Glutenfri cheesecake med rabarberkompot

Glutenfri cheesecake med rabarber i en sundere udgave

Glutenfri cheesecake med rabarber i en sundere udgave uden husblas.

Har du ligesom jeg fået masser af rabarber i haven. Så er denne cheesecake lækker og hurtig at lave.

Glutenfri cheesecake med rabarber. Min rabarber har givet rigtigt godt i år. Det har betydet frisk rabarberkompot til min morgen yoghurt. Da jeg spiser den til hverdag, har jeg lavet en lidt sundere udgave uden en masse sukker.
For mig er rabarber en af de bedste ting at høste fra egen have lige nu, altså lige bortset for masser af friske søde jordbær.
Glutenfri cheesecake med rabarberkompot
Derfor har jeg været i køkkenet og eksperimentere med en lidt sundere dessert og det kom der denne her portionsanrettede cheesecake ud af. Den er lavet uden husblas og derfor i glas.

TIP: Du kan sagtens lave en større cheesecake, men så skal du have lidt husblas i. Til denne portion ville jeg bruge 2 blade husblas forsigtigt varmet i en gryde sammen med citronsaft, lad den køle og kom i ostemassen. (Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand)

Jeg deler opskriften herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage opskriften med i køkkenet.

Hvilken smag laver du gerne din cheesecake med?
Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert
Du kan finde flere glutenfrie opskrifter her: Glutenfrit bagværk

Rigtig god fornøjelse.

Mange kage hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Glutenfri cheesecake med rabarberkompot

Portionsanrettet cheesecake.

 TIP: Du kan sagtens lave en større cheesecake, men så skal du have lidt husblas i. Til denne portion ville jeg bruge 2 blade husblas forsigtigt varmet i en gryde sammen med citronsaft, lad den køle og kom i ostemassen. (Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand) 

Antal 4 glas

Ingredienser

Bund

  • 75 g mandler
  • 60 g dadler
  • 1,5 spsk vand
  • 3/4 spsk usødet kakao / bagekakao

Ostecreme

  • 150 g naturel flødeost
  • 3 dl skyr / yoghurt
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk sirup brug evt. steviasukker istedet
  • 2 tsk vaniljesukker

Rabarberkompot

  • 350 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 5 dadler + 2 spsk vand
  • 1 spsk vanilje ekstrakt

TIP: Vanilje ekstrakt Jeg laver min egen vanilje ekstrakt ved at have en flaske med lidt hvid rom stående, som jeg kommer de tomme vaniljestænger i og så skal det bare rystes indimellem. Efter 6 måneder er det klar til brug. Du kan løbende fylde vanilje stænger på.

Sådan gør du

Bund

  1. Start med at komme mandler, dadler og vand i en blender og blend det til en fin masse. 

  2. Tilsæt kakaoen til massen og rør det godt sammen. 

  3. Fordel massen i 4 glas. 

Ostecreme

  1. Kom flødeost, skyr/yoghurt i en skål og pisk det sammen med citronsaft, sirup og vaniljesukker. 

  2. Kom det ovenpå bundene i glassene og stil glassene på køl. 

Rabarberkompot

  1. Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker. 

  2. Kom dem i en gryde med vand og varm dem op ved svag varme i 10-15 minutter. 

  3. Sørg for at dadlerne er uden sten og kom dem i en blender sammen med vandet. Blend det godt sammen og kom det i gryden til rabarberne. 

  4. Når rabarberne kan moses sammen til en kompot er den klar. Lad den køle af. 

  5. Vil du gerne have en mere ensartet kompot kan du blende den en tur med en stavblender. 

  6. Når rabarkompotten er køler af kommes den mængde du vil have ovenpå ostecremen. 

Glutenfri cheesecake med rabarberkompot

3 Comments

Skriv et svar