Kage/Dessert Opskrifter

Lækker sommer kage med koldskål, rabarber og marcipan – find den her

Sommerkage med koldskål og rabarber

Denne lækre og lette kage er lavet med skønne mousser af koldskål og rabarber med en bund af marcipan kammerjunker

Sommerkage med koldskål og rabarber

Kender I det når der er en idé, som bare gerne vil ud, men tiden er ikke til det. Sådan var det med denne kage.

Tiden fra jeg fik tegnet og skrevet idéen ned til den blev lavet var alt for lang.

Ikke fordi det egentlig er en kage, der tager lang tid at lave, men fordi jeg simpelthen havde for meget i kalenderen.

Sommerkage med koldskål og rabarber

Idéen – koldskål og rabarber

Sammensætningen af koldskål og rabarber havde rumsteret længe. Det måtte være den perfekte sommer sammensætning.

Samtidig havde jeg brugt en rest marcipan fra julen på en portion lækre marcipan kammerjunker.

Opskriften på marcipan kammerjunker finder du her:

Jordbærkoldskål med marcipan kammerjunker

Marcipankammerjunkerne smagte perfekt sammen med en jordbærkoldskål, som du også finder opskriften på i ovenstående link.

Rabarber smager skønt sammen med jordbær og så var idéen der ligesom bare. – En sommer kage med koldskål, rabarber og marcipankammerjunker.

Sommerkage med koldskål og rabarber

Kagen er faktisk super simpel at lave, men tager alligevel lidt tid på hvile fronten. Jeg vil dog ikke mene den tager længere tid end andre kager. Det smarte er også, at du kan lave den klar i god tid før servering.

Opskriften har jeg delt nederest i indlægget i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne se flere opskrifter med rabarber, så finder du dem her: #rabarber

Eller måske lidt lækkert med marcipan, så finder du dem her: #marcipan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Denne lækre sommerkage er lavet med marcipankammerjunker, men kan også sagtens laves med almindelige kammerjunker. 

Jeg har lavet den i en springform på 20 cm i diameter, men den kan sagtens laves i en på 25 cm. Så bliver den lidt lavere og jordbærrene, skal tilpasses i højden. 

Indkøbsseddel: Jeg har samlet en indkøbsseddel til kagen nederst i opskriften. 

Ingredienser
Marcipankammerjunker
  • Opskriften på marcipankammerjunker finder du separat herunder.
Bunden
  • 300 g marcipan kammerjunker (du kan også bruge almindelige kammerjunker)
  • 75 g smør
Koldskålsmousse
  • 6 blade husblas
  • Saft fra 1 øko citron
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 160 g jordbær
Rabarbermousse
  • 4 blade husblas
  • 230 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 20 ml vand
  • 1 bæger past. æggehvider
  • 15 g flormelis
  • 2 dl fløde
Sådan gør du
Bunden
  1. Start med at smuldre kammerjunkerne og smelte smørret. 

  2. Bland det herefter sammen og fordel det i din form.

  3. Stil den på køl mens du laver koldskålsmoussen.

Koldskålsmousse
  1. Læg husblas i blød og smelt citronsaften ved svag varme.

  2. Smelt husblassen i citronsaften og stil den til side.

  3. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis, så du får fordelt kornene godt.

  4. Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og vaniljekorn.

  5. Vend forsigtigt kærnemælk og citronsaft i til en ensartet masse.

  6. Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem over på midten og sæt den langs kanten af bunden i din runde form. 

    For at de alle får samme højde, kan du skære lidt af bunden af jordbærrene, så står de også lige. Det du skærer af kan skæres i mindre stykker og tilsættes til koldskålsmoussen.

  7. Fordel koldskålsmoussen i din form og stil den på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv. Imens laves rabarbermoussen.

Rabarbermousse
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

  2. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.

  3. Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem møre.

  4. Herefter smeltes husblassen i og det hele blendes igennem med en stavblender.

  5. Stil det til side til afkøling.

  6. Pisk æggehviderne stive sammen med sigtet flormelis og vend det i den afkølede rabarberkompot. Det er vigtigt at den er så kold, at det ikke smelter.

  7. Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

  8. Fordel det ovenpå din koldskålsmousse i formen.

  9. Lad kagen stå på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv.

  10. Pynt med jordbær og knuste kammerjunker og stil den på køl til servering.

Indkøbsseddel
  1. 230 g rabarber

    160 g jordbær

    100 g sukker

    95 g flormelis

    75 g smør

    4,5 dl fløde

    3 dl kærnemælk

    1 bæger past. æggehvider

    Saft fra 1 øko citron

    Korn fra en vaniljestang

    10 blade husblas

    300 g marcipankammerjunker (opskriften finder du separat under denne opskrift i indlægget)


Marcipankammerjunker

Vil du gerne bruge kammerjunker til en dessert, så er de her med marcipan et godt alternativ. 

Ingredienser
  • 40 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g marcipan
  • 40 g smør
  • Skal fra 1 øko citron
  • 200 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
  1. Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.

  2. Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg gør – kør den igennem i en miniblender.

  3. Tilsæt den revne marcipan til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.

  4. Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med revet citronskal.

  5. Blend havregrynene til en fin mel konsistens og vend dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

  6. Ælt det hele sammen og tril dejen til små kugler, ligesom når du laver pebernødder.

  7. Sæt dem på en bageplade og tryk dem lidt flade.

  8. Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.

Sommerkage med koldskål og rabarber
Sommerkage med koldskål og rabarber
Sommerkage med koldskål og rabarber

Maj 2018

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Agnethe Vinther Thorsen
    21. maj 2018 at 12:50

    Jeg er desværre ikke fan af koldskål, men kagen er bare super smuk og emmer af sommerstemning! ?

  • Reply
    Unknown
    29. maj 2018 at 13:53

    Mener du ik omvendt mht diameter? Synes ik lige det giver mening at man skal skære af jordbærenes sider for at pga større omkreds I formen? Så nu blir jeg lidt i tvivl om hvilken dia du har brugt?

  • Reply
    Home by Bianca
    29. maj 2018 at 20:13

    Det er fordi at der så er en større flade som moussen skal deles ud på og så er det ikke sikkert den dækker jordbærrene helt, hvis ikke du skærer af jordbærrene. Dvs.højden på moussen bliver lavere fordi den skal fylde en større form ud. Håber det giver mening ?

  • Reply
    Home by Bianca
    29. maj 2018 at 20:13

    Tak ? kunne være du skulle udfordre smagen lidt ?

  • Reply
    Malena Andersen
    6. juni 2018 at 5:40

    Ok, på den måde? ja så man må skære lidt mere af højden så at sige… Men regner nu med bare at lave halvanden portion mousse, så håber jeg det går? bruger du kageplast i din form, og tager du i før eller efter du har lavet bunden af kammerjunker?

  • Reply
    Home by Bianca
    6. juli 2018 at 9:35

    Ja præcis ? jeg bruger ikke kageplast men kommer ringen fra en springform direkte på den tallerken kagen skal stå på.

  • Reply
    Sabine Steen-Andersen
    12. september 2018 at 12:25

    Hej Bianca
    Jeg vil forsøge mig med denne lækre kage! Hvor mange portioner marcipankammerjunker skal der til? Jeg kan se, du skriver 300 gram. Opskriften på marcipankammerjunker er til 70-80 stk., men hvor mange gram giver det? 🙂

  • Reply
    Home by Bianca
    20. september 2018 at 19:46

    Uha det ved jeg faktisk ikke. De blev spist så hurtigt ? men vil mene du sagtens kan halvere opskriften ?

  • Reply
    Rabarbersaft uden saftkoger - Lav din egen lækre saft - Home by Bianca
    21. maj 2019 at 16:37

    […] Sommerkage […]

  • Reply
    Rabarbersnitter med havregryn - lækre små kager - Home by Bianca
    22. maj 2019 at 19:34

    […] Sommerkage […]

  • Reply
    De lækreste rabarberhorn med marcipan finder du her - Home by Bianca
    2. juni 2019 at 20:40

    […] Sommerkage […]

  • Reply
    Jette Sørensen
    16. juli 2019 at 10:02

    kan man bruge frosne rabarber

    • Reply
      Home by Bianca
      17. juli 2019 at 19:16

      Ja det kan du sagtens 🙂

  • Reply
    10 lækre opskrifter med rabarber - find dem her - Home by Bianca
    4. marts 2020 at 10:36

    […] Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse […]

  • Reply
    Dicte
    8. juni 2021 at 10:56

    Tror du man vil kunne lave bunden med makroner (da jeg har dem i forvejen9 og så blende det sammen med revet marcipan for at opnå den gode smag?

    • Reply
      Home by Bianca
      9. juni 2021 at 12:58

      Hej Dicte
      Det er ikke noget jeg har forsøgt, men det er da bestemt et forsøg værd.

Leave a Reply

Opskrift Vurdering