Squashboller med surdej opskrift

Squashboller med surdej -find den bedste opskrift her

Vil du gerne have lækre og saftige boller, så skal du bage de her lækre squashboller med surdej

Det der surdej kan være et mysterie for de fleste, men det er slet ikke så svært.

Jeg har lavet en lille guide til, hvordan du nemt laver din egen surdej. Den finder du lige her:

Link til surdejsguide

Squash eller græskar i haven

Kender du græskar sorten White Bush? De går også under betegnelsen hvide squash.

Dem har jeg de sidste par år haft i haven. Jeg plejer at sætte 4 planter, som bare gror derudaf.

Det gav mig selvfølgelig store forventninger til dette års høst, men de ville bare ikke blive til noget. Jeg tror desværre jeg er kommet for sent i gang i år, men så må jeg forsøge igen til næste år.

Det smarte ved White Bush græskar er at de minder så meget om de squash, som du kan købe i butikkerne. Det betyder at alle de lækre retter, som mine græskar fra haven plejer at være en del af, nu bare bliver med squash istedet.

Formning af våde deje og glutennetværk

Inden du går igang med opskriften på de her lækre saftige squashboller:

Jeg deler her et par videoer, som at gode at se først.

I opskriften skriver jeg om formning af dejen med bagespatler. Det kan du se hvordan jeg gør her:

Formning af våde deje med bagespatler

Vil du gerne se hvordan et glutennetværk ser ud, så har jeg også en lille video af det her:

Glutennetværk
Squashboller med surdej opskrift

Squashboller med surdej

Med sidste års kæmpehøst var jeg i tænkeboks og fik lavet mig en god gang saftige boller.

De skal selvfølgelig også bages i år. Opskriften deler jeg nederst i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg har tilføjet kerner og grahamsmel for at gøre dem lidt grovere, så de er perfekte som frokostboller også.

Vil du gerne finde flere brød og boller bagt med surdej, så har jeg samlet dem allesammen lige her: #Surdej

Vil du gerne finde flere opskrifter med squash, så samler jeg både mad og bagværk lige her: #Squash

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Squashboller bagt med surdej

Her finder du opskriften på de lækreste og saftigste squashboller. 

Antal 15 stk

Ingredienser

  • 300 g knækkede hvedekerner
  • 4 dl kogende vand
  • 5 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1,5 dl hvedesurdej (find link til surdejsguide i indlægget)
  • 300 g revet squash
  • 10 g salt
  • 200 g grahamsmel
  • 400 g manitoba mel
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Start med at friske din surdej op.

Dag 2:

  1. Kom de knækkede hvedekerner i en skål og hæld 4 dl kogende vand over. 

    Lad dem stå i blød i 30 minutter. 

  2. Efter 30 minutter: 

    Kom koldt vand, gær og surdej i din skål til røremaskinen. Rør det godt sammen med din K-spade. 

  3. Tilsæt de knækkede hvedekerner og squash og rør det stille og roligt sammen.

  4. Kom salt, grahamsmel og manitobamel i skålen og rør det til en ensartet masse.

  5. Tilsæt hvedemelet og lad det samle sig ved lav hastighed. 

  6. Sæt herefter din røremaskine på max og lad den køre i ca. 10 minutter. 

  7. Når dejen har samlet sig om krogen skulle den gerne have et fint glutennetværk. 

    (jeg viser en lille video i indlægget på hvordan et glutennetværk ser ud)

  8. Lad dejen hvile i skålen i 30 minutter og kom dejen i en skål smurt med lidt olie.

  9. Sæt låg på skålen og stil den i køleskabet til næste dag. 

    Når den er hævet til dobbelt størrelse er den klar. 

Dag 3:

  1. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den, så den kan nå at få stuetemperatur. 

  2. Varm din ovn op til 250 grader varmluft. Gerne med en pizzasten i.

  3. Kom bollerne på et meldrysset bord og form dejen til boller med et par bagespatler. 

    (Det viser jeg i en lille video i blogindlægget hvordan jeg gør)

  4. Sæt bollerne på et stykke bagepapir, der placeres ovenpå den varme pizzasten. 

  5. Bag bollerne i ca. 12 minutter.

Squashboller med surdej opskrift

Glutenfrie boller med squash

Vil du gerne forsøge dig med en glutenfri version, så deler jeg den lige her:

August 2018

4 Comments

Skriv et svar