Brød/Boller Mad og kager Opskrifter

Snegle med marcipan og æble remonce

For noget tid siden havde jeg inviteret et par fynske mødre forbi til en kop the og en lille sludder. Det var ikke noget vildt bare stille og roligt, da vi ikke kender hinanden i forvejen. Det er gennem et netværk på facebook, som desværre er gået lidt i stå igen. Et forsøg på kontakt til mødre med fælles oplevelser, så man kan finde andre at dele erfaringer og bekymringer med også IRL.

Til sådan en god kop the, skal der lidt lækkert til, så jeg havde bagt lidt brød og ellers blev det disse snegle der blev serveret. Sneglene havde jeg gjort klar et godt stykke tid i forvejen, da vores første aftale blev aflyst pga. syge børn. Så er det jo skønt med en opskrift hvor den bare lige kan kommes i fryseren og bages på et senere tidspunkt.

Jeg elsker jo marcipan og da æblesæsonen er ved at være over os, så var det da nærliggende at det skulle indgå i sneglene.

Der bliver ca 20 snegle ud af opskriften, afhængigt af hvor tykt de bliver skåret.

Dejen:
25 g gær
½ dl lunken vand
2½ dl mælk
600 g hvedemel
100 g smør
½ tsk salt
2 spsk sukker

Remonce:
150 g marcipan
75 g blødt smør
1 dl farin
1 tsk vaniljesukker
½ revet æble

Opløs gæren i vandet og tilsæt mælken.

Smuldr mel og smør sammen til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt og sukker og bland det sammen.

Kom de tørre ingredienser op til de våde og ælt dejen hurtigt igennem på et meldrysset bord.

Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.

Riv marcipanen og rør den sammen med de øvrige ingredienser.

Rul dejen ud i ca 25×40 cm og kom remoncen på i et jævnt lag.

Rul dejen sammen på den lange led (her kan dejen kommes i fryseren til den skal bruges). Skær dejrullen ud i 2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem hæve i 10 minutter.

Bages ved 200 grader i 8 minutter og lad dem afkøle inden de serveres.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply