Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler

Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler. En perfekt erstatning for den tunge syltede rødkålssalat, som både smager godt og ser indbydende ud.

Julen er jo over os og det betyder ofte lidt tungere mad som and og flæskesteg med alt hvad der hører sig til at hvide og brune kartofler, rødkål, asier, brun sovs osv.

Til julemaden laver vi gerne denne lækre  rødkålssalat med dejlige farver, som vi gerne bruger som supplement til den almindelige rødkål, når der skal serveres lidt tungere vintermad. Det giver maven lidt mere groft at arbejde med og det bliver derfor nemmere at fordøje den tunge mad.

Jeg plejer egentlig at komme valnødder i salaten, men jeg havde desværre ingen hjemme, så det blev hakkede mandler istedet. Mine blev lidt til den finthakkede side, men man kan med fordel hakke dem groft, så de giver lidt modspil til kålen.

Rødkålssalat med appelsin og mandler

Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler. En perfekt erstatning for den tunge syltede rødkålssalat, som både smager godt og ser indbydende ud.

Ingredienser

  • 400 g frisk rødkål
  • 2-3 appelsiner
  • 2 håndfulde mandler

Marinade

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

  1. Start med at hakke mandlerne groft og svits dem på en pande. 

  2. Skyl og hak rødkålen fint, så det ikke bliver så tungt at tygge i. Kom rødkålen i en skål. 

  3. Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i skålen sammen med rødkålen. 

  4. Tilsæt mandlerne og bland marianden, som hældes over og det hele blandes godt sammen. 

Skriv et svar