Aftensmad Brød/Boller Opskrifter

Hjemmelavet pizza til hele familien lige når det passer med dig

Hjemmelavet pizza opskrift

Den perfekte opskrift på hjemmelavet pizza, der passer lige til en bradepande

Kender du det der med at finde opskriften på den helt perfekte pizzabund, samtidig med at det også lige skal passe i familie størrelse?! Vi laver gerne pizza på grill og også gerne på bagesten, men her kan vi kun bage en pizza ad gangen. Når man er en familie på 4 betyder det ofte, at den første pizza inde er kold inden den sidste pizza er kommet ud af ovnen.

Så ja – pizza smager bare ekstra lækkert, når den er bagt på en bagesten, men i hverdagen fungerer det ikke helt i praksis. I hvert fald ikke hjemme hos os.

Ingen kan helt lide det samme, så den der med at bage en pizza, som spises først fungerer bare ikke.

Du kan med fordel selvfølgelig varme ovnen op mens din bradepande er i. Så får den også varme og er klar til at bage din pizza godt igennem.

Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet pizza do’s and dont’s

  • Lad være med at komme for meget fyld på din pizza. Ofte vil vi gerne have alle de lækre sager, som vi kender på og også på en gang. Det er bare ikke en god idé. Din dej får slet ikke bagt ordentligt, når der er for meget fyld på toppen.
  • Lad være med at bruge en kagerulle. Når nu din dej har stået og hævet godt, så vil sådan en tur med kagerullen slå alle de skønne luftbobler ud af dejen. Derfor kan jeg kun anbefale, at bruge hænderne til at forme din dej.
  • Sprød pizza?! – Lad din ovn varme op med din bradepande i, hvis du ikke har en bagesten. Bagestenen hjælper med at give en god varme til din bund, som gør den sprød og lækker.
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Koldhævet / langtidshævet eller almindelig hævning?

Det bestemmer du helt selv om du vil langtidshæve din hjemmelavet pizza. Der er dog mange fordele ved at lade den langtidshæve koldt. Det hjælper jo bare ikke noget, når nu du har lovet børnene pizza i dag og derfor ikke kan vente til senere. Finder du ud af det fra morgenstunden, kan du nå det. Så er det bare med at få rørt dejen sammen og stille den til hævning til senere brug.

Jeg lader gerne min dej hæve ca. 8-12 timer ved stue temperatur eller til dagen efter i køleskabet.

Lader du din dej langtidshæve får du en dej, der er mere smidig og får de der skønne lufthuller, som hjælper din bund med at blive sprød og lækker.

Samtidig er det også en fordel, at have lavet dejen klar aftenen før. Så tager det nemlig ingen tid, at komme fyld på og bage pizzaen.

I min opskrift herunder får du hævetider både til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt, de dage hvor du har hel dagen til at lade din dej hæve godt og til de dage hvor du gør dejen klar dagen før. Nemt og enkelt. Lige til at printe ud og tage med i køkkenet.

Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Pizza fyld

Der findes vist lige så mange forskellige sammensætninger af fyld, som vi er forskellige personer. Herhjemme er favoritten med italiensk skinke, artiskok og mozarella for de voksne. Børnene vil hellere have den helt klassiske med revet skinke, pepperoni og revet ost.

Når det kommer til fyldet er min helt klare anbefaling, at du holder dig til 1 slags kød, lidt grønt og den ost du bedst kan lide. På den måde bliver din pizza ikke for tung.

Vi bruger gerne den klassiske pizzasovs (som du også finder opskriften på herunder), men du kan også sagtens bruge forskellige former for pestoer og tapanade.

Prøv for eksempel en pizza med oliventapanade eller pesto. Du kan finde mine opskrifter lige her: Oliventapanade og peberfrugtpesto.

Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Idéer til fyld

Vil du gerne have lidt mere håndgribelige idéer til fyld, så har jeg samlet lidt her. Husk det er din helt egen smag, der bestemmer. Mit udgangspunkt er 2-3 forskellige slags fyld og en ost. På den måde undgår du, at fyldet bliver for tungt i forhold til din pizzabund. Du kan med fordel toppe de fleste pizzaer med lidt frisk basilikum.

  • Skinke, friske tomater og mozarella.
  • Chorizopølse, champignon og mozarella.
  • Kyllingestrimler, grøn peberfrugt, chamgnon og mozarella.
  • Kyllingestrimler, champignon, friske tomater og mozarella.
  • Italiensk pølse, artiskok, oliven og mozarella.
  • Italiensk skinke, pesto og mozarella.
  • Skinke, champignon og revet ost.
  • Hakket oksekød, peberfrugt og revet ost.
  • Hakket oksekød, bacon, champignon og revet ost.

Pizzafyld til børnene

  • Skinke, pepperoni og revet ost.
  • Pølser, friske tomater og revet ost.
  • Pølser og mozarella.
  • Hakket oksekød, cocktail pølser og revet ost.
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tag børnene med i køkkenet

Det er altid en stor fordel, at tage børnene med i køkkenet, når der skal laves mad. På den måde kan de få en fornemmelse, at hvad det er, de putter i munden.

Til hjemmelavet pizza er det en ekstra fordel. De kan nemlig selv få lov at pynte. Bare husk at holde øje med, at de ikke spiser (alt for meget) af fyldet imens. 😉

Jeg lader også mine børn være med til at ælte dejen. De fleste børn ved ikke hvad det vil sige, at ælte dej i hånden, da de ser os voksne komme det hele i røremaskinen. Derfor er det oplagt at lade dem få hænderne godt ned i dejen, så de ved hvordan sådan en dej føles og ser ud.

Er du på udkig efter opskrifter, som børnene kan være med til at lave, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Små kokke

Hjemmelavet pizza lige efter din smag

Husk at det er din helt egen smag, der bestemmer hvordan den perfekte sammensætning er for dig. Det vigtigste er, at du ikke kommer alt for meget fyld på. Husk på at bunden, skal kunne bages og ikke må blive alt for våd, af alt fyldet.

Nederst på siden her finder du min opskrift på hjemmelavet pizza. Her guider jeg dig til hævetider både til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt, de dage hvor du har hel dagen til at lade din dej hæve godt og til de dage hvor du gør dejen klar dagen før. Nemt og enkelt. Lige til at printe ud og tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet pizza

Med denne opskrift på pizzadej, har du en mængde, der passer perfekt til en bradepande. Den perfekte størrelse, når hele familien skal have pizza.

Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Pizzadej til 1 bradepande eller 4 mindre pizzaer
  • 12/25 g gær Kommer an på om du koldhæver din dej
  • 4 dl lunken vand
  • 3 g salt
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel (gerne tipo 00)
Pizzasovs
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Lidt sukker
  • Salt og peber
Sådan gør du
Pizzasovs
  1. Kom flåede tomater, olivenolie, tørret oregano, tørret basilikum i en beholder og blend det sammen med en stavblender.

  2. Smag til med sukker, salt og peber.

Pizza
  1. Hvornår skal du bruge din pizzadej?

    Ved langtidshævet dej (8-12 timer på køkkenbordet eller ca. 24 timer på køl), skal du bruge 12 g gær.

    Ved almindelig hævning 25 g gær.

  2. Start med at smuldr din gær i skålen.

  3. Kom lunkent vand i og rør gæren ud.

  4. Tilsæt salt, olie og durummel og rør det sammen.

  5. Tilsæt herefter hvedemelet og rør det sammen.

    Bruger du en røremaskine med dejkroge tager det ca. 10 minutter.

    Ælter du i hånden tager det lidt længere tid.

    Det vigtige er, at din dej er smidig og elastisk. Du skal kunne se, at den danner glutennetværk.

    Dejen vil være lidt klistret, men du må ikke tilsætte mere mel, for så bliver din dej tør og umulig at arbejde med.

  6. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie. Dæk den med en frysepose, der er klippet op eller et låg, så dejen kan holde på fugten.

  7. Langtidshævning: Lad din dej stå på køkkenbordet i 8-12 timer til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Koldhævning: Lad dejen hæve ½ time på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet til næste dag. (Den skal hæve ca. 12 timer til dobbelt størrelse.) Tag den ud af køleskabet ½-1 time før du skal bruge den.

    Almindelig hævning: Lad dejen stå i 1-1½ time til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  8. Forvarm din ovn til 230 grader varmluft i 30 minutter. Enten med din bagesten eller bradepande i, så den er varmet godt op.

  9. Drys mel på bordet og hæld dejen ud ovenpå melet. Du må ikke bruge for meget mel, men skal bruge tilpas til, at dejen ikke klistrer til bordet.

  10. Form din dej med hænderne. Det gør du ved at skubbe den ud, så den får den form du ønsker.

    Jeg har formet den til en firkant, så den passer i min bradepande.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  11. Kom din dej over på et stykke bagepapir og fordel pizzasovsen på.

    Sørg for det er fordelt i et tyndt lag, så dejen er fugtig men ikke drivvåd.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  12. Kom det fyld du godt kan lide på, men husk ikke at komme for meget fyld på, da for meget fyld vil tage varme fra bunden.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  13. Skub dit bagepapir over på den varme bagesten eller bradepande og bag din pizza i 8-10 minutter.

    Husk ovne bager forskelligt, så hold øje med din pizza.

    Hjemmelavet pizza opskrift
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet pizza opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering