Boganmeldelse Ikke-kategoriseret Livsstil

Familiebånd af Katrine Wessel – læs boganmeldelsen her

Familiebånd boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Familiebånd’ af Katrine Wessel

Familiebånd’ er modtaget til anmeldelse.

Familiebånd boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Familiebånd’ her

Fakta om bogen

 • Forfatter: Katrine Wessel
 • Titel: Sommeren på Familiebånd (bog 7 i den historiske romanserie om Familien Winther)
 • Udgivelsesdato: 15. oktober 2021
 • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Trondhjem, 1903

Frederik Winther har giftet sig og er flyttet ind i en smuk lejlighed med sin hustru, Gitte. Han har endelig accepteret sin skæbne som arving til Wintherformuen og direktør for familiens forretningsimperium.

Ellinor og Juul er flyttet ind i Tildas palæ, og Karen er snart færdiguddannet som lærerinde. Cecilia og Karl glædes over deres godt liv og familie forøgelse, men lykken vender pludseligt, da en kvinde bliver forulempet på groveste vis. Hændelsen skaber uro i byen, og både Frederik og Karen havner i et stort dilemma. Midt i det hele står Emma med sine helt egne hjertesorger.

Familiebånd er syvende bog i fortællingen om Wintherdynastiets drømme, ambitioner og håb på tærsklen til 1900-tallet og ind i det spirende nye århundrede, hvor den gamle og den nye verden mødes midt på de bonede gulve. Snakken går på trapperne, og gryderne syder i køkkenet, mens familiens kvinder drømmer om fremtiden, nogle i velkendte, trykke rammer, andre under fortidens snærende bånd.

Familiebånd boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Familiebånd’ her

Boganmeldelse – Familiebånd

 • Indtil nu har vi i bog 1 ‘Familien Winther’ fået et nærmere indblik i Cecilia, som familiens kvindelige overhoved og hendes konservative tilgang til livet.
 • I bog 2 ‘Hvis du vil have mig’ er det Karen, tjenestepige hos Familien Winther. Samtidig får vi også lov at opleve lidt mere af Frederik, som er søn nr. 2 i familien.
 • I bog 3 ‘Rosenhavens hemmeligheder’ følger vi Roses tur til England. Her kommer vi lidt væk fra selve Familien Winther samtidig med, at vi lærer Rose meget bedre at kende.
 • I bog 4 ‘Ellinors modige valg’ følger vi Ellinor og hendes drømme for fremtiden efter Christian Winthers død.
 • I bog 5 ‘Når alt kommer for en dag’ er det Enkefru Matilde Skjønberg og finder ud af hvad der har formet hende og hvordan det påvirker hendes sidste tid.
 • I bog 6 ‘Sommeren på Oaktree Manor’ er det blevet tid til at følge Cecilia igen og hvordan det påvirker hende, at være retur i sit barndomshjem.

Denne gang er vi tilbage i Trondhjem og Cecilia, Karl og Ellinor er gledet lidt i baggrunden. Der er nemlig fuldt fokus på Frederik og de to søstre Emma og Karen. Karen er i fuld gang med studierne på den nye skole. Tiderne har ændret sig og selvom klasseskellene stadig er til stede, så er det tydeligt at tiderne er ved at skifte.


Læs boganmeldelserne af de øvrige bøger her:

Familien Winther boganmeldelse

Boganmeldelse: Familien Winther

Ellinors modige valg boganmeldelse

Boganmeldelse: Ellinors modige valg


Familiebånd

Frederik er som altid venlig og med stor retfærdighedssans, men det bliver en udfordring for ham at opretholde. Samtidig påvirker hans fortid med Emma ham, da hun er vendt tilbage til byen. Dog ikke af den grund, som han først tror.

Både Karen og Emma kender Frederik og derfor kommer det også som et chok for dem, da Frederik bliver beskyldt for noget, som slet ikke ligner ham. At han samtidig ikke kan huske hvad der er sket, gør ikke situationen bedre. Han tvivler på sig selv og vil gøre alt for at få rettet op på det hele.

Hele byen er samtidig påvirket af en uro, som følge af at arbejderne samles og der er lagt op til oprør. En urostifter er ligeledes kommet til byen og det påvirker især Emma. Hun er ved at finde et nyt ståsted i livet efter en turbulent tid og er derfor også let påvirkelig.

At vi får lov til igen at komme tættere på Frederik giver et liv til historien, som vi ikke alene kunne få gennem de to søstre. Denne gang er det vigtigt at få Frederiks oplevelser med, da det har stor betydning for dem alle. Trondhjem er ikke så stor, når det er en af byens spidser, der kommer i klemme.

Vi har fulgt Emma og Karen tidligere og at få lov at få et større indblik i dem på tærsklen mod voksenlivet, giver en anden vinkel på de ellers fine hjem, som har været en del af de andre kvinders liv. Her er vi helt nede på den almene arbejders niveau og får lov at se ind i de små hjem og hvordan de klarer skærene, når der ikke er en formue at falde tilbage på.

Familiebånd boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Familiebånd’ her

Bedømmelse

Selvom vi er tilbage i Trondhjem, er det tydeligt at tiderne skifter og det giver en ny oplevelse af livet i byen. Hvor vi før har fulgt byens spidser, får vi nu lov til at se lidt mere til de almene borgere.

Det giver også et andet indtryk af det samspil, der er mellem klasselagene og dermed hvordan det påvirker de små hjem i byen. At Katrine har taget udgangspunkt i den gode Frederik, den lidt rebelske Emma og den trofaste Karen giver historien et liv, som sørger for, at du som læser fatter sympati for alle parter.

Katrine skriver igen på en levende måde og glider nemt mellem de forskellige personers liv uden at gå på kompromis med personernes karakterer.

Er du til historiske romaner, så er den her serie den helt rigtige at gå i gang med.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Familiebånd’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Familiebånd boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Familiebånd’ her

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply