Boganmeldelse Livsstil

Når alt kommer for en dag – boganmeldelse

Når alt kommer for en dag boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Når alt kommer for en dag’ af Katrine Wessel

‘Når alt kommer for en dag’ er modtaget til anmeldelse.

Når alt kommer for en dag boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Når alt kommer for en dag’ her

Fakta om bogen

  • Forfatter: Katrine Wessel
  • Titel: Når alt kommer for en dag (bog 5 i den historiske romanserie om Familien Winther)
  • Udgivelsesdato: 7. juli 2021
  • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

En fremmed banker på døren hjemme hos enkefru Matilde Skjønberg. En banken, som vil vende op og ned på både enkefruens og familien Winthers tilværelse. Men er den fremmede, smukke Anna den, hun udgiver sig for at være?

Anna Adolfsen er ikke den eneste, der bærer på hemmeligheder. Karen er sikker på , at hun har set Christian Winther i Trondhjem. Det sker samtidig med, at Ellinor planlægger sit bryllup med Juul Hagen, og Karen går i panik. Hun bestemmer sig for at fortælle Frederik Winther alt, hvad der er sket.

Når alt kommer for en dag er femte bog i fortællingen om Wintherdynastiets drømme, ambitioner og håb på tærsklen til 1900-tallet og ind i det spirende nye århundrede, hvor den gamle og den nye verden mødes midt på de bonede gulve. Snakken går på trapperne, og gryderne syder i køkkenet, mens familiens kvinder drømmer og fremtiden, nogle i velkendte, trygge rammer, andre uden fortidens snærende bånd.

Når alt kommer for en dag boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Når alt kommer for en dag’ her

Boganmeldelse ‘Når alt kommer for en dag’

Endnu engang vælger Katrine Wessel at give os et uddybende indblik i en bestemt kvindelig karakter i serien.

  • Indtil nu har vi i bog 1 ‘Familien Winther’ fået et nærmere indblik i Cecilia, som familiens kvindelige overhoved og hendes konservative tilgang til livet.
  • I bog 2 ‘Hvis du vil have mig’ er det Karen, tjenestepige hos Familien Winther. Samtidig får vi også lov at opleve lidt mere af Frederik, som er søn nr. 2 i familien.
  • I bog 3 ‘Rosenhavens hemmeligheder’ følger vi Roses tur til England. Her kommer vi lidt væk fra selve Familien Winther samtidig med, at vi lærer Rose meget bedre at kende.
  • I bog 4 ‘Ellinors modige valg’ følger vi Ellinor og hendes drømme for fremtiden efter Christian Winthers død.

Denne gang er det blevet tid til at kigge lidt nærmere på Enkefru Matilde Skjønberg.

Indtil nu har Enkefruen stået som en lidt kold og gammeldags figur i baggrunden. Her har hun dirigeret rundt med herskabet på fornemmeste vis. Hun har både sans for forretning og økonomi og samtidig brænder hun for kvindesagen og de ressourcer hun gerne vil give videre.


Familien Winther boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Læs boganmeldelsen af de 3 første bøger her: https://www.homebybianca.dk/familien-winther-anmeldelse/

Ellinors modige valg boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Lægs boganmeldelsen af Ellinors modige valg her: https://www.homebybianca.dk/ellinors-modige-valg/


Når alt kommer for en dag

Omdømme er vigtigt for Enkefru Skjønberg og det kommer til udtryk allerede fra start i bogen. Her får vi et nærmere indblik i hendes liv og det der har givet hende den karakter, hun har i dag. Det sker ved at Enkefruen i sine tanker bevæger sig tilbage til fortiden og den familie, som indtil nu har været et stort mysterium.

Da Anna Adolfsen viser sig på hendes dørtrin, er hun hurtig til at byde hende indenfor. Hun symbolisere den familie, som Enkefruen ikke har haft, men i stedet har udlevet gennem Cecilia og familien Winther.

Det var Enkefru Matilda Skjønberg, der tog hånd om Cecilia, da hun ankom til Trondhjem og hendes indflydelse har derfor haft en stor betydning for Familien Winther.

Det er dog ikke alle der tro på den uskyldige Anna. Selvom Enkefruen nemt kan finde lighedstegn til hendes forsvundne søster gennem de minder, som oftere og oftere bliver en del af hendes tanker.

Enkefruen drømmer om at få bygget den skole færdig, som hun i de tidligere bøger, har fået sat i gang. Det er en skole til mindrebemidlede kvinder og skal hjælpe dem med at opnå viden og dermed en fremtid. Noget som ligger Enkefruen meget nært og også er årsagen til, at hun har ansat den fraskilte Helga.

Helga er uddannet skolelærer og hjælper Enkefruen med at holde styr på alt det praktiske. Det betyder også at hun tager sig af referaterne til bestyrelsesmøderne om den nye skole. En bestyrelse som Ellinor også er en del af.

Ellinor er ved at falde til ro i sin rolle, som enke og arbejdende mor. Samtidig med at hun har fundet en tryghed hos Juul Hagen, som ejer butikken, hvor Ellinor bor med lille Eva og tjenestepigen Karen.

Karen har dog en hemmelighed. Noget som kommer til at få betydning for Ellinor og den familie, som hun er ved at skabe sig.

Når alt kommer for en dag boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Når alt kommer for en dag’ her

Bedømmelse

Endnu engang kommer vi tættere på en stærk kvinde. Ikke direkte i Familien Winther, men så tæt beslægtet, som det kan lade sig gøre i kræft at den indflydelse Enkefru Mathilde Skjønberg har.

Den meget konservative og gammeldags Enkefru bliver i denne bog vist som et helt menneske. Et menneske, der er præget af en hård fortid samtidig med at hun har formået at holde hovedet koldt og skabe sig et godt liv.

Katrine Wessel skriver på en levende måde, som giver et godt indblik i hovedpersonerne og de tanker, der er bag deres handlinger. En skøn og guidende roman, som viser at der altid er to sider af samme sag og at fortiden er med til at forme os.

Er du til historiske romaner, så er den her serie den helt rigtige at gå i gang med. Jeg venter spændt på at læse mere om familien Winther i de kommende bøger.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Når alt kommer for en dag’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Når alt kommer for en dag boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Når alt kommer for en dag’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply