Rabarbermuffins med marcipan giver den perfekte kombination af sødt og syrligt.
Der er noget helt særligt over muffins med rabarber. De er både nemme at bage og en fantastisk måde at nyde sæsonens rabarber på. Herunder finder du du mine bedste tips til lækre og luftige rabarbermuffins med marcipan – en skøn lille kage, som både børn og voksne elsker.
Jeg har taget udgangspunkt i min populære opskrift på rabarberkage og lavet en version i muffinsform. De er perfekte til fryseren, picnic, madpakken eller bare en hyggelig stund i haven.
Min opskrift på rabarbermuffins med marcipan finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Derfor skal du bage rabarbermuffins med marcipan
- Nem og enkel opskrift – som du også kan bage med børnene
- Sødt og syrligt i perfekt balance
- Perfekte portionskager til enhver lejlighed
- Klar på under 1 time
Tips til bagning af rabarbermuffins
- Skær rabarberne i små stykker, så de er nemme at fordele jævnt i dejen
- Brug revet marcipan for at få en god smelteeffekt og sødme
- Brug papirforme i din metal muffinform – så holder de den runde form og er nemme at tage ud.
- Muffins kan fryses og tages op efter behov


Praktisk info – kan rabarbermuffins fryses?
Ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber. Husk at si væden fra, så dejen ikke bliver for våd. Tilsæt evt. en smule ekstra mel, hvis dejen virker for flydende.
Ja, de er meget fryseegnede. Lad dem køle helt af, frys dem ned enkeltvis og varm dem kort i ovn eller mikroovn for nybagt smag.
Brug en isske med skubber. Det er sådan en isske hvor du skubber håndtaget sammen og dejen bliver skubbet ud mens du holder issken over din form.
Flere rabarberopskrifter
Jeg elsker at lave opskrifter med rabarber – og i år deler jeg hele 14 forskellige opskrifter med rabarber. Du finder dem alle her på bloggen under #Rabarber.
Et lille udpluk:
- Rabarbertærte med marcipan frangipane
- Rabarbercrumble med marcipan
- Rabarbersaft uden saftkoger
- Rabarberboller med marcipan
Husk at gemme og dele
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del dine rabarbermuffins på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.

Rabarbermuffins med marcipan – opskrift
Det er nemt at lave små lækre rabarbermuffins med opskriften her, men du kan også sagtens bage en hel kage i stedet, se mere her: Rabarberkage med marcipan
Vil du gerne se flere opskrifter med rabarber, så har jeg samlet dem allesammen her: #Rabarber
Opskriften på mine rabarbermuffins med marcipan finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Her finder du min opskrift på den klassiske rabarberkage som muffins. – Fordi det bare er hyggeligt med små lækre kager.
Du kan også bruge rabarber fra frost. Bare sørg for at tø dem op og si væden fra.
- 100 g smeltet smør (eller 1 dl olie)
- 2 æg
- 120 g sukker
- 100 g hvedemel
- 60 g kokosmel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g marcipan
- 300 g rabarber
-
Sæt smørret til at smelte ved svag varme i en gryde.
-
Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en elpisker.
-
Tag en anden skål og bland hvedemel, kokosmel og bagepulver.
-
Vend det forsigtigt i æggemassen sammen med det smeltede smør og vaniljesukker.
-
Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
Bruger du frosne rabarber, skal de tøes op og væden sies fra.
-
Riv marcipanen og vend den forsigtigt i dejen sammen med 2/3 af rabarberne.
-
Fordel dejen i 12 muffinforme og top med de sidste rabarber, så de ligger fint synligt på toppen.
-
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.


No Comments