Rabarbersaft uden saftkoger

Rabarbersaft uden saftkoger – Lav din egen lækre saft

Sådan laver du din egen lækre rabarbersaft uden saftkoger

Der er ingen tvivl om, at noget af det jeg holder allermest af ved foråret er mine rabarber.

De smager fantastisk, kan bruges til meget og passer stort set sig selv. Hvad mere kan man ønske sig?!

Jeg har en meget lille køkkenhave, da vi har valgt at bo på få kvadratmeter er haven nemlig tilsvarende lille. Samtidig arbejder jeg fuld tid og har to mindre børn, så tid kan være en mangelvare.

Derfor er alt, der er nemt at passe velkomment i min køkkenhave.

I min køkkenhave bor der tre rabarberplanter og de giver masser af lækre rabarber.

Det betyder at der kan laves masser af lækkerier.

Rabarbersaft uden saftkoger

Lidt fakta om rabarber

  • Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
  • Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
  • Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
  • Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
  • Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
  • Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
  • Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Rabarbersaft uden saftkoger

Rabarbersaft uden saftkoger

En af de ting, som jeg synes smager fantastisk, er rabarbersaft.

Men da vi jo bor småt, er det ikke lige en saftkoger jeg har plads til.

Derfor har jeg fundet ud af at lave min egen rabarbersaft, men uden en saftkoger.

Det er slet ikke svært.

Jeg deler både opskrift og fremgangsmåde herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg bruger mine rabarber til mange forskellige opskrifter. Der bliver både lavet rabarbercrumble, rabarberkompot, rabarbermousse (perfekt til en god sød kage), rabarberkage/muffins og meget andet.

Du finder mine rabarberopskrifter lige her: #rabarber

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan

Find opskriften her:

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarberkage med marcipan

Nem, lækker og luftig rabarberkage med marcipan

Find opskriften lige her:

Rabarberkage med marcipan

Pandekage kage med rabarber

Find opskriften her:

Pandekage kage med rabarber

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Find opskriften her:

Sommerkage

Rabarberkompot med dadler

Rabarberkompot sødet med dadler

Find opskriften her:

Rabarberkompot sødet med dadler

Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarbersaft uden saftkoger

Sådan laver du nemt din egen rabarbersaft uden at have en saftkoger stående. 

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarber
  • 400 g rørsukker
  • 1 liter vand
  • 2 tsk Nonoxal
  • Atamon

Sådan gør du

  1. Først  vaskes flaskerne af og skylles i Atamon.

  2. Rens rabarberne fri for jord, tag bladet fra og skær stilkene i tern. 

  3. Kom rabarberne i en gryde sammen med rørsukker, vand og Nonoxal. 

  4. Kog det hele ved svag varme i 30-40 minutter til rabarberne er møre. 

  5. Læg en si med et rent viskestykke ovenpå en skål og hæld grydens indhold ned i viskestykket, så saften kan løbe igennem og ned i skålen. 

  6. Hæld rabarbersaften på flasker og lad dem køle lidt inden låget sættes på.

Rabarbersaft uden saftkoger

2012

3 Comments

Skriv et svar