Aftensmad Opskrifter

Min top 8 opskrifter af madrester

Top 8 opskrifter af madrester

8 opskrifter på lækre retter lavet med madrester

Madrester er ikke lige det mest appetitlige ord, men til gengæld er det guld for mine ører. Tænk at have rester til overs, så du slipper for at lave mad en aften, hvor energien er lav. Eller en lækker madrest til madpakken, som nemt kan varmes og er noget mere spændende end de kedelige rugbrødsmadder i madkassen.

Herhjemme er madrester guld og ofte planlægger vi faktisk efter, at der skal være rester til overs. Det er bare nemmere, når hele familien har fritidsinteresser, en ikke vil spise rugbrød til frokost eller det bare skal gå lidt hurtigt med at få maden på bordet.

Find min top 8 opskrifter af madrester længere nede og lad dig inspirere til, at få spist de der madrester.

Fordelene ved rester

 • Undgå at smide mad ud
 • Spar penge
 • Pas på miljøet

Især lige nu er det meget oppe i medierne, hvordan du sparer penge på både at tilberede maden (mindre brug af strøm til tilberedning) og på at undgå at smide mad ud (spare penge på madbudgettet og passe på miljøet).

Derfor synes jeg det er oplagt at se lidt mere på de der rester og hvad de nu kan bruges til.


Hvor længe kan rester holde sig?

Det kommer helt an på hvilken slags rester, der er tale om. Er du i tvivl om holdbarheden, kan du læse mere lige her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saa-laenge-kan-din-mad-holde-sig.aspx


Planlæg en restedag

Herhjemme er restetapas det fedeste. Børnene synes det er super sjovt at mixe og matche mellem de forskellige rester og det kommer der ofte også lidt sjove retter ud af. Samtidig er det en god måde at få spist de der rester, som der måske kun var til en eller to personer og når man nu er fire i hustanden passer mængden slet ikke.

Frys den rest ned og gør det igen næste gang. Pludselig er der en hel buffet af lækkerier, som du nemt kan servere som et stort tapas bord.

Brug dine madrester – lidt overordnede eksempler

En rest kan sagtens trylles om til en ny ret, men det kræver selvfølgelig, at du tænker over hvilken ret, som det ville passe helt perfekt til. Derfor har jeg samlet mine klassiske eksempler lige her:

 • Pizza – den perfekte måde at prøve nyt fyld på pizzaen.
 • Tærte – brug resten fra creme fraiche eller yoghurt i tærtedejen. Brug den sjat grønt, som står i køleskabet og måske lidt tern af en rest kød til fyldet.
 • Suppe – kom de kedelige grøntsager i en suppe. Her kan ris, kartofler, linser og bønner også sagtens bruges.
 • Kødsovs – kom grøntsagsrester i kødsovs eller brug kødsovsen i forskellige retter, som f.eks. i et fad med kartoffelmos på, som fyld i tortillapandekager, i en burger ala Sloppy Joes eller som fyld i peberfrugt eller squash.
 • Brød og boller – Kom ris og bulgur i sammen med melet, brug creme fraiche, skyr og yoghurt som væde og kom kogte grøntsager i som fyld.

Ingrediensliste

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her


Opskrifter med madrester

Synes du alligevel det er lidt svært med de der madrester. Så får du her min top 8 over lækre opskrifter, som nemt kan laves med forskellige rester. Tilføj andre ingredienser eller brug mere af det du godt kan lide. Det er helt op til dig. Lav retten, som du allerbedst kan lide den.


Buddha bowl

Med en Buddha Bowl kan du bruge alle de der grøntsager i køleskabet, som der bare er en smule af, men som ikke rigtigt passer til en større ret. Mix dem som du vil og tilføj flere forskellige lækkerier og du har et perfekt mættende måltid.

Buddha bowl opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Burger

Har du en kødrest, hvad enten det er en gang kødsovs eller en rest and, kan du nemt lave en lækker burger. Tilbehøret kræver ikke en masse og du kan nemt købe en gang burgerboller eller bruge en rest af en almindelig bolle og lave din helt egen burgersandwich.


Tærte

Tærte er en nem måde at få brugt dine grøntsags- og kød rester. Når først du har lavet bunden, hvor du nemt kan erstatte creme fraichen med yoghurt eller skyr, så er det bare at komme grøntsager og kød i og tilføje æggeblandingen.


Pizza

Pizza er ligesom tærten et oplagt bud til at få brugt grøntsager og kødrester til en lækker ret. Du kan også nemt bruge pesto i stedet for tomatsovs og selv bestemme hvilken slags os, der skal på.

Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kødsovs

Kødsovs er perfekt til at tilføje alverdens grøntsager i. Brug dem der alligevel er i køleskabet, som begynder at blive lidt bløde. De er helt perfekte i en kødsovs. Kødsovsen kan nemt bruges til:

 • Spaghetti (en klassiker)
 • Fyldte pandekager
 • Under en bagt kartoffelmos
 • I burger ala Sloppy Joes
Kødsovs med gulerødder opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk


Ris

Rester af kogte ris er altid perfekte til at tilføje til nye retter. Kom dem i en Buddha Bowl (se længere oppe) eller brug dem i brød og boller, hvis ikke du ender med en helt ny ret. Se mere her:


Suppe

Forskellige supper er perfekte til at få brugt grøntsager og diverse bønner og en rest ris kan selvfølgelig også tilføjes. Lad det hele koge helt ud inden du stavblender din suppe.

Om det er tomatsuppe, broccolisuppe, linsesuppe eller en skøn kyllingesuppe. Du kan mixe lige som du har lyst til.


Rugbrød

Man skal ikke undervurdere en god rugbrødsmad og samtidig er den jo helt perfekt, hvis du gerne vil undgå at tænde ovnen i de dyre energi timer. Lad dig inspirere af mine smørrebrøds madder og lav et fint dækket bord. Pålægget kan nemt tilpasses efter det du lige har i køleskabet.

Smørrebrød opskrift

I ovenstående har du fået en masse gode fif, input og guldkorn til at gøre madrester til et spændende input hjemme hos dig. Jeg håber det kan hjælpe dig godt i gang og give dig masser af skøn inspiration.

Find flere lækre opskrifter med rester lige her: #Brug resterne

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Top 8 opskrifter af madrester
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her

* skal udfyldes

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply