Kage/Dessert Opskrifter Tilbehør

Klassisk rabarberkompot – nem opskrift med få ingredienser

Klassisk rabarberkompot

Når rabarbersæsonen er i gang, er det oplagt at lave en portion klassisk rabarberkompot. Det er en supernem opskrift, der fremhæver rabarberens syrlige friskhed og kan bruges til både morgenmad, desserter og som sødt tilbehør til salte retter.

Jeg elsker at have et glas rabarberkompot stående i køleskabet – det passer perfekt til græsk yoghurt, på pandekager eller til en kugle vaniljeis. Og hvis du ikke har prøvet det endnu: Rabarberkompot passer faktisk også godt som tilbehør til kødretter fra grillen. Det giver et syrligt modspil til det salte.

Den klassiske version består kun af rabarber, sukker og lidt vanilje – og det er netop det enkle, der gør det så godt.

Find min opskrift på klassisk rabarberkompot nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derfor skal du lave rabarberkompot:

  • Nemt og hurtigt – klar på under 20 minutter
  • Perfekt til morgenmad og dessert
  • Kan fryses eller gemmes på glas
  • Skøn måde at bruge rabarber på – også frosne

Tips til rabarberkompot

  • Brug friske rabarber, hvis du kan – men frosne virker også fint
  • Tilsæt citronsaft, hvis du vil fremhæve syren endnu mere.
  • Vil du have ekstra smag, så prøv at tilsætte et strejf af kardemomme eller ingefær.
  • Ønsker du mindre sukker, kan du erstatte noget med fx. honning eller dadelsirup.

Rabarberkompot uden sukker

Vil du gerne undgå sukker helt, så kan du finde min opskrift på rabarberkompot sødet med dadler her:

Opskrift: Rabarberkompot uden sukker, men sødet med dadler

Praktisk info:

Kan kompotten fryses?

Ja! Rabarberkompot egner sig rigtig godt til nedfrysning. Kom den på små glas eller bøtter og tag op, når du har brug for lidt ekstra sødt til din morgenmad eller dessert.

Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

Kompotten holder sig ca. 1 uge i et rent, tætsluttende glas.

Hvad bruger man rabarberkompot til?

Prøv den på:
– Yoghurt med granola
– Pandekager eller vafler
– Vaniljeis eller fromage
– Ristet brød eller boller
– Som surt-sødt tilbehør til fx kylling, pulled pork eller ost

Kan man bruge frosne rabarber til kompot?

Ja, det kan du sagtens. Bare husk at si væden fra, når dine rabarber er tøet op.

Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Flere rabarberopskrifter

Jeg elsker rabarber og har ad flere omgange delt en lille serie på Instagram: @Homebybianca – i år er den på hele 14 små videoer, som du finder på min Instagram profil: @Homebybianca.

Alle opskrifterne finder du her på siden: #Rabarber

I år består min rabarberserie af følgende opskrifter (tryk på teksten og kom til opskriften):

Husk at gemme og dele

  • Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
  • Del dine rabarberbrud på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
  • Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Klassisk rabarberkompot – opskrift

Der er så mange muligheder med klassisk rabarberkompot – du kan se mere i afsnittene herover.

Jeg laver altid en større portion, som jeg fryser ned og gemmer til senere. Det er skønt at kunne tage smagen af forår frem senere.

Opskriften på min klassiske rabarberkompot finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse med din kompot – og skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål eller har lyst til at dele dine bedste tips! 🌸

Jeg har samlet alle mine rabarberopskrifter lige her: #Rabarber

Rigtig god fornøjelse!

Signatur

Her finder du mig

  • Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
  • Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 
  • Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Klassisk rabarberkompot

Brug den på din morgen yoghurt, i desserter, på pandekager og is eller lav en version med mindre sukker og servér til sommerens grillretter.

Med opskriften her får du ca. 270 g kompot.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 300 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
Sådan gør du
  1. Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.

    Bruger du rabarber fra frost, skal de tøes op og væden sies fra.

  2. Kom rabarber, rørsukker og vaniljesukker i en gryde.

    Klassisk rabarberkompot
  3. Efter 10 – 15 min skulle sukkeret gerne være smeltet og rabarber helt møre, så de kan moses med en ske.

    Klassisk rabarberkompot
  4. Vil du gerne have en fin kompot uden stykker, kan du blende den med en stavblender.

    Klassisk rabarberkompot
  5. Kom din rabarberkompot på glas.

    Der bliver ca. 230-240 g kompot.

    Klassisk rabarberkompot

Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Klassisk rabarberkompot
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering