Kage Kage/Dessert2 Morgenmad og Brunch Opskrifter

Havregryns æblesnitter

Havregryns æblesnitter – inspireret af den engelske havregrynskage Flapjacks. En lækker og sød lille snitte med en sød midte af æble.

Ingen tvivl om at jeg elsker æbler og kan bruge dem i både madlavning og bagværk. Derfor får jeg også hele tiden idéer til at tilføje dem i nye sammensætninger.

Da jeg både er ret så vild med havregrynskager og selvfølgelig også æbler, tænkte jeg derfor, at det måtte kunne kombineres og det kom der denne lækre snitte ud af.

 

Havregryns æblesnitter

Ca. 18 stk.
Bradepande: 20 x 30 cm.

5-6 store æbler
2 spsk vand
1 tsk vaniljesukker

eller 400 g æblemos

75 g fuldkornshvedemel
260 g havregryn
3/4 tsk salt
250 g smør
120 g sukker
2 spsk sirup

Start med at lave æblemosen:

Vask og skræl æblerne og skær kernehuset fra. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde.

Tilsæt vandet o g kog dem møre i ca. 10 minutter. Blend æblerne med en stavblender og tilsæt vaniljesukker.

Da æbler jo varirer i størrelse, kan det være du har lidt for meget æblemos. Du skal bruge 400 g. Gem resten til din morgenmad eller en af mine andre opskrifter, som du finder her: Æbler

Stil æblemosen til side.

Kom fuldkornhvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt.

Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.

Bland de tørre ingredienser med den smelte smør/sukker masse.

Kom 3/4 af massen i en bradepande og glat det ud med en dejskraber.

Kom 400 g æblemos ovenpå og fordel også det med dejskraberen.

Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles over æblemosen.

Bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Når kagen er kølet af kan den skæres i passende størrelser.

Opbevar snitterne på køl. De smager bedst kolde.

 

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply