Æblemos – Efterår er æbletid. Så er det blevet tid til at komme æbler i maden, kagerne og koge ekstra mos til fryseren.
Så kom efteråret. Efter måneder med varme og ingen regn må jeg sige at vi er blevet indhentet. Selvom temperaturerne stadig svinger til det varmere, er der vist ingen tvivl om at efteråret er kommet.
For mig betyder efteråret æbletid og skønne farver i september, når vi når oktober bliver det græskarhygge og november er varm kakao og tykke tæpper.
Ligesom mine børn er jeg efterårsbarn, så ud over en masse fødselsdagshygge lige nu, nyder jeg årstidens glæder. Jeg har altid fået gammeldags æblekage til min fødselsdag her i slutningen af september, så æbler er en stor del af efteråret herhjemme.
Jeg kan komme æbler i alt og du kan finde masser af lækre æbleopskrifter lige her: Æbler


Æblemos
Du kan både bruge spiseæbler og madæbler. Bruger du de mere syrlige madæbler, kan jeg anbefale at søde mosen med lidt rørsukker.
Ingredienser
- 1 kg æbler (renset vægt)
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl vand
- Evt. sukker
Sådan gør du
-
Start med at skrælle æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
-
Kom æblerne i en gryde sammen med vaniljesukker og vand.
-
Kog dem møre i 10-15 minutter.
-
Vil du gerne have en grov æblemos moser du dem blot med grydeskeen, men ellers giver jeg dem gerne en tur med stavblenderen.
-
Bruger du spiseæbler er det ofte ikke nødvendigt at søde din mos, men med madæbler kan jeg anbefale at smage til med sukker.
1 Comment
Græskarkage / Squashkage med æblemos - Home by Bianca
15. september 2019 at 14:38[…] æg250 g sukker2 dl æblemos – find opskriften her: Æblemos -Efterår er æbletid½ dl olie400 g revet græskar / ca. 2 squash300 g hvedemel2,5 tsk bagepulver½ tsk salt2 tsk […]