Når rabarbersæsonen er i gang, er det oplagt at lave en portion klassisk rabarberkompot. Det er en supernem opskrift, der fremhæver rabarberens syrlige friskhed og kan bruges til både morgenmad, desserter og som sødt tilbehør til salte retter.
Jeg elsker at have et glas rabarberkompot stående i køleskabet – det passer perfekt til græsk yoghurt, på pandekager eller til en kugle vaniljeis. Og hvis du ikke har prøvet det endnu: Rabarberkompot passer faktisk også godt som tilbehør til kødretter fra grillen. Det giver et syrligt modspil til det salte.
Den klassiske version består kun af rabarber, sukker og lidt vanilje – og det er netop det enkle, der gør det så godt.
Find min opskrift på klassisk rabarberkompot nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.


Derfor skal du lave rabarberkompot:
- Nemt og hurtigt – klar på under 20 minutter
- Perfekt til morgenmad og dessert
- Kan fryses eller gemmes på glas
- Skøn måde at bruge rabarber på – også frosne
Tips til rabarberkompot
- Brug friske rabarber, hvis du kan – men frosne virker også fint
- Tilsæt citronsaft, hvis du vil fremhæve syren endnu mere.
- Vil du have ekstra smag, så prøv at tilsætte et strejf af kardemomme eller ingefær.
- Ønsker du mindre sukker, kan du erstatte noget med fx. honning eller dadelsirup.
Rabarberkompot uden sukker
Vil du gerne undgå sukker helt, så kan du finde min opskrift på rabarberkompot sødet med dadler her:
Opskrift: Rabarberkompot uden sukker, men sødet med dadler
Praktisk info:
Ja! Rabarberkompot egner sig rigtig godt til nedfrysning. Kom den på små glas eller bøtter og tag op, når du har brug for lidt ekstra sødt til din morgenmad eller dessert.
Kompotten holder sig ca. 1 uge i et rent, tætsluttende glas.
Prøv den på:
– Yoghurt med granola
– Pandekager eller vafler
– Vaniljeis eller fromage
– Ristet brød eller boller
– Som surt-sødt tilbehør til fx kylling, pulled pork eller ost
Ja, det kan du sagtens. Bare husk at si væden fra, når dine rabarber er tøet op.


Flere rabarberopskrifter
Jeg elsker rabarber og har ad flere omgange delt en lille serie på Instagram: @Homebybianca – i år er den på hele 14 små videoer, som du finder på min Instagram profil: @Homebybianca.
Alle opskrifterne finder du her på siden: #Rabarber
I år består min rabarberserie af følgende opskrifter (tryk på teksten og kom til opskriften):
- Rabarbertærte med marcipan frangipane
- Rabarbercrumble med marcipan
- Rabarbersaft uden saftkoger
- Rabarber muffins med marcipan med rester fra rabarbersaften
- Blondie med rabarber
- Pandekage lagkage med rabarber
- Rabarberboller med marcipan (opskrift er på vej)
- Rabarbersnitter
- Rabarberhorn med marcipan
- Rabarberkage
- Rabarberkompot (find opskriften nederst på siden her)
- Rabarber muffins med marcipan
- Sommerkage med koldskål, rabarber og marcipan
- …. og en sommeroverraskelse – se med her: www.homebybianca.dk
Husk at gemme og dele
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del dine rabarberbrud på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.


Klassisk rabarberkompot – opskrift
Der er så mange muligheder med klassisk rabarberkompot – du kan se mere i afsnittene herover.
Jeg laver altid en større portion, som jeg fryser ned og gemmer til senere. Det er skønt at kunne tage smagen af forår frem senere.
Opskriften på min klassiske rabarberkompot finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse med din kompot – og skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål eller har lyst til at dele dine bedste tips! 🌸
Jeg har samlet alle mine rabarberopskrifter lige her: #Rabarber
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Brug den på din morgen yoghurt, i desserter, på pandekager og is eller lav en version med mindre sukker og servér til sommerens grillretter.
Med opskriften her får du ca. 270 g kompot.
- 300 g rabarber (friske eller fra frost)
- 40 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
-
Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
Bruger du rabarber fra frost, skal de tøes op og væden sies fra.
-
Kom rabarber, rørsukker og vaniljesukker i en gryde.
-
Efter 10 – 15 min skulle sukkeret gerne være smeltet og rabarber helt møre, så de kan moses med en ske.
-
Vil du gerne have en fin kompot uden stykker, kan du blende den med en stavblender.
-
Kom din rabarberkompot på glas.
Der bliver ca. 230-240 g kompot.




No Comments