Kage/Dessert Opskrifter

De bedste dessert pandekager finder du lige her

Dessert pandekager opskrift

Dessert pandekager er en rigtig klassiker, når der skal serveres lidt lækkert. Opskriften finder du lige her.

Hvem er ikke vild med pandekager?! – Herhjemme er det i hvert fald et kæmpe hit hos både store og små. Især mine dessert pandekager, for så ved børnene at de må spises med lækker hjemmelavet marmelade, is eller med chokolade og masser af krymmel.

Dessert pandekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

International pandekagedag


Hvornår spiser man pandekager?

Den internationale pandekagedag er tirsdagen efter fastelavns søndag.


Det er en gammel kristen tradition fra dengang man fastede. Der skulle kristne faste 40 dage op til påske og man måtte derfor ikke spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk.

Dagen blev kaldt ‘hvide tirsdag’. Det er den dag, der skulle ryddes op i skabe og skuffer, så man sikrede sig at få brugt alle madvarer.

Selvom vi ikke faster herhjemme, er pandekagedagen altid en god undskyldning for at spise pandekager hele dagen.

Vi laver derfor gerne amerikanske pandekager til morgenmad, spinatpandekager til frokost, madpandekager til aftensmad og selvfølgelig dessertpandekager med is til dessert.

Dessert pandekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Dessert pandekager vs. mad pandekager

Modsat de pandekager jeg ville bruge til aftensmaden med masser af lækkert kødsovs, så er de her til dessert. De er nemlig smæk fyldt med sukker.

Du kan selvfølgelig sagtens udelade en del af sukkeret, men da jeg ofte bruger pandekagerne til mine pandekage kager, så må de gerne være ekstra søde.


Gammeldags pandekager – spørgsmål og svar

Hvor meget dej skal der på panden?

Husk at dessertpandekager skal være tynde. Det kommer derfor lidt an på omkredsen af din pande. Jeg bruger en pandekage pande på 23 cm i diameter og bruger 3/4 deciliter dej pr. pandekage.

Hvordan får du lækre sprøde pandekager?

Vil du gerne have pandekager med den der knasende sprøde kant, så er der et nemt og simpelt husmor råd – Der skal øl i.

Hvilket fyld kan kommes på pandekagerne?

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for fyldet. Herhjemme spiser vi dem gerne med hjemmelavet marmelade, sukker, sirup eller is.

Hvorfor klumper min pandekagedej?

Sørg for at piske alle ingredienser undtagen mælken godt sammen. Herefter tilføjer du mælken lidt efter lidt, så du får en fin ensartet masse.

Kan pandekagedej stå i køleskab natten over?

Ja – sæt den på køl med låg på. Når du skal bage pandekagerne skal dejen lige røres sammen og så er den klar til brug.

Hvor lang tid kan pandekage dej holde sig?

Da der er æg og mælk i dejen, kan den holde sig 1-2 dage på køl.

Hvorfor pandekagepande?

Du kan sagtens bruge en helt almindelig pande. Fordelen ved en pandekagepande er størrelsen, at den er lavet i et lettere materiale, så du nemmere kan løfte og fordele dejen. Samtidig har den mindre kanter, så du nemt kan komme til med din paletkniv.

Kan man fryse pandekager ned?

Ja sagtens. Alle pandekager kan komme en tur i fryseren, så du har lækre pandekager til en anden dag.

Hvordan holder man pandekager varme?

Du kan lægge et viskestykke over pandekagerne undervejs, så dem der er lavet holder på varmen. Du kan også tænde din ovn og løbende lægge dem på et fad i ovnen.

Hvor lang tid kan pandekager holde sig i køleskabet?

De færdige pandekager kan holde sig 3-4 dage på køl. De vil dog blive lidt tørre undervejs, da væden i pandekagerne tørrer ind.


Pandekagedej – konsistens og mængde

Undgå klumper i din dej:
Pisk alle ingredienser sammen undtagen mælken. Når du har en ensartet masse, kan du tilføje mælken lidt ad gangen.

Home by Bianca

Pandekagedej til dessertpandekager skal være tynd og hældes på panden med en øse eller et decilitermål.

På den måde får du en lækker tynd pandekage, som du kan komme lækkert fyld i og rulle.

Jeg bruger en pandekage pande på 23 cm i diameter og bruger 3/4 deciliter dej pr. pandekage.

Det er vigtigt at du først vender din pandekage, når du kan se, at den er gennembagt. Altså når der ikke længere er noget flydende dej tilbage. Så er dejen klar til at blive vendt, så du kan få en fin farve på begge sider.

De bedste dessert pandekager

Pandekager med sprød kant

Alle kan huske sprøde og lækre pandekager fra deres barndom. Det kan du nemt få selv ved at komme lidt øl i dejen.

Ofte har jeg ikke en øl hjemme eller gider drikke resten, så jeg laver dem gerne uden.

Det passer også perfekt til mine pandekage kager, da de gerne må være med lækre bløde dessert pandekager.

Opskrifterne på mine pandekage kager, kan du finde her: #Pandekager og vafler

Jeg deler også lidt inspiration herunder.

Dessert pandekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Dessert pandekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Dessert pandekager fyld

Da jeg var barn, var det bedste, når jeg dagen efter fik pandekager med i madkassen. De var kolde og først smurt med lidt smør og derefter drysset med sukker inden de blev rullet og kom i madkassen. På den måde havde jeg ikke sukker i hele madkassen.

Der er mange muligheder for at få en masse lækkert fyld i dine pandekager. Herhjemme kan jeg bedst lide mine pandekager med sirup og børnene vil allerhelst have dem med marmelade.

Idéer til fyld:

  • Sukker – er vist en klassiker (gerne mens de stadig er lune)
  • Lys sirup – pas på med at komme for meget på, da du ellers har sirup over det hele
  • Marmelade – gerne den med din yndlingssmag
  • Nutella – dem husker jeg allerbedst fra en tur til Paris, hvor du kunne købe dem frisk lavet på de fleste gadehjørner
  • Hjemmelavet rabarberkompot – find evt. en opskrift her: Rabarberkompot uden sukker
  • Is – i lige den smag du ønsker (du kan finde lidt opskrifter på hjemmelavet is her: #is
  • Forskellige cremer og mousser – især hvis du gerne vil lave en lækker og fin pandekage kage. Se idéer til de fine kager herunder

Dessert pandekager med is

Der er ingen tvivl om, at dessert pandekager med is, er det bedste jeg kan servere for mine børn. Især hvis jeg tilføjer en masse krymmel, så de kan have deres helt egen krymmelfest.

Børnene vil helst bare have en klassisk chokoladeis eller vaniljeis. Jeg laver dog gerne lidt andre smage til os voksne, så det bliver lidt mere spændende. (Du kan selvfølgelig også lave den nemme løsning og købe en god is i supermarkedet)

Opskrifter på is

Pandekage kage

Er der noget flottere end en pandekage stak med masser af lækkert fyld – altså en god og lækker pandekage kage?! Jeg er vild med dem og så er de nemme at tilpasse smagen til lige det, jeg har lyst til.

Vil du gerne forsøge, så får du her et par forslag.


Pandekager opskrift

Pandekager kan varieres i alverdens smage og udtryk.

Der er både de amerikanske pandekager, bananpandekagerne og hvad med at prøve med en gang grønkålspandekager?! Det er kun fantasien der sætter grænser.

Opskrifterne på mine pandekager har jeg samlet her: #Pandekager og vafler

Smut forbi og lad dig inspirere.

Opskriften på mine dessert pandekager finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

De bedste dessert pandekager

Vil du gerne have sprøde pandekager, kan du tilføje øl til dejen. Da jeg gerne bruger mine pandekager til pandekage lagkager, bruger jeg ikke øl i dejen, men skriver den her i opskriften alligevel.

Ingredienser
Ca. 20 pandekager
  • 100 g smør
  • 100 g sukker Synes du det er for meget, så kan du også nøjes med 1 spsk. (ca. 15 g)
  • 400 g mel
  • 8 æg
  • 1 l mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • evt. ½ dl øl hvis du gerne vil have sprød skorpe
Sådan gør du
  1. Start med at smelte smørret i en gryde og lad det køle lidt.

  2. Kom alle ingredienserne i en skål undtagen mælken og pisk dem sammen til en ensartet masse.

  3. Tilføj mælken lidt efter lidt mens du pisker. På den måde undgår du klumper i din pandekage dej.

  4. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  5. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande.

    Dessert pandekager opskrift
  6. Bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

    Dessert pandekager opskrift
  7. Server pandekagerne lune med sukker og syltetøj eller lad dem køle af til din pandekage lagkage.

    Du kan sagtens bage dem og komme på køl og så lune dem lidt i ovnen, inden de skal serveres.


Dessert pandekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Dessert pandekager opskrift
Dessert pandekager opskrift
Dessert pandekager opskrift

Udgivet første gang marts 2021

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering