Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse – Mand uden ansigt

Mand uden ansigt boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Mand uden ansigt’ af Dennis Jürgensen

‘Mand uden ansigt’ er modtaget til anmeldelse.

Mand uden ansigt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Mand uden ansigt’ her

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Dennis Jürgensen
  • Titel: Mand uden ansigt
  • Udgivelsesdato: 24. maj 2022
  • Forlag: Politikens forlag

Fra bogens bagside

Et nedgravet lig. En forsvundet dreng. En mand uden ansigt.

En unge skolelærer og hans elev går på en revle langt ud i Vadehavet, da en tæt, uhyggelig tåge pludselig overrasker dem. De bliver borte fra hinanden, og da vandet begynder at stige, gribes læreren af panik. Et skrig i tågen leder ham på sporet, og da han endelig finder drengen, står han bøjet over et lig. Et ansigt stirrer op fra havbunden. Og de to er ikke alene derude.

Sådan lyder skolelærerens forklaring. En mystisk ansigtsløs skikkelse kom ud af den hvide tomhed og slog ham bevidstløs, og da han vågnede, var drengen væk.

Det er ikke første gang, et barn er forsvundet i den lille flække Melum ved den jyske vadehavskyst. Året før forsvandt en skeksårig pige, og da Sønderjyllands Politi hverken formåede at finde pigen eller gerningsmanden, bliver der nu hentet eksperter ind udefra. Liget lå i grænselandet, hvilket gør det til en sag for både dansk og tysk politi.

Mand uden ansigt er første bind i serien om efterforskerne Lykke Teit & Rudi Lehmann.

Mand uden ansigt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Mand uden ansigt’ her

Boganmeldelse – Mand uden ansigt

De fleste fra min generation kender vist mest Dennis Jürgensen som forfatter til bøger skrevet til børn og unge.

Selvom Dennis allerede i 2014 udkom med sin første krimiserie for voksne, er det første gang, at jeg læser en bog af ham skrevet til voksne. Selvom første serie udkom i seks bind, var jeg faktisk lidt skeptisk, men da det jo er en krimi, måtte jeg som krimifan alligevel give den en chance.

I bogen følger vi primært Lykke Teit og oplever derfor hele opklaringsarbejdet fra hendes side. Der kommer lidt afstikkere undervejs, men det er helt naturligt i forhold til handlingen.

Lykke har allerede fra start en forhåndsviden, som de fleste ville mene gør hende inhabil i opklaringsarbejdet. Heldigvis mener hendes chef alligevel, at hun er den helt rigtige til opgaven. Så skal hun bare have overbevidst det lokale politi i Melum.

Når det kommer til de lokale i Melum, er der ingen tvivl om, at der er delte meninger om Lykke og den tyske efterforsker, Rudis tilstedeværelser og indblanding i lokale affærer.

Den tyske efterforsker Rudi viser sig at være en mand med god erfaring i baggagen og han vinder både Lykkes og også den lokale befolknings tillid med sin sympatiske måde at være på.

Både Lykke og Rudi kommer med en tung personlig baggage, som har indflydelse på den måde de ser på opklaringen. De finder dog hurtigt hinandens styrker samtidig med at de understøtter hinanden, når de bliver ramt på de svage led.

Læserens oplevelse

Bogen er skrevet i et flydende sprog og du bliver som læser guidet igennem handlingen. En handling, hvor alt virker uplanlagt og tilfældigt, men samtidig også som om, at det hele hænger sammen på en eller anden måde. Det er bare det der med at finde ud af hvordan.

Selvfølgelig prøver man selv at regne ud hvordan det hænger sammen. Hver gang der blev nævnt en beskrivelse af en person, kunne jeg da heller ikke lade være med, at sammenligne den med beskrivelsen skolelæreren kommer med, af den mystiske ansigtsløse skikkelse.

Det giver mange spekulationer undervejs, men alligevel sker der noget overraskende, som bringer dig ud i nye spekulationer.

Mand uden ansigt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Mand uden ansigt’ her

Bedømmelse

Er du til krimier vil du med garanti synes godt om skrivestilen i bogen ‘Mand uden ansigt’. Der er ikke tale om en hård krimi, men i stedet en krimi, som spiller på personernes karakter og hvordan samspillet giver luft til en opklaring, som egentlig synes helt umulig.

At der allerede fra start af, er lagt op til en serie gør det endnu mere interessant, at vi får lov, at komme bagom de tog efterforskere og det de slås med. For kommer det til at påvirke fremtidige efterforskninger?! Jeg ser frem til at lære Lykke og Rudi meget bedre at kende.

I ‘Mand uden ansigt’ bliver du guidet igennem handlingen i et sprog, som gør det nemt at gå til og fra bogen. Derfor kan du roligt lægge den fra dig og stadig følge med, når tiden igen er til læsning.

Jeg ser frem til at læse mere.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink): Køb ‘Mand uden ansigt’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge

Mand uden ansigt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Mand uden ansigt’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply