Kage/Dessert Opskrifter

Puf-Kagen, som ikke skal bages – lavet på puffede ris

Puf-kagen lavet på puffede ris

Puf-Kagen, som ikke skal bages

Denne nemme børnekage er lavet på puffede ris.

Ligesom her i puf-kagen bruger jeg tit puffede ris til mine figurkager. Det har jeg lavet en lille vejledning på lige her: 3D kage vejledning.

Puffede ris er en amerikansk opfindelse og de kan faktisk være lidt svære at finde i butikkerne herhjemme. Normalt ville jeg lede efter dem i poser i Netto, men jeg har netop set dem i Lidl under navnet Rice Snaps med en krokodille på forsiden. Jeg deler billedet af æsken nederst i indlægget.

Tag børnene med i køkkenet

Der er ingen tvivl om at min datter elsker at få lov til at være med i køkkenet. Hun nyder tiden sammen med mig og bliver så stolt af det hun får lavet.

Da hun sidste år i januar måned gerne ville bage kage i en alder af 5 år, havde jeg bare ikke lige lyst til at bage den der klassiske typiske chokoladekage, som det ofte ender med.

Istedet kom jeg i tanke om de der puffede ris / rice krispies / funny crunch / rice snaps / puffede ris (kært barn har mange navne) som vi havde liggende i en skuffe.

Ud over de der puffede ris, havde jeg også lyserøde Candy Melts. Så jeg fik hurtigt overtalt hende til, at vi skulle lave en nem børnekage med det fineste lyserøde tema.

Opskriften er så nem, at jeg er sikker på, at hun selv ville kunne lave kagen næste gang uden problemer. Det kræver lidt fokus på gryden, som vi brugte til at smelte marshmallows i.

Før du tager børnene med i køkkenet

Er du ikke tryg ved at børnene bruger kogepladerne, kan de sagtens smeltes i en skål i mikroovnen.

Opskriften er nem og lige til og du får den selvfølgelig her. Vi lavede kagen i en lille bradepande på 20 x 20 cm. Her kan du også sagtens bruge en rund springform i ca. 25 cm diameter. Det er kun højden på kagen, der vil variere lidt.

Vi var et smut forbi den lokale butik og fandt lyserøde marshmallows, men også de almindelige hvide kan bruges.

Vi kom Candy Melts på toppen. Har du ikke sådan noget fancy noget, så smelt hvid chokolade og farv det eventuelt med pasta eller pulverfarve.

Jeg bruger gerne puffede ris, når jeg skal lave en større figur eller andet der ikke må veje for meget, som pynt på mine figurkager.
De vejer nemlig ikke ret meget og kan sagtens overtrækkes med fondant. Det kan du se i vejledningen her: 3D kage vejledning.

Opskriften på Puf-kagen med de puffede ris finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Lad børnene selv vælge farve på kage og så skal du selvfølgelig huske masser af krymmel.

Vil du gerne se flere kager for børn, så kan du finde dem her: Børn bager

Eller vil du gerne have børnene mere generelt med i køkkenet, så deler jeg opskrifter og fif her: Småkokke.

Mange bagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Puf-kage lavet på puffede ris

Puf-Kagen, som ikke skal bages - Den nemmeste børnekage lavet med puffede ris.

Ingredienser
 • 30 g smør
 • 150 g marshmallows
 • 150 g puffede ris
 • 1 pose Candy Melts
 • Krymmel til pynt
Sådan gør du
 1. Smelt smørret i en gryde og kom marshmallows i gryden. Rør i det til de allesammen er smeltet.

 2. Her kan du også vælge at bruge mikroovn til at smelte og her kan smørret evt. udelades. Jeg synes det bliver nemmere at arbejde med, når der er smør i.

 3. Det er noget klistret stads, så det vil hænge fast i alt, men det synes børnene kun er sjovt.

 4. Tilsæt de puffede ris og rør det godt rundt.

 5. Kom det op i en form foret med bagepapir. Skal du røre ved det for at få det på plads i formen, kan du komme vand på fingrene, da det dermed ikke klistrer til fingrene. (det er sådan jeg former mine figurer)

 6. Smelt Candy Melts og fordel også det ovenpå kagen og drys derefter med masser af sjov krymmel.

 7. Stil formen i køleskabet en halv times tid. Du kan nu tage kagen ud af formen og skære den i passende størrelser med en skarp kniv (lad de voksne tage sig af den del, da det er lidt hårdt)

Puf-kagen lavet på puffede ris

Puf-kagen lavet på puffede ris
Puffede ris rice snaps
Puf-kagen lavet på puffede ris
Udgivet første gang 15/1 2018
Opdateret januar 2019

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering