Boganmeldelse Livsstil

Sommeren på Oaktree Manor – læs boganmeldelsen her

Sommeren på Oaktree Manor

Her finder du boganmeldelsen af ‘Sommeren på Oaktree Manor’ af Katrine Wessel

‘Sommeren på Oaktree Manor’ er modtaget til anmeldelse.

Sommeren på Oaktree Manor
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Sommeren på Oaktree Manor’ her

Fakta om bogen

 • Forfatter: Katrine Wessel
 • Titel: Sommeren på Oaktree Manor (bog 6 i den historiske romanserie om Familien Winther)
 • Udgivelsesdato: 7. september 2021
 • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Rose Winther skal giftes med Dimpy Ashmore, og Cecilia Winther rejser til England for at hjælpe son datter med forberedelserne. Cecilia er spændt på at møde sine forældre og sin søster for første gang i mange år, men mest af alt ser hun frem til at få en pause fra salonen i Kjøpmannsgatan.

I England bliver Cecilias værdier og moral udfordret, da hun møder den charmerende kunstmaler Rufus Pratt. Hun sættes på sit livs prøve, for er hun villig til at opgive sit sikre, komfortable liv som en af samfundets spidser? Det skal blive en varm og hektisk sommer på Oaktree Manor.

Sommeren på Oaktree Manor er sjette bog i fortællingen om Wintherdynastiets drømme, ambitioner og håb på tærsklen til 1900-tallet og ind i det spirende nye århundrede, hvor den gamle og den nye verden mødes midt på de bonede gulve. Snakken går på trapperne, og gryderne syder i køkkenet, mens familiens kvinder drømmer om fremtiden, nogle i velkendte, trygge rammer, andre uden fortidens snærende bånd.

Sommeren på Oaktree Manor
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Sommeren på Oaktree Manor’ her

Boganmeldelse – Sommeren på Oaktree Manor

Endnu engang vælger Katrine Wessel at give os et uddybende indblik i en bestemt kvindelig karakter i serien.

 • Indtil nu har vi i bog 1 ‘Familien Winther’ fået et nærmere indblik i Cecilia, som familiens kvindelige overhoved og hendes konservative tilgang til livet.
 • I bog 2 ‘Hvis du vil have mig’ er det Karen, tjenestepige hos Familien Winther. Samtidig får vi også lov at opleve lidt mere af Frederik, som er søn nr. 2 i familien.
 • I bog 3 ‘Rosenhavens hemmeligheder’ følger vi Roses tur til England. Her kommer vi lidt væk fra selve Familien Winther samtidig med, at vi lærer Rose meget bedre at kende.
 • I bog 4 ‘Ellinors modige valg’ følger vi Ellinor og hendes drømme for fremtiden efter Christian Winthers død.
 • I bog 5 ‘Når alt kommer for en dag’ er det Enkefru Matilde Skjønberg og finder ud af hvad der har formet hende og hvordan det påvirker hendes sidste tid.

Endnu en gang er vi tilbage hos Cecilia og også Rose.

I første bog fik vi oplevet den konservative Cecilia. Nu er tiden kommet til at vi får lov at opleve, hvad det er der har formet Cecilia og hvordan fremtiden på Oaktree Manor ser ud for Rose.


Læs de anmeldelserne af de tidligere bøger her:

Familien Winther boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Læs boganmeldelsen af de 3 første bøger her: https://www.homebybianca.dk/familien-winther-anmeldelse/

Ellinors modige valg boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Læs boganmeldelsen af Ellinors modige valg her: https://www.homebybianca.dk/ellinors-modige-valg/

Når alt kommer for en dag boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Læs boganmeldelsen af Når alt kommer for en dag her: https://www.homebybianca.dk/nar-alt-kommer-for-en-dag-boganmeldelse/


Sommeren på Oaktree Manor

Sidst vi besøgte Oaktree Manor kom vi tættere ind på livet der og hvordan det så ud dag Cecilia rejste til Tronhjem. Med Roses ankomst i ‘Rosenhavens hemmeligheder’ blev der rippet op i gamle sager og der kom nye perspektiver til.

Det betyder at Cecilia nu lander lige midt i de forandringer, som har gjort hendes barndomshjem til noget helt andet end det hun forlod. Ud over den overraskende forlovelse med Dimpy bliver Oaktree Manor fyldt op af Dimpys mor, Lillian.

Lillian er Cecilias tante, som er enke efter hendes fars bror. Lillian har boet i Indien og med hendes tilstedeværelse sker der altid noget. Det betyder at Cecilia og Lillian begge vil hjælpe med bryllupsplanlægningen og med to meget forskellige synspunkter, giver det lidt udfordringer.

Samtidig er det første gang at Cecilia er på egen hånd og det giver hende tid til at tænke over det liv hun lever hjemme i Norge sammen med Karl. Børnene er fløjet fra reden og med nyheden om Enkefru Matilda Skjønbergs død, begynder hun at tvivle på sin plads i det hele.

Den mere frimodige tankegang, som Lillian bringer til Oaktree Manor sammen med hendes kunstner venner fascinerer Cecilia og får hende til at vurdere sit liv.

Samtidig savner Rose Dimpy, som i al hast er rejst til Indien. Hun hvirvles ind i Lillians sprudlende liv og samtidig med at hun forsøger at forholde sig til Cecilias tilstedeværelse.

Igen er det kvinderne der bliver sat på prøve. De låste roller er ikke længere så fastlåste med den nye tid, som stille og roligt rammer det traditionsrige Oaktree Manor. Det skaber forandringer for alle samtidig med at traditionerne holdes i hævn.

Sommeren på Oaktree Manor
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Sommeren på Oaktree Manor’ her

Bedømmelse

Der er noget trygt ved at være tilbage på Oaktree Manor og de rammer, som giver så god mening i den tid bogen foregår, Samtidig får vi en anden dybde på Cecilia og det klæder hende.

Det bekræfter os i, at det ikke kun er de unge, der bokser med livet, men også generationerne før. Hvilket vi også så i bog nr. 5 ‘Når alt kommer for en dag’ med Enkefru Matilda Skjønberg.

Endnu engang rammer Katrine Wessels levende skrivemåde og du har lyst til at lande midt i livet hos Familien Winther.

Er du til historiske romaner, så er den her serie den helt rigtige at gå i gang med.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Sommeren på Oaktree Manor’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Sommeren på Oaktree Manor
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Sommeren på Oaktree Manor’ her

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply