Kage/Dessert Opskrifter

Rabarbertærte med marcipan frangipane opskrift

Rabarbertærte med marcipan frangipane

Lækker rabarbertærte med marcipan frangipane – nem og enkel

Den er rabarbertærte med marcipan frangipane er oplagt når rabarberne titter frem. Den er nem at lave og så er sødmen fra marcipan frangipane perfekt til de lidt syrlige rabarber.

I det hele taget er tærte med friske bær bare en rigtig klassiker. Det kan serveres på et utal af måder og jeg har da også efterhånden en del opskrifter. At det samtidig er rabarbersæson betyder selvfølgelig, at denne udgave måtte laves med rabarber fra haven.

Vil du gerne finde flere opskrifter med tærte finder du dem lige her: #Tærte

Du kan også dykke mere ned i mine opskrifter med rabarber ved at trykke her: #Rabarber

Opskriften på min rabarbertærte med marcipan frangipane finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rabarbertærte med marcipan frangipane
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarbertærte med marcipan frangipane
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hvad betyder frangipane?

Det var et spørgsmål jeg selv stillede mig, da jeg gerne ville bage en tærte med lækkert mandelfyld. Det viste sig nemlig, at det var lige netop det – frangipane.

Frangipane er fransk og er en klassisk mandelcreme, der ofte bruges i frugttærte og andre tørkager. Den bruges ofte ovenpå en mørdejsbund, ligesom at jeg her bruger den i en tærte.

Jeg giver min frangipane et ekstra skud sødme ved at tilføje marcipan. Simpelthen fordi jeg bare rigtig godt kan lide marcipan i bagværk.

Du kan finde flere opskrifter med marcipan lige her: #marcipan

Rabarbertærte med marcipan frangipane
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rabarber – fakta

Hvornår er det sæson for rabarber?

Rabarbersæsonen starter i april og varer til juni. Herefter holder man pause, så planten kan komme sig og så kan du sagtens høste igen i august og september.

Er rabarber en frugt eller en grøntsag?

Rabarber er en grøntsag, men spises gerne ligesom du ville med frugt.

Hvordan holder rabarber sig bedst?

Rabarber holder sig fint i køleskabet i op til 7 dage. De kan også fryses ned, hvor de kan holde sig op til 1 år. Skær dem gerne i mindre stykker inden, men derudover behøver du ikke gøre noget ved dem inden frysning.

Hvor lang tid kan rabarber holde sig?

7 dage i køleskabet og op til 1 år i fryseren.

Hvornår må man ikke spise rabarber?

Man siger at efter juni skal man passe på med at spise for mange rabarber, da de indeholder oxalsyre. Det var dog mere tilbage i tiden hvor man ikke spiste så varieret, som vi gør i dag. Du kan med fordel servere et mælkeprodukt til din rabarberkage, som fløde eller creme fraiche, da det neutralisere oxalsyren.

Hvordan neutralisere man oxalsyren i rabarber?

Ofte serveres rabarber med et mælkeprodukt ved siden af. Kalken her er med til at neutralisere oxalsyren.


Tærter – mange muligheder

Tærter er en lækker måde at servere et skønt stykke bagværk. Jeg laver dem både som her, med friske bær (herunder også rabarber, selvom det er en grøntsag), men også med mousser, marmelade og puréer. Der er mange muligheder.

Vil du gerne dykke ned i lidt flere opskrifter finder du inspirationen lige her:

Sådan laver du den perfekte tærte

En tærtebund skal være sprød og lækker. Det opnår du bedst ved ikke at arbejde for meget med dejen. Du skal kun lige samle din dej. Ælter du den for meget vil den blive sej og mere ligesom brød.

For at tærtebunden bliver oppe ad kanterne på dit tærtefad, når du bager den, skal du blindbage den. Blindbagningen sørger for at holde på dejen så den ikke kravler ned.

Du kan læse meget mere om blindbagning og generelle tips og tricks lige her: #Tærte

Rabarbertærte med marcipan frangipane

Ovenover her finder du fakta om rabarber, info om frangipane og tips til den perfekte tærtebund. 

Rabarber smager skønt og jeg bruger dem ofte i bagværk. Alle mine rabarberopskrifter finder du lige her: #Rabarber

Opskriften på min rabarbertærte med marcipan frangipane finder du nederst på siden her i en fint printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet. 

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarbertærte med marcipan frangipane

Nem og lækker tærte med skøn mandelcreme, der giver det perfekte modspil til syren fra rabarberne.

Ret: Kage
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Tærtebund
  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade
Marcipan frangipane
  • 80 g mandelmel
  • 65 g smør
  • 50 g marcipan
  • 2 æg
Topping
  • 300 g friske rabarer
Sådan gør du
Tærtebund
  1. Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.

  2. Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.

  3. Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.

  4. Form dejen til en flad cirkel og kom den på køl i ca. 15 minutter

  5. Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.

  6. Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

  7. Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af.

  8. Kom hakket mørk chokolade direkte på tærtebunden og brug en dejskraber til at fordelen chokoladen mens den smelter på den varme bund.

Marcipan frangipane
  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen.

  2. Fordel ovenpå tærtebunden.

Topping – rabarber
  1. Skær dine rabarber ud i passende stykker.

    Du bestemmer selv om det skal være et mønster eller de bare skal fordeles med løs hånd ovenpå.

  2. Bag tærten ved 175 g varmluft i ca. 25 minutter.


Rabarbertærte med marcipan frangipane
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rabarbertærte med marcipan frangipane
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering