabarber fra frost, skal de tø op og væden sies fra.

  2. Kom rabarberne i en skål og tilsæt sukker.

    Fordel det godt.

    Rabarberbrud med marcipan
  3. Kom smørret i en gryde og smelt ved svag varme.

  4. Tilsæt mælken til smørret, så det køler lidt af og du sikre, at det ikke brænder gærcellerne af.

  5. Kom mælk og smør i en skål.

    Rabarberbrud med marcipan
  6. Smuldr gæren i og rør det ud.

    Rabarberbrud med marcipan
  7. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt og marcipan.

    Rabarberbrud med marcipan
  8. Tilføj det meste af melet og rør det til en ensartet dej.

    Rabarberbrud med marcipan
  9. Kom eventuelt mere mel i hvis dejen er meget klistret.

    Hvis du bruger rabarber fra frost, kan det være at der skal mere end 500 g mel i, men sørg for dejen fortsat er en smule klistret, men uden at den klistre til fingrene.

  10. Tilføj rabarberne og rør dem godt ind i dejen.

    Rabarberbrud med marcipan
  11. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time.

    Rabarberbrud med marcipan
  12. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fordel den i 12 lige store stykker.

    Rabarberbrud med marcipan
  13. Tril stykkerne til boller og sæt dem på en bradepande med kant, så de kan vokse sammen og give de gode bløde sider.

    Rabarberbrud med marcipan
  14. Lad dem herefter hæve under et viskestykke i 30 minutter.

    Rabarberbrud med marcipan
  15. Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.

Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarberbrud med marcipan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering