Brød/Boller Opskrifter

De lækreste rabarberhorn med marcipan finder du her

Rabarberhorn med marcipan

Her finder du opskrift og fremgangsmåde på lækre rabarberhorn med marcipan

Rabarberhorn med marcipan

Der er vist ingen tvivl om, at jeg er ret glad for at lave bagværk og andre lækkerier med rabarber.

Rabarber er noget af det nemmeste at have i køkkenhaven og så giver de bare så meget igen.

Jeg har lavet en del forskellige opskrifter og vil du gerne se mere med rabarber, har jeg samlet dem lige her: #rabarber

Lidt fakta om rabarber

  • Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
  • Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
  • Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
  • Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
  • Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
  • Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
  • Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Rabarberhorn med marcipan

Rabarberhorn med marcipan

Denne gang blev det til en omgang rabarberhorn med marcipan. De kan nemt laves i en stor portion og så gemmes i fryseren.

Perfekt til picnic hen over sommeren eller som en lille ekstra snack til brunchbordet.

De skønne horn er nemme at lave og du kan med fordel tage børnene med i køkkenet, så de kan trille de fine horn.

Opskriften har jeg samlet i en fin printvenlig version nederst i indlægget, så du nemt kan tage den med i køkkenet.

Vil du gerne se flere opskrifter med rabarber, så har jeg samlet dem allesammen lige her: #rabarber

Rabarberhorn med marcipan

Tag børnene med i køkkenet – rabarberhorn

Du kan sagtens tage børnene med i køkkenet, når du skal lave de her lækre rabarberhorn.

Vil du gerne undgå at have for meget igang ad gangen, så sørg for at lave rabarberkompotten klar i forvejen og riv marcipanen til fyldet.

Ellers kan du nemt lade børnene være med til at røre dejen sammen og rulle den ud med kagerullen.

Især når der skal kommes fyld på trekanterne og trilles til horn, plejer børnene herhjemme at være helt klar.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Lidt af mine rabarber lækkerier

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan

Find opskriften lige her:

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarberkage med marcipan

Nem, lækker og luftig rabarberkage med marcipan

Find opskriften her:

Rabarberkage med marcipan

Pandekage kage med rabarber

Find opskriften her:

Pandekage kage med rabarber

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Find opskriften her:

Sommerkage

Rabarberkompot med dadler

Rabarberkompot sødet med dadler

Find opskriften her:

Rabarberkompot sødet med dadler

Rabarberhorn med marcipan
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
35 min
 

Lækre horn med rabarber, som nemt kan gemmes i fryseren, så du har til picnickurven eller til en lækker brunch. 

Ret: Kage
Antal: 8 stk
Ingredienser
Fyld
  • 50 g revet marcipan
Rabarberkompot
  • 300 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Rabarberhorn
  • 200 g skyr eller yoghurt naturel
  • 100 g sukker
  • 25 g olie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 275 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 10 g mandelflager
Sådan gør du
Fyld
  1. Start med at rive marcipanen på et rivejern eller i en foodprocessor

Rabarberkompot
  1. Rens rabarberne for jord, skær bladene fra og skær stilkene i mindre stykker.

  2. Kom rabarberne i en gryde med rørsukker og vaniljesukker.

  3. Kog dem møre i 10-15 minutter ved svag varme og blend kompotten med en stavblender.

Rabarberhorn
  1. Kom skyr (yoghurt), sukker og olie i en skål og rør det sammen. 

  2. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør det med. 

  3. Tilsæt herefter hvedemel og ælt dejen sammen. 

  4. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og skær den i 8 trekanter. 

    Rabarberhorn med marcipan
  5. Fordel en spsk rabarberkompot på det brede stykke og kom revet marcipan ovenpå. 

    Rabarberhorn med marcipan
  6. Rul hornene fra den brede ende og lig hornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad. 

    Rabarberhorn med marcipan
  7. Hornene pensles med æg og drysses med mandelflager. 

  8. Bag hornene i ovnen ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. 

Rabarberhorn med marcipan
Rabarberhorn med marcipan

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Opskrift Vurdering