Aftensmad Opskrifter

Madplan april – 1 uge med foodprep

Madplan april med foodprep

Her finder du en uges madplan med forslag til foodprep for april måned

Så blev det tid til at dele et eksempel på en madplan for april med dertilhørende foodprep plan. Noget af det der altid giver mig ekstra tid i hverdagen, er når der er overblik over den travle hverdag. Det gælder især hvis det er en uge, hvor der er mange ekstra planer for både børnene og de voksne herhjemme.

Du bestemmer helt selv hvor avanceret det skal være. Denne gang har jeg taget udgangspunkt i enkelt dele, som du også sagtens kan købe færdige. Det drejer sig om pesto og burgerboller. Der kan jeg godt lide at lave pestoen selv og det samme gælder hjemmebagte burgerboller.

Mine madplaner tager udgangspunkt i sæsonens grønt og det vil derfor være ting, som du kan få i de fleste supermarkeder.

Du finder mine madplaner lige her: #Madplan

Madplan efter sæson

Når jeg laver madplan er det altid ud fra de råvarer, som er i sæson. På den måde er jeg sikker på, at jeg kan skaffe de råvarer, som jeg gerne vil bruge i mine retter og ikke pludselig skal stå og finde på en anden ret. Det gør indkøbsturen noget nemmere.

Vil du gerne have et overblik over månedens grøntsager, så deler jeg dem hver måned med mine nyhedsbrevsmodtagere. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her og samtidig få tilsendt din helt egen skabelon til madplan og guide til planlægning af ugens retter lige her:

Tilmed dig nyhedsbrev - madplan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk


Pesto efter sæson – ramsløgspesto

Det er blevet sæson for ramsløg og det er derfor oplagt at tage familien med på tur. Ramsløg vokser i et skyggefuldt sted med fugtig jordbund.

Syners du det er for besværligt eller er tiden ikke til det, kan du selvfølgelig købe lige den pesto, som du godt kan lide.

Ramsløg opskrifter

Husk at ramsløg desværre kan forveksles med mere giftige planter, men du det kan du læse mere om her, hvor du også finder opskriften på ramsløgspesto og ramsløgssalt


Madplan og foodprep med børn

Har du børn, er det oplagt at involvere dem i ugens madplan. Vores børn er nået en alder, hvor der ofte er legeaftaler, som ender med at blive og spise. Derfor vil de også gerne have lidt at skulle have sagt på menuen.

Det må de selvfølgelig gerne. Det betyder bare også, at de skal deltage i madlavningen. Det kan være svært at nå i løbet af ugen, hvor de enten er hos vennerne, vennerne er her eller der er sport på skemaet.

Derfor er det oplagt at tage dem med i køkkenet, når der skal foodpreppes til den kommende uge.

Børn kan sagtens forberede grøntsager, ælte dej eller røre en kødfars sammen.

Har du flere børn med i køkkenet, som har brug for at stå med deres eget, kan det ene barn tage sig af gulerødderne mens det andet barn tager sig af squash. På den måde får de deres eget ansvarsområde og måske de får lyst til at bytte undervejs.

Madplan til 1 uge i april til 2 voksne og 2 børn

Her får du en madplan til 1 uge i april måned som passer med sæsonen og de råvarer, der er nemt tilgængelige lige nu. Vi har også altid 1 eller 2 kødfrie dage på menuen. Denne gang har jeg taget udgangspunkt i opskrifter 2 voksne og 2 børn. Til børnene tilpasser vi mængden til børnenes alder og de får altid et tilbud om kartofler eller pasta og grøntsagsstave til.

Denne gang har jeg sørget for nye retter til alle dage. På nær søndag. Så kan du selv rykke rundt på dagene, hvis der skulle være en dag, hvor du ikke spiser hjemme.

Find link til opskrifter lige her:

Som du kan se, har jeg lavet kommentarer til, hvordan jeg ville fordele retterne. Du er selvfølgelig velkommen til at halvere, fryse, gemme og spise til frokost lige som du har lyst til.

Madplan april med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Foodprep til madplanen

Lørdag / Søndag:

Tag i skoven og pluk ramsløg og lav lækker ramsløgspesto (du kan også købe din pesto i stedet): https://www.homebybianca.dk/ramsloegssalt-og-ramsloegspesto/

Søndag:

 • Skræl 7 gulerødder eller sæt børnene til det. De skal bruges til ‘Risfrikadeller’, ‘Fyldte peberfrugter’ og ‘Pasta med pesto’
 • Mexicansk burger med nachos, salsa og guacamole
 • Risfrikadeller
  • Risfrikadellerne skal bruges mandag og fredag. Lav en dobbelt portion og frys den ene halvdel ned.
 • Rødbedesalat med feta og persille
  • Vask og skræl rødbederne og skær dem i mundrette tern. Kom dem i en lufttæt beholder og på køl.
  • Vask salaten og snit den fint og kom den i en lufttæt beholder og på køl.
 • Svinemørbrad
  • Gør persillefyldet klar og kom det i en lufttæt beholder og stil det på køl.
 • Tærte med spinat
  • Gør tærtebunden klar (lav evt. to tærter, hvis du ved, at der bliver spist meget). Forbag bundene og kom dem på køl med en tallerken omvendt over, så de er beskyttet indtil de skal bruges. Bundene skal blive i tærtefadet.
 • Pasta med pesto
  • De sidste 3 gulerødder, der ikke er brugt i ovenstående skæres i mindre tern og kommes i en lufttæt bøtte og på køl.
 • Rodfrugtmos med risfrikadeller
  • Vask og skræl rodfrugterne. Skær dem i mindre tern og kom dem i en lufttæt bøtte og på køl.

Madplan april – 1 uge med foodprep

I ovenstående fik du min madplan med foodprep på en uge i april. Husk du nemt kan printe alle opskrifter ud fra min side ved at trykke på de enkelte links og så finde opskriften nederst på siden til print.

På den måde kan du samle sammen og gøre klar, så det er nemt at komme i gang.

Jeg samler alle mine madplaner her: #Madplan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Madplan april med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply