Broccolitærte med hytteost er en skøn grøntsagstærte – find opskriften lige her.
Broccolitærte med hytteost er en skøn grøntsagstærte, som passer perfekt til de dage, hvor du gerne vil servere en ret uden kød.
Vi laver gerne en større portion tærter, når vi er i gang. Så er der lidt forskelligt at vælge i mellem. Ofte er tærterne uden kød, men den grove bund og æggemassen med hytteost er stort set altid den samme.
Du kan selvfølgelig nemt komme bacon, skinkestimler, kogt kylling eller andet i dine tærter. Det er en smagssag.
Opskriften på min broccolitærte med hytteost finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Grøntsagstærter til enhver lejlighed
Madtærter kan både spises kolde og varme. De er derfor perfekte at have med i madpakken eller lave klar til de travle hverdagsaftener.
Samtidig er det en skøn ret til at få brugt forskellige grøntsagsrester fra køleskabet. Du kan sammensætte dit fyld ligesom du vil.
Vi har ofte haft en grøntsagstærte med til diverse fællesspisninger i børnehaven og på skolen. Det er altid et hit hos de voksne, der ellers godt kan blive lidt trætte af de klassiske pølsehorn, pasta og frikadeller.
Grøntsagstærte – godt at vide
Ja det kan du sagtens. Bunden kan miste lidt af sin sprødhed, men det opvejer det nemme i lige at kunne hive en tærte ud af fryseren på travle dage.
Selvom vi gerne spiser madtærterne kolde, kan de sagtens lige varmes. Tænd din ovn på 130 grader varmluft og lun dem i ca. 15 minutter.
Det kommer helt an på fyldet du kommer i, men 2 dage kan en tærte godt holde sig.
Broccoli – en skøn grøntsag
Herhjemme bliver der tit serveret broccoli og derfor er der som regel også en rest at finde i køleskabet. Det er derfor hurtigt at lave en broccolitærte, når der skal findes på ugens ret.
Det er nemt hvis du gerne vil have en kødfri aften. Så er der hurtig og nem grøntsagstærte.
Vil du gerne have lidt inspiration til andre retter med broccoli i centrum, så finder du dem her #Broccoli
Du får også lidt idéer her:
Tag børnene med i køkkenet når du laver grøntsagstærte
Grøntsagstærter er en oplagt mulighed for at tage børnene med i køkkenet.
Lad dem selv bestemme hvilken grøntsag der skal i og de må gerne smage undervejs.
De kan også sagtens selv rulle mørdejen ud, røre æggemassen sammen og komme fyld i fadet. Det er en nem og overskuelig måde at have børn med i køkkenet og du kan selv mærke efter hvor meget de kan overskue.
Herhjemme betyder det gerne, at der bliver smagt på lidt mere forskelligt fordi børnene selv har været med til at vælge.
Brug grøntsagsresterne
En grøntsagstærte er også oplagt hvis du har grøntsager i køleskabet, der skal bruges. Det behøver ikke kun være broccoli.
Lav en din tærtebund ud fra nedenstående grundopskrift og rør æggemassen sammen og så er det bare at komme grøntsagerne i fadet.
Nemt og enkelt.
Broccolitærte med hytteost
Du skal selvfølgelig ikke snydes for min opskrift på broccolitærte med hytteost.
Husk at dejen er en grundopskrift, så gem den og brug den til lige det fyld du har lyst til. Det samme gælder æggemassen. Når først den er lavet bestemmer du helt selv, hvad der ellers skal i.
Find min opskrift på broccolitærte med hytteost nederst på siden her i en fin printvenlig version, som nemt kan tages med i køkkenet.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne tærtebund er lavet med grahamsmel og bliver dejligt sprød.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere 30 minutter
Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægget
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- ½ broccoli
- 1,5 spsk pinjekerner
- 1 rødløg
-
Kom æg, hyggeost, mælk og salt og peber i en skål.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Pil og hak løget og fordel det ovenpå æggemassen.
-
Skær broccolien ud i mindre stykker og læg den i tærtefadet.
-
Hæld resten af æggemassen over.
-
Drys med pinjekerner.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Udgivet første gang 17/7 2017
2 Comments
Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater - Home by Bianca
14. januar 2019 at 11:44[…] Broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Tærte med broccoli og hytteost […]
Tomattærte med hytteost med en lækker grov bund - Home by Bianca
14. januar 2019 at 13:26[…] Opskrift: Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund […]