Rabarberkage med marcipan

Nem, lækker og luftig rabarberkage med marcipan

Denne rabarberkage er let luftig og med en god smag af marcipan

Rabarberkage med marcipan

Jeg elsker rabarber, som I virkelig elsker rabarber!

Det er vist både en god kombination af den lækre smag og alle mulighederne for at bruge rabarber til mad og kager, men også beviset på at lige om lidt er sommeren her.

Jeg bruger meget gerne rabarber i mit bagværk som her, men også gerne en god syrlig kompot til diverse retter eller måske bagt sammen med andre lækre grøntsager i ovnen.

Rabarberkage med marcipan

Rabarberkage med marcipan

Denne kage er der selvfølgelig marcipan i. Jeg er nemlig også ret vild med marcipan i kager og brød.

Marcipanen giver en god sødme til de ellers lidt syrlige rabarber.

Den perfekte kombination hvis du spørger mig.

Samtidig har jeg tilføjet lidt kokosmel, for at få lidt ekstra tekstur til kagen.

Du kan sagtens bruge rabarber fra frost, bare sørg for at få dem tøet op og siet væsken fra.

Kagen er super nem at lave og kræver ikke det store udstyr. Jeg har bagt den i et aflagt tærtefad, men en brødform eller et rundt fad kan også sagtens bruges.

Opskriften på denne skønne kage finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tag med i køkkenet.

Er du på udkig efter flere opskrifter med rabarber kan du finde dem her #rabarber

Eller måske du har lidt marcipan, der skal bruges. Så finder du opskrifterne lige her: #marcipan

Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Rabarberkage med marcipan

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarberkage med marcipan

Kagen er super nem at lave og kræver ikke det store udstyr. Jeg har bagt den i et aflagt tærtefad, men en brødform eller et rundt fad kan også bruges.

Du kan også bruge rabarber fra frost. Bare sørg for at tø dem op og si væsken fra inden. 

Ret Kage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl olie)
  • 100 g hvedemel
  • 60 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 100 g revet marcipan
  • 300 g rabarber

Sådan gør du

  1. Sæt smørret til at smelte ved svag varme i en gryde. 

  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i en skål.

  3. Tag en anden skål og bland hvedemel, kokosmel og bagepulver. 

  4. Vend det forsigtigt i æggemassen sammen med det smeltede smør og vaniljeekstrakt. 

  5. Riv marcipanen og vend den forsigtigt i dejen sammen med 2/3 af rabarberne. 

  6. Kom dejen i et smurt fad og top kagen med de sidste rabarber, så de ligger fint synligt på toppen.

  7. Bag kagen ved 170 grader varmluft i 25-35 minutter. 

Rabarberkage med marcipan
Rabarberkage med marcipan
Rabarberkage med marcipan