Tomatpesto med friske tomater

Tomatpesto med friske tomater – en nem og lækker måde at få brugt de friske tomater fra drivhuset.

For første gang har jeg forsøgt mig med tomater i vores udestue. Den kan må mange måder sammenlignes med et drivhus, for den vender mod vest, hvilket betyder at den er meget varm om eftermiddagen. Heldigvis kan vi åbne dens sider op, så vi nogenlunde kan få luft derude.

Det betyder også at udestuen har optimale vilkår for tomatplanter. I år fik jeg derfor lokket manden med på idéen om et par kapilærkasser til lidt busktomater. At planeterne så ikke var helt så små og buskede, som først forventet er jo så en anden side af sagen. Vi må prøve lidt forskellige sorter af til vi finder den helt rigtige.

Den varme sommer har glædet mine tomatplanter og derfor har vi også fået masser af tomater. Desværre har jeg ikke kunne følge med og plukke, da jeg er den eneste i familien, som vil spise dem. Børnene plukker gerne, men gider ikke rigtigt spise, hvilket nok egentlig var det jeg havde håbet på. Tænker dog at hvis vi prøver igen næste år, kan det være det bliver interessant at få smagt lidt.

For at få brugt en del af tomaterne fik jeg derfor lavet lidt lækker tomatpesto. Det er nemt og lækkert og så fryser vi ned, så vi har hurtigt og nemt tilbehør til retterne over vinteren. Så med udgangspunkt i min peberfrugt pesto, måtte jeg igang med tomaterne.

Tomatpesto med friske tomater

1 løg
20 cherrytomater
40 g mandler
½ håndfuld frisk basilikum
2 spsk æblecidereddike
40 g parmesan/emmentaler (en fast ost)
1 dl olivenolie
Evt. lidt honning

Rens løget og hak det fint.

Tag en gryde, kom lidt olie i og steg løget mørt.

Imens skæres tomaterne i halve, kommes op i gryden og steges med i 5 minutters tid til de er faldet sammen.

Hak mandlerne og kom dem i gryden sammen med basilikumbladene.

Tilsæt æblecidereddike og lad det småsimre i 10 minutter.

Riv osten og kom det i en høj beholder. Tilsæt tomatblandingen og blend det til en ensartet masse med en stavblender.

Rør lidt olivenolie i lidt ad gangen. Har tomaterne afgivet meget væske, kan det være du skal holde lidt af olien tilbage, så det ikke bliver for flydende.

Synes du pestoen godt kunne bruge lidt sødt, så smag til med lidt honning.

Skriv et svar