Har du fordret din surdej og har en rest tilovers? – Så skal du bage lækre knækbrød med surdej
Knækbrød med surdej er nemme at lave og så kan jeg godt lide, at jeg får brugt resterne fra fodringen af min surdej. På den måde går der ikke noget til spilde og der er knækbrød til alle.
Den anden dag viste jeg i mine stories på Instagram, at jeg var i gang med at lave knækbrød af mine surdejsrester. Det var der flere der gerne ville have en opskrift på. Den får du derfor her nederst på siden.
Vil du gerne se med på Instagram, når jeg tager mine følgere med i køkkenet eller giver inspiration til lækre opskrifter i mit feed, så finder du mig lige her:
https://www.instagram.com/homebybianca/
Knækbrød med surdej og masser af kerner
Jeg kan godt lide at komme masser af kerne i mine knækbrød. I opskriften her har jeg brugt en del forskellige, men du kan sagtens tilføje andre eller undlade nogen af dem. Det er helt op til dig og hvad der nu gemmer sig i skuffen hjemme hos dig.
Jeg skiftede f.eks. lidt sesamfrø ud med græskarkerner, da jeg var løbet tør for sesamfrø. Det smagte de bestemt ikke dårligere af.
Knækbrød uden gluten
Jeg bruger havregryn i mine knækbrød. Du kan derfor sagtens nemt lave dine knækbrød glutenfrie. Køb en gang glutenfrie havregryn og brug dem i stedet, det fungere ganske fint.
Surdejsrester – kan også fryses
Hvordan ender du så med at have surdejsrester?!
Når du fodrer din surdej uden at bage af den samtidig, er der altid noget til overs, som du ikke skal bruge. I stedet for at smide den del væk, så gemmer jeg den altid i fryseren. På den måde kan jeg nemt bruge den som lidt fyld i en portion boller eller som her – bage en gang lækre knækbrød.
Vil du gerne i gang med din egen surdej?
Så kan du finde min opskrift med egne kommentarer og erfaringer lige her:
Find opskriften lige her:
Spis knækbrød til – Fyld på knækbrød
Ved du ikke hvad du skal spise dine knækbrød med ud over den klassiske med smør og ost?! – så får du lidt inspiration her.
Find opskriften her:
Find opskriften her:
Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at få bagt lækre knækbrød og få brugt dine surdejsrester.
Find andre opskrifter med surdej lige her: #surdej
Eller måske du er på udkig efter lidt lækre frokostretter – så finder du dem her: Frokost/Snacks
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Brug dine rester fra fordringen af din surdej til lækre knækbrød.
Du kan bruge lige de kerner du vil og lav eventuelt dine knækbrød glutenfrie med glutenfrie havregryn.
- 300 g surdej
- 1 dl olie
- 75 g havregryn
- 75 g hørfrø
- 75 g solsikkekerner
- 75 g sesamfrø
- 7 g salt
-
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Har du ikke de nævnte kerner hjemme, kan de sagtens skriftes ud med andre.
-
Det passer med at der er dej til to bageplader.
-
Når du skal rulle dejen ud kommer du den på et stykke bagepapir med et andet ovenpå og ruller den ud med din kagerulle.
På den måde hænger dejen ikke fast i din kagerulle.
-
Skær herefter med en almindelig kniv dejen ud i de størrelser, du gerne vil have dine knækbrød.
-
Bag dine knækbrød ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
1 Comment
Henrik Christensen
7. oktober 2023 at 1:01De er super gode, men de mangler salt før de er helt i hus. Tak for opskriften 😊