Tomattærte med hytteost
Denne tærte er vist en rigtig klassiker, som de fleste har smagt. Jeg laver versionen med hytteost, da jeg synes det giver fyldet en god cremet konsistens og en god smag.
Tomattærte er en skøn frisk tærte som, som passer både til frokost og aftensmad. Når vi laver tærter, laver vi ofte lidt forskellige og her er tomattærte altid at finde på bordet. Den er både nem at lave, kræver ikke så mange ingredienser og så smager den skønt.
Opskriften på min tomattærte med hytteost finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Grundopskrift på æggemasse med hytteost
Vi bruger den samme grundopskrift på æggemassen, så det er nemt at lave en større portion og så komme de grøntsager i du godt kan lide.
Du kan sagtens undlade hytteosten i din æggemasse. Det er en smagssag. Jeg synes hytteosten især passer godt til tærter med grøntsager, da den giver en dejlig fylde som supplement til det grønne.
Opskriften er enkel og du finder den selvfølgelig i den samlede opskrift, men selve grundopskriften til en madtærte på 22 cm i diameter således. Selvfølgelig afhængigt at mængden af grøntsager:
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
Det hele skal bare røres sammen og kommes i fadet sammen med grøntsagerne. Nemt og enkelt.

Kold eller varm servering?
Madtærter kan både spises kolde og varme. Det kommer selvfølgelig an på fyldet, men mine grøntsagstærter kan jeg godt finde på at tage med til frokost. De plejer også at være et stort hit til skolearrangementer, hvor man skal medbringe en ret. De topper lige klassikerne som pølsehorn og pasta hos de voksne.
Brug dine rester i en madtærte
Herhjemme er madtærter også en af de retter vi bruger, når vi skal have tømt køleskabet for sidste uges grøntsager.
Det er en nem måde at få resterne med og du kan også sagtens tilføje en gang kødsovs, kyllingestykker, grøntsagsfrikadeller eller hvad der nu var af rest i køleskabet, der skulle bruges.
Den bedste tærtebund
En madtærte laves på en lidt grovere mørdej. Jeg bruger grahamsmel til min bund, men du kan også bruge fuldkornsmel.
Det er en nem måde at få lidt ekstra tyngde i din bund og så passer det godt til den fyldige æggemasse.
Min mørdej til madtærter laver jeg med creme fraiche, hvor jeg til dessert tærterne bruger æg. Det kan du læse meget mere om her: #Tærte

Tag børnene med i køkkenet
Madtærter er en oplagt ret at lave sammen med børnene. Ligesom med den klassiske pizza aften, kan de selv være med til at vælge fyld og selvom det bare er ganske almindeligt revet skinke, så har de selv været med.
Hvis ikke barnet selv er klar til at bruge kagerullen, fordele dejen i fadet eller skære kanter af. Så kan du nemt selv gøre bunden klar og forbage den. På den måde er grundarbejdet lavet inden barnet går i sving med fyldet.
Sæt børnene til at røre æggemassen sammen og fordele fyldet i bunden. Det er en nem og enkel måde at give dem lov til at være med.
Jeg kan dog kun opfordre til at lade dem være med så meget som muligt. Min datter var ikke mere end 6 år, da hun lavede det hele med undtagelse af at tage tærten ud af ovnen. Du kan tro hun var stolt, da hun serverede den til fællesspisning på skolen.
Tærtedej i overskud – intet problem
Noget andet som altid vækker begejstring er, når der er tærtedej i overskud.
Det er nemt at trylle om til små grahamskiks og så er der lidt lækkert til madpakkerne.
Rul din tærtedej ud og udstik små kiks. Stik dem med en gaffel og bag dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter.

Tomattærte med hytteost – opskrift
Du skal selvfølgelig ikke snydes for min opskrift på tomattærte med hytteost.
Husk at dejen er en grundopskrift, så gem den og brug den til lige det fyld du har lyst til. Det samme gælder æggemassen. Når først den er lavet bestemmer du helt selv, hvad der ellers skal i.
Find min opskrift på tomattærte med hytteost nederst på siden her i en fin printvenlig version, som nemt kan tages med i køkkenet.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Opskrift: Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
-
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche.
-
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Skær overskydende dej af med en kniv.
-
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.

Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægge
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 1 rødløg
- 4 store tomater
- 1 håndfuld basilikum
-
Tag en skål og kom æg, hytteost, mælk og salt og peber i.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud af ovnen og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Pil og hak løget fint.
-
Skær tomaterne i skiver.
-
Fordel løg først løg ovenpå æggemassen og læg derefter tomatskiverne ovenpå.
-
Hæld resten af æggemassen over.
-
Fordel til sidst basilikum på tærten.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.



Udgivet første gang 17/7 2017
2 Comments
Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater - Home by Bianca
14. januar 2019 at 13:30[…] Broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Tærte med broccoli og hytteost og opskriften på Tomattærte med hytteost finder du her: Tomattærte med hytteost […]
Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund - Home by Bianca
14. januar 2019 at 13:32[…] Opskrift: Tomattærte med hytteost med en lækker grov bund […]