Grove æbleboller

Grove æbleboller – lette, luftige og friske boller, som er hurtig og nemme at lave.

Mit ene æbletræ giver i år masser af æbler og der er ingen tvivl om, at noget af det bedste ved efteråret er at æblesæsonen er skudt igang. Jeg tror ikke der findes ret meget bagværk eller mad for den sags skyld, som ikke bliver bedre af lidt æbler.

Det er ikke første gang jeg kommer lidt grønt i mine boller. Det meste af sensommeren er det mine hvide græskar, som har fået lov at være med i det meste. Det giver bare lidt ekstra luftige boller, når dejen får lidt ekstra at arbejde med.

Grove æbleboller

20 stk

4 dl mælk
50 g gær
3 små æbler
2 spsk honning
4 spsk olie
150 g grahamsmel
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel

Start med at lune mælken.

Imens smuldres gæren i skålen til din røremaskine. Tilsæt mælken og rør gæren ud.

Skræl æblerne og riv dem på et rivejern (jeg kan godt finde på at lade skrællen sidde på, da det giver lidt mere rustik bagværk)

Kom de revne æbler op i skålen sammen med honning og olie og rør det kort sammen.

Tilsæt grahamsmel, fuldkornshvedemel og hvedemel (hold lidt af hvedemelet tilbage). Rør det hele sammen til en blød og smidig dej. Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel.

Dejen skal røres ved middel hastighed i ca. 5 minutter.

Stil dejen til hævning med et viskestykke over i 1 time.

Tril dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve 15-30 minutter.

Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

Du kan også bage en god gang græskarboller:

Skriv et svar