Rabarbersnitter med havregryn

Rabarbersnitter med havregryn – lækre små kager

Inspireret af den engelske havregrynskage Flapjacks finder du her opskriften på lækre rabarbersnitter

Rabarbersnitter med havregryn

Min lille køkkenhave bugner med rabarber og jeg nyder det.

Det er helt sikkert en af de ting, der for mig er indbegrebet af forår.

Samtidig nyder jeg at have noget i min have, som kan spises, men kræver minimal pleje. I en travl hverdag må det gerne være lidt nemt.

Rabarbersnitter med havregryn

Lidt fakta om rabarber

  • Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
  • Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
  • Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
  • Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
  • Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
  • Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
  • Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Rabarbersnitter med havregryn

Rabarbersnitter med havregryn

Jeg har før ladet mig inspirere af den lille lækre engelske ravregrynskage Flapjacks. I efteråret fik jeg nemlig lavet lidt lækre Havregryns æblesnitter og hvorfor ikke fortsætte stilen med lidt lækker rabarbersmag?!

Det kom der de her lækre rabarbersnitter med havregryn ud af og og du finder opskriften nederst i indlægget i en fin printvenlig version.

Find opskriften på Havregryns æblesnitter her:

Havregryns æblesnitter

Jeg bruger mine rabarber til mange forskellige opskrifter. Der bliver både lavet rabarbercrumble, rabarberkompot, rabarbermousse (perfekt til en god sød kage), rabarberkage/muffins og meget andet.

Du finder mine rabarberopskrifter lige her: #rabarber

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan

Find opskriften her:

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarberkage med marcipan

Nem, lækker og luftig rabarberkage med marcipan

Find opskriften her:

Rabarberkage med marcipan

Pandekage kage med rabarber

Find opskriften her:

Pandekage kage med rabarber

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Find opskriften her:

Sommerkage

Rabarberkompot med dadler

Rabarberkompot sødet med dadler

Find opskriften her:

Rabarberkompot sødet med dadler

Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarbersnitter med havregryn

Rabarbersnitter med havregryn

De her små lækre hapsere minder om de engelsk Flapjacks og smager skønt af rabarber

Ret Kage
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

Opskriften passer til en bradepande på 20 x 30 cm.

Rabarberkompot

  • 300 g rensede rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Rabarbersnitter med havregryn

  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 260 g havregryn
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g smør
  • 120 g sukker
  • 2 spsk sirup

Sådan gør du

Rabarberkompot

  1. Rens rabarberne for jord, skær bladene fra og skær stilkene i mindre stykker. 

  2. Kom rabarberne i en gryde med rørsukker og vaniljesukker.

  3. Kog dem møre i 10-15 minutter ved svag varme og blend kompotten med en stavblender.

Rabarbersnitter med havregryn

  1. Kom fuldkornhvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt.

  2. Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.

  3. Bland de tørre ingredienser med den smelte smør/sukker masse.

  4. Kom 3/4 af massen i en smurt bradepande og glat det ud med en dejskraber.

  5. Kom rabarberkompotten ovenpå og fordel også det med dejskraberen.

  6. Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles over rabarberkompotten.

  7. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

  8. Når kagen er kølet af kan den skæres i passende størrelser.

  9. Opbevar snitterne på køl. De smager bedst kolde.

Rabarbersnitter med havregryn
Rabarbersnitter med havregryn
Rabarbersnitter med havregryn
Rabarbersnitter med havregryn
Rabarbersnitter med havregryn
Rabarbersnitter med havregryn

3 Comments

Skriv et svar