Kage/Dessert Opskrifter

Pandekage kage med rabarber

Pandekage kage med rabarber

Pandekage kage med rabarber

Denne pandekage kage med rabarber er en festlig måde at servere pandekager på. En nem og lækker dessert, der sagtens kan laves i god tid inden servering.

Pandekage kage med rabarber

 

Pandekage kage med rabarber. Når nu jeg har rabarber i haven, så skal de altså også bruges. Her er rabarber kompot altid et hit.

Rabarber kompot er en klassiker med de lækre rabarber stængler. Det er nemt og så giver det et frisk pift til det meste.

Jeg har forsøgt mig med lidt forskellige varianter og du kan blandt andet finde en sukkerfri rabarberkompot, som jeg har valgt at søde med dadler lige her: Sukkerfri rabarberkompot.

Denne gang har jeg dog lavet en version med sukker. Du kan dog sagtens bruge den sukkerfri rabarberkompot, men når der alligevel skal sukker i pandekagerne, synes jeg ikke det gør den store forskel.

Herhjemme er pandekager altid et hit, så en pandekage kage var bestemt et godt foreslag til en lækker sommerkage.

Derfor måtte rabarberkompotten i en lækker pandekage kage, så vi kunne få lidt ekstra lækkert til eftermiddag den ene weekend.

Det blev til denne lækre pandekage kage med rabarber. Jeg har tilføjet lidt fløde til rabarberkompotten, for at få en dejlig cremet konsistens mellem lagene.

Opskriften på pandekage kage med rabarber finder du herunder i en fin printvenlig version, så den er nem at tage med i køkkenet.

Skulle du være på udkig efter flere opskrifter med rabarber, så finder du dem lige her: #rabarber

Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert

Mange kage hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Pandekage kage med rabarber

Lav pandekagerne og rabarberkompotten i god tid, så det kan nå at køle af inden kagen skal samles. 

Ingredienser

Pandekager - ca. 20 stk.

  • 200 g sukker
  • 400 g mel
  • 8 æg
  • 100 g smør
  • 1 l mælk
  • 1 spsk revet skal fra øko appelsin
  • 2 tsk vaniljesukker

Rabarberkompot fyld

  • 280 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Pandekager

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en ensartet masse.

  2. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  3. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

  4. Lad pandekagerne køle af.

Rabarberkompot fyld

  1. Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker.

  2. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker og varm det godt op.

  3. Efter 10 - 15 min skulle sukkeret gerne være smeltet og rabarber helt møre, så de kan moses med en ske.

  4. Tilsæt vanilje sukker og blend kompotten med en stavblender.

  5. Lad kompotten køle af.

  6. Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med den afkølede rabarberkompot.

Samling af kagen

  1. Saml kagen ved at ligge en pandekage på et fad og kom en spiseske rabarberkompot fyld ovenpå. Fordel det og kom en pandekage ovenpå.

  2. Fortsæt til du ikke har mere rabarberkompot fyld eller til du løber tør for pandekager.

  3. Jeg valgte at lade være med at ligge en pandekage på sidste skefuld fyld og pyntede med jordbær, hornvioler og mynte.

 

Pandekage kage med rabarber

 

Pandekage kage med rabarber

 

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply