Tærte med hytteost og spinat

Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater

Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater

Rustik spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner eller hvad med en tomattærte eller broccolitærte? Det er kun fantasien der sætter grænser for fyldet, når du bager tærter.

Tærte med hytteost og spinat er en af de nemme tærter og så er den endda uden kød. Så søger du opskrifter til en kødfri dag derhjemme, så vil denne blive taget godt imod.

Når jeg bager tærter har jeg en grundopskrift, som jeg altid bruger til bunden og en grundopskrift på æggemassen til fyldet. Så er det bare med at kombinere det lige som jeg har lyst til.

Brug grøntsags resterne

Tærter smager godt og vi har vist allesammen vores favorit sammensætning. Der er dog også andre fordele ved at servere en god tærte.

Det er en nem måde at få brugt de grøntsager, som er til overs i køleskabet på en nem og lækker måde.

Tag børnene med i køkkenet

Det er også en ret, hvor børnene kan få lov at vælge fyld, så det ikke altid bliver den klassiske pizza aften, når de skal med i køkkenet. Sidst men ikke mindst, er det en ret som ikke behøver at indeholde kød, så du kan sagtens lave en lækker tærte, hvis I foreksempel har en ugentlig kødfri dag.

Tærte med hytteost og spinat

Denne gang fik jeg lavet tre tærter. Så var der lidt til alle og jeg havde samtidig ekstra til madpakken og fryseren.  Så er det nemt at tage en tærte frem på de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

Spinattærte, tomattærte og broccolitærte
Min tomattærte og broccolitærte fik et drys med hakkede mandler, da jeg ikke havde så mange pinjekerner hjemme.

Broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Tærte med broccoli og hytteost og opskriften på Tomattærte med hytteost finder du her: Tomattærte med hytteost

Min rustikke tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater og pinjekerner er en ny version, så den finder du opskriften på herunder i en fin printvenlig version. Så kan du nemt tage den med i køkkenet. Bemærk at opskrifterne på tærtebund og fyld skal printes separat, så du selv kan variere fyldet.

Et lille fif, hvis du har lidt dej fra tærtebunden tilbage.

Du kan med fordel udstikke dejen til små grahamskiks og dermed får du brugt det hele.

Jeg bager dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter.

Grahamskiks
Rigtig god fornøjelse.

Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte

Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar

Mange madblogger hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Flere tærter:

Tærte med broccoli og hytteost

Opskrift: Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund

Tærte med broccoli og hytteost og tomattærte med hytteost

Opskrift: Tomttærte med hytteost med en lækker grov bund

Grov tærtebund

Denne tærtebund er lavet med grahamsmel og bliver dejligt sprød. 

Ingredienser

Opskriften passer til et stort tærtefad på 25 cm

  • 50 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 60 g smør
  • 100 g cremefraiche
  • evt. 1 spsk vand

Sådan gør du

  1. Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.

  2. Tilsæt cremefraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle. 

  3. Rul ud og læg i tærtefadet. 

  4. Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter. 

  5. Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere 30 minutter

Fyld til tærte med hytteost og spinat

Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægget.

Ingredienser

Opskriften passer til et tærtefad på 25 cm

  • 3 æg
  • 2,5 dl hytteost
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • 300 g frosset spinat (bliver til ca. 125 g når det er tøet op og vandet dryppet af)
  • 80 g soltørrede tomater
  • 1 håndfuld pinjekerner

Sådan gør du

  1. Tag spinaten op af fryseren og lad den tø. 

  2. Imens røres æg, hytteost, mælk sammen og der tilsættes salt og peber. 

  3. Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud af ovnen og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først. 

  4. Pres vandet ud af spinaten og fordel den på bunden sammen med de soltørrede tomater og hæld resten af æggemassen over. 

  5. Drys pinjekerner på toppen og bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Tærtebund grahamskiks

Grove tærter, tærte med hytteost og spinat, tomattærte med hytteost, tærte med broccoli og hytteost

Udgivet første gang 14/3 2018

Opdateret januar 2019

8 Comments

Skriv et svar