Kage/Dessert Opskrifter

Bagebælte – Er det noget der virker?

Bagebælte til din springform, som sørger for en jævn bagning, hvilket forhindrer at kagen hæver på midten, sprækker og bliver overbagt.

Reklame for Nyborgs Room – jeg har modtaget Wilton Kagestrimler til test, men meninger og holdninger er helt mine egne.

Der kommer hele tiden nye smarte ting til bageverdenen og jeg har længe hørt tale om at bruge bagebælter.

Selvom jeg elsker at bage og bruger en del tid i mit køkken, kan jeg godt være lidt tid om at komme med på de nye trends. Jeg er rutine menneske og når rutinen virker skal der lige et lille spark til, før jeg får kigget på om det nu kan gøres nemmere.

Et af de nye must haves i køkkenet er bagebæltet. Det er fungerer ved at du gør bagebæltet/kagestrimlerne våde og kommer dem rundt om din springform. Det køler siderne så kanterne på din kage bager i samme takt som resten af kagen.

Det betyder, at du slipper for at skære toppen af, før du kan bruge din kage til bunde. Ikke fordi jeg egentlig har et problem med kagerester. Så er der altid lidt til træstammer og romkugler, men min fryser er vist ved at være lidt fyldt.

Testen

En af de bunde jeg bruger allermest til mine kager, er drømmekagebunde. Jeg elsker den klassiske drømmekage og den sødme, som bundene giver enhver kage.

Derfor måtte det også være mine drømmekagebunde, som kom med i forsøget.

Wiltons kagestrimler, er lavet så de passer til de lave forme, som du kan bage enkelte bunde i. Jeg bruger en almindelig springform, så min form er lidt højere. Det smarte er, at der selvfølgelig er 2 strimler i pakken og det passer perfekt til en springform.

Jeg fik sørget for at strimlerne passede til formen, var godt våde og så var det bare kagen ind i ovnen med samme bagetid, som jeg plejer.

Resultat

Det virker!

Selvom min kage alligevel hævede en smule på toppen, var det intet imod hvad den plejer at gøre og jeg havde en dejlig kage med bløde kanter.

Bagebæltet får de varmeste anbefalinger herfra.

Opskriften på min drømmekagebunde finder du herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan lave dine egne lækre bunde.

Bundene blev brugt til et smagsforsøg på en kage, jeg vil kalde Æbledrøm. Det er en kombination, som jeg længe gerne har villet prøve.

Jeg elsker gammeldags æblekage og skal jeg vælge en bradepandekage, så er drømmekagen en sikker vinder. Så hvorfor ikke kombinere dem. Det kan du læse meget mere om i et senere indlæg.

Drømmekagebunde

Lav lækre og nemme drømmekagebunde til din næste lagkage. 

Ingredienser
20 cm springform passer til 1 bund i en bradepande (vil du gerne have en tykkere bund til f.eks. talkage, så laver du bare en dobbelt portion.)
20 cm springform
 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 dl mælk
 • 80 g smør
 • 250 g mel
 • 2 tsk bagepulver
26 cm springform
 • 6 æg
 • 450 g sukker
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 3 dl mælk
 • 120 g smør
 • 375 g mel
 • 3 tsk bagepulver
Sådan gør du
 1. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til det er hvidt i din røremaskine.

 2. Kom mælk og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet. Mælken behøver ikke koge. 

 3. Sigt melet i en skål og bland det med bagepulver. 

 4. Tænd din røremaskine på lavt niveau og kom skiftevis  mælkeblandingen og melblandingen i. (det skal stadig være en let og luftig dej, så det skal røres forsigtigt sammen - du kan eventuelt vende det sammen uden maskinen med en dejskraber, så du har føling med dejen)

 5. Når det hele er vendt godt sammen kommer du det i din springform. 

 6. Bruger du bagebælte, skal du sørge for det har ligget i blød i ca. 10 minutter. Bagebæltet skal ikke vrides inden det sættes på springformen. 

 7. Bag din kage i ca. 50 minutter ved 185 grader varmluft. 

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Opskrift Vurdering