Glutenfrie boller med squash

Glutenfrie boller med squash – lette og luftige.

Glutenfrie boller med squash – lette og luftige.

Vil du gerne bage lækre og lette glutenfrie boller, så smager de her boller med squash helt fantastisk.

Glutenfrie boller med squash 

Jeg har lige haft fødselsdag og faktisk plejer jeg ikke at fejre mig selv. Mine børn har fødselsdag 2,5 uge før mig og 1,5 uge efter mig, så vi plejer at holde en fælles fødselsdag for dem midt imellem.

I år havde jeg dog fødselsdag en lørdag, så det synes jeg altså skulle udnyttes. Jeg slog mig sammen med manden, da han har fødselsdag 3,5 uge før mig. Han bliver derfor normalt heller ikke rigtigt fejret og jeg syntes faktisk det var ved at være vores tur.

Så efter et par weekender med fødselsdagsfejring af børnene med boller og kage, blev vi enige om at invitere til brunch for vennerne. Så kunne de tage deres børn med, som endnu ikke var vildt trætte, da det var først på dagen. Forhåbentligt kunne de komme ud og lege og alle de voksne kunne måske være heldige at få lidt mad.

Glutenfrie boller med squash

Den ene af mine veninder har glutenallergi og hun er altid sød til selv at tilbyde alternativer. Denne gang ville jeg gerne udfordre mig selv med lidt glutenfrit, så jeg gik igang med at kreere lidt glutenfrie alternativer.

Det kom der de her lækre bløde og lufte glutenfrie squashboller ud af. Faktisk har jeg endnu engang brugt mine hvide græskar, men de minder om squash, så det er samme resultat.

Glutenfrie boller med squash

Det der glutenfrie bageri er altså ikke så nemt som det lyder. Allerede første step lavede jeg en kæmpe fejl. Jeg havde læst og læst og vidste derfor godt at det var en vigtig del af processen, da første step er at skabe en erstatning for glutennetværket i boller lavet på glutenmel, for at få noget struktur til brødet.

Første step er at få vand og fiberHUSK (den gule) til at blive en geleagtig klump. Lidt ligesom stivnet kagecreme. Hvor svært lyder det lige, men altså der er noget der er lidt vigtigt. Vandet skal nemlig være omkring 37 grader for at det sker. Så første omgang kørte og kørte i røremaskinen og der skete ikke en fis. Så måtte jeg jo nærlæse mine notater og igang igen. Fibrene i fiberHUSK er det der skaber tråde i brødet, som minder om glutentråde.

Bemærk: Jeg er efterfølgende blevet klogere med hensyn til temperaturer. Hvis jeg havde ladet det stå og hvile lidt skulle det gerne være blevet til gele alligevel. Jeg må øve mig.

Opskriften på de lækre glutenfrie squashboller finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan printe og tage med i køkkenet.

God fornøjelse med bagningen.

Du kan finde flere glutenfrie opskrifter her: Glutenfrit bagværk

Mange glutenfrie hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Glutenfrie boller med squash

Ingredienser

 • 5 dl vand 37 grader
 • 25 g gær
 • 20 g FiberHUSK
 • 160 g squash
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 spsk olie
 • 1 tsk salt
 • 20 g solsikkekerner
 • 20 g græskarkerner
 • 20 g sesamfrø
 • 20 g hørfrø
 • 60 g boghvedemel
 • 190 g rismel
 • 140 g fuldkorns majsmel

Sådan gør du

 1. Start med at tage 5 dl 37 grader varmt vand og hæld i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør det ud i vandet ved lav hastighed.

 2. Tilsæt fiberHUSK og rør det til en geleagtigt klump, lidt ligesom stivnet kagecreme. Det tager ca. 3-5 minutter. Lad det hvile i 10 minutter.

 3. Imens skylles og rives squashen.

 4. Tilsæt squash, yoghurt og olie og rør det forsigtigt igennem.

 5. Tilsæt herefter kerner og mel og rør det først ved lav hastighed i 5 minutter og derefter ved høj hastighed i 8 minutter.

 6. Stil dejen til hævning i 45 minutter.

 7. Kom dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud til boller med en dejskraber. Det er vigtigt at du ikke ælter i dejen, da du så slår den luft ud af dejen, som er kommet ved hævningen.

 8. Stil bollerne til hævning i 30 minutter.

 9. Bag bollerne ved 220 grader varmluft i 20 minutter. 

 

3 Comments

Skriv et svar