Rabarberkompot med dadler

Rabarberkompot sødet med dadler

Rabarberkompot sødet med dadler

Denne rabarberkompot er sødet med dadler.

Rabarberkompot sødet med dadler – måske til en lidt sundere kage, men også som lækkert tilbehør til morgenmaden. Mulighederne er mange.

 

Rabarberkompot med dadler

På trods af den meget varme sommer vokser og vokser min rabarber herhjemme helt vildt. Jeg har 3 planter og de 2 af dem flyttede jeg lidt rundt på i efteråret, da vi gik igang med at lave om i køkkenhaven. Det har tilsyneladende ikke generet dem overhovedet, for de vokser og vokser.

Derfor smuttede jeg i haven og snuppede et par stængler til en gang lækker rabarberkompot. Denne version er uden sukker, da den skal bruges som tilbehør på min yoghurt med müsli. Den kan også sagtens bruges på grød og hvad med at forsøge, som tilbehør til aftensmad? Det kan give et frisk pust til mange retter og så er det nemt, når du nu alligevel har et glas stående i køleskabet.

 

Rabarberkompot sødet med dadler

 

Jeg søder med dadler og har også brugt min hjemmelavede vanilje ekstrakt. Har du ikke sådan en, men bager meget, så er det nemt at komme igang:

Hjemmelavet vaniljeekstrakt:

Jeg laver min egen vanilje ekstrakt ved at have en flaske med lidt hvid rom stående, som jeg kommer de tomme vaniljestænger i og så skal det bare rystes indimellem. Efter 6 måneder er det klar til brug og du kan løbende hælde mere rom på eller komme flere vaniljestænger i flasken.

Jeg har tidligere brugt kompotten til en gang glutenfri cheesecake med rabarber:

Glutenfri cheesecake med rabarberkompot

Skal du ligesom mig kun bruge kompotten, får du opskriften herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Skulle du være på udkig efter flere opskrifter med rabarber, så finder du dem lige her: #rabarber

Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert

Mange kage hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarberkompot sødet med dadler

Ingredienser

  • 350 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 5 dadler + 2 spsk vand
  • 1 spsk vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  1. Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker.

  2. Kom dem i en gryde med 1 dl vand og varm dem op ved svag varme i 10-15 minutter.

  3. Sørg for at dadlerne er uden sten og kom dem i en blender sammen med de 2 spsk vand. Blend det godt sammen og kom det i gryden til rabarberne.

  4. Når rabarberne kan moses sammen til en kompot er den klar. Lad den køle af.

  5. Jeg blender altid lige kompotten med en stavblender, da jeg gerne vil have en mere ensartet kompot. Vil du gerne have den rustikke udgave er den klar til at komme på glas.

 

Rabarberkompot sødet med dadler

 

Rabarberkompot med dadler