Kage/Dessert Opskrifter

Is-sandwich med rabarberis

Is-sandwich med rabarberis

Is-sandwich med rabarberis

Rabarbersæsonen er igang og jeg havde lyst til is. Så det blev til en gang is-sandwich med rabarber lavet af kransekage.

Is-sandwich med rabarberis. Når nu jeg havde rabarber hjemme og vejret jo har været fantastisk, måtte jeg altså igang med en portion rabarberis. Skålen til ismaskinen blev derfor puttet i fryseren og så var det ellers bare med at komme igang. I gemmerne fandt jeg en pakke af Odense Marcipans færdige kransekagemasse, så den kom med i puljen og det blev til disse skønne is sandwichs.

Is-sandwich med rabarberis

Opskrift – is-sandwich med rabarberis

Isen
Isen er lavet ud fra den grundopskrift som jeg har fundet på Dansukkers hjemmeside. Derudover lavede jeg en rabarbermos som smagsgiver.

Først laves rabarbermosen så den kan nå at køle lidt af.

200 g rabarber
2 dl vand
2 tsk vaniljeekstrakt

Rens og snit rabarberne og kog dem sammen med vand og vaniljeekstrakt i ca. ½ time.

Derefter moses de med en stavblender og mosen stilles til afkøling.

Resten af isen:
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Glukosesirup

Pisk æggeblommer og sukker sammen.

Kog mælk, fløde og glukosesirup op.

Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

Sigt massen gennem en finmasket si.

Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Her rabarbermosen. 

Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Top og bund til is-sandwichs

200 g færdig kransekagemasse fra Odense marcipan
Lidt hakkede hasselnødder.

Kommes på bagepapir i toppe svarende til den størrelse man ønsker sin is-sandwich. Husk der skal være et lige antal, så det passer med en top og en bund til hver.

Kom hakkede hasselnødder på og bag i ovnen ved 210 grader i ca. 5-10 minutter, afhængigt af størrelsen på kagerne.

Når kagerne er kølet af og man gerne vil have sin is-sandwich samles de med en den mængde is man ønsker. Husk at tage isen ud af fryseren ca. ½ time i forvejen, da den ikke skal være for hård.

God fornøjelse.

Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert

God fornøjelse.

Mange kagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply