Boganmeldelse Livsstil

Den største gave af Katrine Wessel – boganmeldelse

Den største gave boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Den støreste gave’ af Katrine Wessel

‘Den største gave’ er modtaget til anmeldelse.

Den største gave boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Den største gave’ her

Fakta om bogen

 • Forfatter: Katrine Wessel
 • Titel: Den største gave (bog 8 i den historiske romanserie om Familien Winther)
 • Udgivelsesdato: 15. oktober 2021
 • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Unge rose Winther og Dimpy Ashmore er nygifte og skal tilbringe julen samme på familiens gamle gods, Oaktree Manor. Rose elsker julen og har store planer for højtiden. Hun drømmer om en uforlemmelig jul med dejlig mad, varme toddyer, smuk pynt, ild i pejsen og kærlighed.

Forventningernes glæde forvandles dog til fortvivelse og sorg, da Dimpy modtager et brev, som tvinger ham til at forlade godset i al hast. Lidt efter ankommer en fremmed til oaktree Manor, og Rose er fortvivlet. Hvor godt kender hun egentlig den sande Dimpy? Og kan julen reddes?

Den største gave er en særlig julebog i fortællingen om Wintherdynastiet. Nye læsere kan forelske sig i det farverige historiske univers, mens fans, der allerede kender familien Winther fra seriens foregående syv bind vil glæde sig over endnu et gensyn, knitrende vinterhygge.

Den største gave boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Den største gave’ her

Boganmeldelse – Den største gave

Endnu engang vælger Katrine Wessel at give os et uddybende indblik i en bestemt kvindelig karakter i serien.

 • Indtil nu har vi i bog 1 ‘Familien Winther’ fået et nærmere indblik i Cecilia, som familiens kvindelige overhoved og hendes konservative tilgang til livet.
 • I bog 2 ‘Hvis du vil have mig’ er det Karen, tjenestepige hos Familien Winther. Samtidig får vi også lov at opleve lidt mere af Frederik, som er søn nr. 2 i familien.
 • I bog 3 ‘Rosenhavens hemmeligheder’ følger vi Roses tur til England. Her kommer vi lidt væk fra selve Familien Winther samtidig med, at vi lærer Rose meget bedre at kende.
 • I bog 4 ‘Ellinors modige valg’ følger vi Ellinor og hendes drømme for fremtiden efter Christian Winthers død.
 • I bog 5 ‘Når alt kommer for en dag’ er det Enkefru Matilde Skjønberg og finder ud af hvad der har formet hende og hvordan det påvirker hendes sidste tid.
 • I bog 6 ‘Sommeren på Oaktree Manor’ er det blevet tid til at følge Cecilia igen og hvordan det påvirker hende, at være retur i sit barndomshjem.
 • I bog 7 ‘Familiebånd’ var det Frederik og de to søstre Emma og Karen, der fik fokus, da de alle blev indhentet af fortiden i en tid, hvor alt bliver vendt på hovedet i kampen om forandring.

Denne gang er vi i England hos Rose og Elisabeth, Cecilias søster, på Oaktree Manor. Det er blevet jul, men bliver det nu også den jul som Rose går og drømmer om?!


Læs boganmeldelserne af de øvrige bøger her:

Familien Winther boganmeldelse

Boganmeldelse: Familien Winther

Ellinors modige valg boganmeldelse

Boganmeldelse: Ellinors modige valg

Familiebånd boganmeldelse

Boganmdelselse: Familiebånd


Den største gave

Dimpy har travlt i London og derfor ender Rose med at være en del af tiden på Oaktree Manor alene i starten af julemåneden. Det piner hende, da det slet ikke lever op til de forventninger hun har om en rigtig familie jul. Da Dimpy endelig ankommer ændrer det ikke meget.

Han bliver indhentet af fortiden og kan ikke gøre noget ved det. Det betyder, at Rose skal forholde sig til det hele alene. Hun trækker sig fra alt og alle, selvom familien gør alt hvad de kan, for at støtte hende. I dag ville vi synes hendes opførsel er lidt barnlig, men i den tid vi er landet i her, er det helt normalt og ikke noget de andre familiemedlemmer undrer sig over.

Samtidig med at Rose kæmper med at forlige sig med fortiden, har Elisabeth sine egne kvaler. Da hun i mange år var stum efter deres lillebrors tragiske død, har hun ikke det store sociale liv. Alderen begynder at indhente hende og hun begynder at føle, at hun mangler noget, som hun måske aldrig vil få.

Elisabeth er ikke længere stum og hun er en stor støtte for Rose og en betydningsfuld person for Oaktree Manor. Hun møder alle med et åbent sind og det giver oplevelsen af en helt andet Elisabeth end de tidligere besøg på Oaktre Manor.

Hun er opmærksom og medfølende, men savner noget andet end rollen, som den datter, der blev tilbage. Derfor står hun over for store beslutninger. Hvilken rolle skal hun have i fremtiden og hvilken betydning kommer det til at få når Rose og Dimpy overtager Oaktre Manor.

At vi får lov til at opleve lidt mere til Elisabeth er en god vinkel og besvarer også en del af de spørgsmål, jeg har haft om hende i de tidligere bøger. Det giver en samlet fornemmelse af den del af familien, som hører til på Oaktree Manor og den rolle Elisabeth har.

Den største gave boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Den største gave’ her

Bedømmelse

Kender du Katrine Wessels bøger, kender du også skrivestilen. Her fortsætter Katrine samme stil og det giver en god flydende skrivestil, som gør det nemt at komme ind i fortællestilen fra resten af serien.

At vi ankommer på Oaktree Manor er som at komme hjem. Den følelse kommer naturligt efter at vi har fulgt Cecilias vej derfra til Norge og besøget hjem igen. Samtidig er det en god måde at Katrine får vist at klassekampene godt nok ikke er så stærke, som i Norge for medlemmerne i England, men klasseforskellene er store og de har stor betydning for livet på godset og familiemedlemmerne.

Er du til historiske romaner, så er det denne serie du skal gribe ud efter.

hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Den største gave’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Den største gave boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Den største gave’ her

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply