Jordbær koldskål med marcipankammerjunker

Den bedste jordbær koldskål med marcipankammerjunker

Jordbær koldskål med marcipankammerjunker – en let og lækker sommerdessert

Lige om lidt står den på sommerferie hos de fleste. Heldigvis ser det ud til at vejrguderne er med os og lader os få masser af sommervejr.

I weekenden var vi ude til pluk-selv jordbær, så selvfølgelig skal der laves jordbærkoldskål.

Koldskål er en klassisk dansk spise, som stammer helt tilbage fra 1800’erne.

Mine børn elsker især kammerjunkerne, men jeg er ikke så stor fan. Til gengæld er jeg ret vild med de her marcipankammerjunker.

De smager dejligt sødt og passer perfekt sammen med en god jordbærkoldskål, som enten dessert eller et sødere indslag i sommervarmen.

Grundopskriften på koldskål, har jeg fået af en kammerat. Med lidt ekstra tilføjelser, endte jeg ud denne lækre version med jordbærsmag. Så var det jo oplagt at lave en portion marcipan kammerjunker til.

Jordbær koldskål med marcipankammerjunker

Tag børnene med

Lad børnene være med helt fra start til slut til denne lækre sommerdessert. (den kan også sagtens spises som frokost eller hovedret, skidt med at det er en lidt sødere udgave)

Tag dem med ud og handle ind. Måske I har et pluk-selv jordbær i nærheden. Så lad dem komme med og plukke jordbærrene til deres egen koldskål.

Når marcipankammerjunkerne skal laves, kan du med fordel lade børnene trille dem. De er nok allerede i træning efter julens pebernødder. Ellers får du i hvert fald holdt trilleriet ved lige.

Opskriften på både jordbær koldskål og marcipankammerjunkere finder du herunder i to printvenlige versioner, så du nemt kan tage opskrifterne med i køkkenet.

Hvad hører sig til hjemme hos jer når vejret siger sol og sommer?

Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Jordbær koldskål med marcipankammerjunker

Jordbær koldskål

Det bliver en stor portion, så sørg for at have den store skål klar.

Ingredienser

  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 2 past. hele æg
  • 1 l kærnemælk
  • 1 l tykmælk
  • Saft fra 1 øko citron
  • 140 g friske jordbær (frosne kan også bruges) evt. lidt flere

Sådan gør du

  1. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker, så du får fordelt kornene godt.

  2. Kom dem vanilje og sukker i en skål sammen med æggene og pisk det let og luftigt.

  3. Tilsæt kærnemælk, tykmælk og citronsaft og pisk det hele godt igennem.

  4. Rens jordbærrene og blend dem til en ensartet masse, som du tilsætter til sidst. Smag evt. til om der skal flere jordbær i. Det kommer an på hvor meget de smager af, dem du har.

Marcipankammerjunker

Vil du gerne bruge kammerjunker til en dessert, så er de her med marcipan et godt alternativ. 

Ingredienser

  • 40 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g marcipan
  • 40 g smør
  • Skal fra 1 øko citron
  • 200 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.

  2. Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg gør – kør den igennem i en miniblender.

  3. Tilsæt den revne marcipan til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.

  4. Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med revet citronskal.

  5. Blend havregrynene til en fin mel konsistens og vend dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

  6. Ælt det hele sammen og tril dejen til små kugler, ligesom når du laver pebernødder.

  7. Sæt dem på en bageplade og tryk dem lidt flade.

  8. Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.

Jordbær koldskål med marcipankammerjunker
Jordbær koldskål med marcipankammerjunker

Maj 2018

One Comment

Skriv et svar