Broccoli pesto – Stop spild af mad

Da jeg den anden dag kom i tanke om, at jeg tidligere havde lavet basilikum pesto, kom jeg samtidig til at tænke på de to kedelige broccolistilke, som jeg havde liggende ude i køleskabet.

Herhjemme går vi ellers ind for at spise stilken på en broccoli, da det jo smager fint, så hvorfor ikke. Det er dog ikke alle retter, hvor det ligefrem er kønt at servere stilken, men istedet ser super fint ud med de skønne broccoli buketter. Hvilket netop var årsagen til de to kedelige stilke i køleskabet.

Som så ofte har det været mig stærkt imod bare at smide dem ud, så selvfølgelig var de blevet gemt, for de måtte da kunne bruges til et eller andet. – og det er så her pestoen kom ind i billedet.

Jeg har nemlig lavet denne skønne broccoli pesto, som er stærkt inspireret af min basilikum pesto, som du kan finde opskriften på her.

Opskriften er let og ligetil.
1 lille fed hvidløg
2 stilke broccoli
40 g parmesan
3 tsk lime
15 g pinjekerner
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 knsp salt

Kom al ovenstående i en blender og blend til det bliver en fin ensartet masse.

8 Comments

Skriv et svar