Spinattærte med hytteost er lavet med en skøn grov bund, der mætter godt.
Spinattærte med hytteost er en sikker vinder herhjemme. Jeg laver den gerne med frossent spinat, men du kan også sagtens bruge friskt.
Fordelen ved en tærte er, at du nemt kan lave bunden klar dagen før. Så er det bare at lave fyldet klar, når du skal i gang med aftensmaden.
Til min spinattærte med hytteost bruger jeg soltørrede tomater og de giver en skøn sødme til tærten.
Opskriften på min spinattærte med hytteost og soltørrede tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Hytteost i madtærte – en grundopskrift på æggemassen
Det er den samme grundopskrift jeg bruger til æggemassen i mine tærter hver gang. Det fordi det smager skønt med hytteosten i og giver en dejlig fylde. Samtidig også fordi det er dejlig nemt at lave en masse tærter på en gang, når det er samme grundopskrift på æggemassen.
På den måde kan du bare gange op med antallet af tærter du skal lave og så komme det forskellige fyld i dine tærtebunde.
Min grundopskrift på æggemassen til madtærterne består ganske enkelt af nedenstående:
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
Den bedste tærtebund – sådan gør du
En tærtebund er en klassisk mørdej. Til min bund bruger jeg ud over hvedemel også grahamsmel. Det synes jeg giver lidt mere tyngde til tærten, smager godt og mætter dejligt.
Mørdej er en dej bestående af mel og smør og eventuelt et æg til samling. Jeg bruger det ikke i mine madtærter, da jeg her bruger creme fraiche til at samle dejen, men til mine søde tærter samler jeg dejen med et æg.
Ælter du din mørdej vil dejen blive sej og mere brødagtig, hvilket vil få dejen til at trække sig sammen under bagning og så glider kanten af din tærte ned. Det betyder også, at din tærtebund vil blive sej og ikke den der skønne lette sprøde dej, som kendetegner en tærte. For ikke at varme dejen for meget op bruger jeg altid min røremaskine og lader den om at samle dejen. Det gælder dog kun mine madtærter, hvor jeg bruger creme fraiche til at samle dejen. Bunden til mine søde tærter samler jeg altid dejen i hånden.
En mørdej har godt af at hvile sig, da den ellers kan være svær at rulle ud, hvis den er for blød at arbejde med. Det oplever jeg dog oftest ved den søde tærtebund, hvor jeg samler med æg. Derfor kan jeg godt finde på, at undlade at køle dejen, når jeg laver madtærter.
Din mørdej kan sagtens laves klar i god tid, da den kan holde sig 1-2 uger på køl.
Ja det kan den sagtens. Husk at tage den op et par timer før du skal bruge den.
Da en mørdej består af en god portion smør, kan den nemt blive klistret, når du vil rulle den ud. Sørg derfor for at have godt med mel både under din dej, så den ikke klistrer fast til bordet og ovenpå, så den ikke klistrer fast til kagerullen.
Madtærter – den bedste tærtebund
Det var mange huskepunkter herover, men når først du mestrer din mørdej, er det nemt at lave skønne og lækre tærter. Så er det bare at slå dig løs med alverdens fyld.
Forskelligt fyld
Min spinattærte med hytteost og soltørrede tomater er en af favoritterne herhjemme, men jeg kan også anbefale min opskrift på tomattærte og broccolitærte.
Madtærter kan nemt tvistes lige som du selv gerne vil. Vi bruger den ofte til de kødfrie aftener, men de kan selvfølgelig også laves med kødfyld.
Brug grøntsags resterne
Tærter smager altid godt og vi har alle en favorit sammensætning.
En anden fordel når vi laver tærter herhjemme, er at få brugt alle resterne i grøntsagsskuffen.
Derfor er madtærter også en af vores go to retter, hvis vi har for mange grøntsager, som skal bruges. En madtærte kommer derfor hurtigt på madplanen som første indslag på den kommende uge, med alt hvad vi kan finde af lækkert at komme i.
Har du tærtedej i overskud? – Brug resterne
Et godt fif, som altid er et hit herhjemme er, at bruge resterne af din tærtedej til lækre grahamskiks.
Rul dejen ud og udstik dejen til små kiks. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem sammen med dine tærter. Husk at tage dem ud efter 15 minutter.
Dine grahamskiks skal have 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Lad dine kiks køle af og så har du nemme kiks til madpakken eller snackskålen.
Spinattærte med hytteost og soltørrede tomater – opskrift
Du skal selvfølgelig ikke snydes for min opskrift på spinattærte med hytteost og soltørrede tomater.
Husk at dejen er en grundopskrift, så gem den og brug den til lige det fyld du har lyst til. Det samme gælder æggemassen. Når først den er lavet bestemmer du helt selv, hvad der ellers skal i.
Find min opskrift på spinattærte med hytteost og soltørrede tomater nederst på siden her i en fin printvenlig version, som nemt kan tages med i køkkenet.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Flere tærter:
Opskrift: Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund
Opskrift: Tomttærte med hytteost med en lækker grov bund
Denne tærtebund er lavet med grahamsmel og bliver dejligt sprød.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere 30 minutter
Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægget.
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 300 g frosset spinat (bliver til ca. 125 g når det er tøet op og vandet dryppet af)
- 80 g soltørrede tomater
- 1 håndfuld pinjekerner
-
Tag spinaten op af fryseren og lad den tø.
-
Imens røres æg, hytteost, mælk sammen og der tilsættes salt og peber.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud af ovnen og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Pres vandet ud af spinaten og fordel den på bunden sammen med de soltørrede tomater.
-
Hæld resten af æggemassen over.
-
Drys pinjekerner på toppen og bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Udgivet første gang 14/3 2018
Opdateret januar 2019 – Opdateret januar 2025
8 Comments
Bente Skovgaard
21. januar 2019 at 20:50Mums, man bliver sulten. Vi elsker tærter herhjemme
Home by Bianca
21. januar 2019 at 20:56Ja det smager altså skønt og er dejligt nemt at lave ?
Anne Sofie Kjeller Larsen
21. januar 2019 at 20:57Uhm! Jeg elsker tærter! Jeg må snart igang igen og hey, skide godt tip med de små hapsetærter!
Home by Bianca
21. januar 2019 at 20:58Tak. Ja der skal ikke gå noget til spilde ?
Si Tu
22. januar 2019 at 16:33Mums, man bliver sulten. Vi elsker tærter herhjemme
Tina
27. januar 2019 at 21:33Ej, nu blev jeg helt sulten igen! Super god idé at bruge de slatne grøntsager til det! 😀
Home by Bianca
27. januar 2019 at 22:14Det er nemlig skønt når man kan få brugt de sidste rester til lækre nye retter ? du må igang i køkkenet ?
Vafler uden sukker - lækre grahamsvafler - Home by Bianca
28. januar 2019 at 16:55[…] Opskriften på min grahamsbund til tærte kan du finde lige her: Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater […]