Go Back Email Link
Rabarberbrud med marcipan

De her skønne bløde boller er perfekte til eftermiddagskaffen, madpakken eller som en snack på farten.

Antal: 12 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Brug en bradepande med høje kanter i målene 20x30 cm.
  • 150 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 2 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g marcipan
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.

    Bruger du rabarber fra frost, skal de tø op og væden sies fra.

  2. Kom rabarberne i en skål og tilsæt sukker.

    Fordel det godt.

    Rabarberbrud med marcipan
  3. Kom smørret i en gryde og smelt ved svag varme.

  4. Tilsæt mælken til smørret, så det køler lidt af og du sikre, at det ikke brænder gærcellerne af.

  5. Kom mælk og smør i en skål.

    Rabarberbrud med marcipan
  6. Smuldr gæren i og rør det ud.

    Rabarberbrud med marcipan
  7. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt og marcipan.

    Rabarberbrud med marcipan
  8. Tilføj det meste af melet og rør det til en ensartet dej.

    Rabarberbrud med marcipan
  9. Kom eventuelt mere mel i hvis dejen er meget klistret.

    Hvis du bruger rabarber fra frost, kan det være at der skal mere end 500 g mel i, men sørg for dejen fortsat er en smule klistret, men uden at den klistre til fingrene.

  10. Tilføj rabarberne og rør dem godt ind i dejen.

    Rabarberbrud med marcipan
  11. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time.

    Rabarberbrud med marcipan
  12. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fordel den i 12 lige store stykker.

    Rabarberbrud med marcipan
  13. Tril stykkerne til boller og sæt dem på en bradepande med kant, så de kan vokse sammen og give de gode bløde sider.

    Rabarberbrud med marcipan
  14. Lad dem herefter hæve under et viskestykke i 30 minutter.

    Rabarberbrud med marcipan
  15. Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.