Sommerkage med koldskål og rabarber

Lækker sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskål og rabarber

Denne lækre og lette sommerkage er lavet med skønne mousser af koldskål og rabarber

Sommerkage med koldskål og rabarber

Kender I det når der er en idé, som bare gerne vil ud, men tiden er ikke til det. Sådan var det med denne kage.

Tiden fra jeg fik tegnet og skrevet idéen ned til den blev lavet var alt for lang.

Ikke fordi det egentlig er en kage, der tager lang tid at lave, men fordi jeg simpelthen havde for meget i kalenderen.

Sommerkage med koldskål og rabarber

Idéen – koldskål og rabarber

Sammensætningen af koldskål og rabarber havde rumsteret længe. Det måtte være den perfekte sommer sammensætning.

Samtidig havde jeg brugt en rest marcipan fra julen på en portion lækre marcipan kammerjunker.

Opskriften på marcipan kammerjunker finder du her:

Jordbærkoldskål med marcipan kammerjunker

Marcipankammerjunkerne smagte perfekt sammen med en jordbærkoldskål, som du også finder opskriften på i ovenstående link.

Rabarber smager skønt sammen med jordbær og så var idéen der ligesom bare.

Sommerkage med koldskål og rabarber

Kagen er faktisk super simpel at lave, men tager alligevel lidt tid på hvile fronten. Jeg vil dog ikke mene den tager længere tid end andre kager. Det smarte er også, at du kan lave den klar i god tid før servering.

Opskriften har jeg delt nederest i indlægget i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne se flere opskrifter med rabarber, så finder du dem her: #rabarber

Eller måske lidt lækkert med marcipan, så finder du dem her: #marcipan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Denne lækre sommerkage er lavet med marcipankammerjunker, men kan også sagtens laves med almindelige kammerjunker. 

Jeg har lavet den i en springform på 20 cm i diameter, men den kan sagtens laves i en på 25 cm. Så bliver den lidt lavere og jordbærrene, skal tilpasses i højden. 

Indkøbsseddel: Jeg har samlet en indkøbsseddel til kagen nederst i opskriften. 

Ingredienser

Marcipankammerjunker

  • Opskriften på marcipankammerjunker finder du separat herunder.

Bunden

  • 300 g marcipan kammerjunker (du kan også bruge almindelige kammerjunker)
  • 75 g smør

Koldskålsmousse

  • 6 blade husblas
  • Saft fra 1 øko citron
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 160 g jordbær

Rabarbermousse

  • 4 blade husblas
  • 230 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 20 ml vand
  • 1 bæger past. æggehvider
  • 15 g flormelis
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

Bunden

  1. Start med at smuldre kammerjunkerne og smelte smørret. 

  2. Bland det herefter sammen og fordel det i din form.

  3. Stil den på køl mens du laver koldskålsmoussen.

Koldskålsmousse

  1. Læg husblas i blød og smelt citronsaften ved svag varme.

  2. Smelt husblassen i citronsaften og stil den til side.

  3. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis, så du får fordelt kornene godt.

  4. Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og vaniljekorn.

  5. Vend forsigtigt kærnemælk og citronsaft i til en ensartet masse.

  6. Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem over på midten og sæt den langs kanten af bunden i din runde form. 

    For at de alle får samme højde, kan du skære lidt af bunden af jordbærrene, så står de også lige. Det du skærer af kan skæres i mindre stykker og tilsættes til koldskålsmoussen.

  7. Fordel koldskålsmoussen i din form og stil den på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv. Imens laves rabarbermoussen.

Rabarbermousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

  2. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.

  3. Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem møre.

  4. Herefter smeltes husblassen i og det hele blendes igennem med en stavblender.

  5. Stil det til side til afkøling.

  6. Pisk æggehviderne stive sammen med sigtet flormelis og vend det i den afkølede rabarbermousse. Det er vigtigt at den er så kold, at det ikke smelter.

  7. Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

  8. Fordel det ovenpå din koldskålsmousse i formen.

  9. Lad kagen stå på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv.

  10. Pynt med jordbær og knuste kammerjunker og stil den på køl til servering.

Indkøbsseddel

  1. 230 g rabarber

    160 g jordbær

    100 g sukker

    95 g flormelis

    75 g smør

    4,5 dl fløde

    3 dl kærnemælk

    1 bæger past. æggehvider

    Saft fra 1 øko citron

    Korn fra en vaniljestang

    10 blade husblas

    300 g marcipankammerjunker (opskriften finder du separat under denne opskrift i indlægget)

Marcipankammerjunker

Vil du gerne bruge kammerjunker til en dessert, så er de her med marcipan et godt alternativ. 

Ingredienser

  • 40 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g marcipan
  • 40 g smør
  • Skal fra 1 øko citron
  • 200 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.

  2. Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg gør – kør den igennem i en miniblender.

  3. Tilsæt den revne marcipan til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.

  4. Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med revet citronskal.

  5. Blend havregrynene til en fin mel konsistens og vend dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

  6. Ælt det hele sammen og tril dejen til små kugler, ligesom når du laver pebernødder.

  7. Sæt dem på en bageplade og tryk dem lidt flade.

  8. Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.

Sommerkage med koldskål og rabarber
Sommerkage med koldskål og rabarber
Sommerkage med koldskål og rabarber
Sommerkage med koldskål og rabarber

Maj 2018

12 Comments

Skriv et svar