Boganmeldelse Livsstil

Opløst – læs boganmeldelsen her

Opløst boganmeldelse

Her finder du min anmeldelse af ‘Opløst’ af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Opløst boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

‘Opløst’ er modtaget til anmeldelse.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Opløst’ her

Fakta om bogen

 • Forfatter: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo
 • Titel: Opløst
 • Udgivelsesdato: 16. juni 2021
 • Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning?

Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra mogenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning.

Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer.

Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse.

De følgende dage vokser sagen til en omgang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig indendøre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.

En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til.

Opløst boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Opløst’ her

Boganmeldelse – Opløst

Var ovenstående lige en teaser eller hvad?! Hold da op – jeg vidste faktisk ikke helt om jeg turde åbne bogen og læse.

Som stor krimifan, var det dog umuligt for mig at lade bogen ligge. Især fordi det ikke er nogen hemmelighed, at det er Sara Blædel, der har sporet mig ind på krimierne.

Jeg har fulgt Sara Blædel siden hendes første bøger og var derfor spændt på, hvad samspillet med Mads Peder Nordbo ville betyde for skrivestilen.

Mads Peder Nordbos bøger er ikke nogen jeg i forvejen kender, men efter at have været med til bloggermøde og mødt begge forfattere, kan jeg forstå, at det er en noget anden skrivestil end Saras.

Jeg havde læst bogen før mødet og det gav mig en del aha oplevelser, at høre de to fortælle. Der er ingen tvivl om, at de har fundet en rytme, som giver et helt andet liv til handlingen end de ville kunne give hver især.

Er du som jeg krimifan og får du mulighed for det, så kan jeg til enhver tid anbefale, at møde de to.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Opløst’ her

Handlingen – Opløst

Allerede fra start af er der ingen tvivl om, at der skal ske noget. Linjen er lagt, da første afsnit i bogen starter med tanker, som vil forfølge resten af bogens handling. Endda ikke kun bogens handling, men du kommer faktisk til at tænke lidt over din egen måde at agere på. Så har jeg vist ikke sagt for meget.

Efter den første lille tankevækkende del, blev jeg bagefter temmelig irriteret. Den der venten på at en person skal være savnet så og så lang tid. Jeg kom direkte ind i Charlottes mands frustration og så var scenen ligesom sat.

Hele vejen igennem bliver du som læser ført ind i følelsen af ulidelig ventetid, store følelser og sympati for først den ene og så den anden.

Den ulidelige venten skyldes bestemt ikke, at der ikke sker noget, men det er nærmere en venten på forståelse.

Under hele bogen skifter vi mellem de forskellige personers tanker, handlinger og oplevelser i de enkelte situationer. Det er skrevet på en måde, så du som læser kommer helt ind under huden på personen. Det er både med til at skabe sympati for vedkommende, men samtidig også give følelsen af at man ville ønske, at man kunne fortælle dem, hvad de skal gøre.

Stedet – Tommerup

Som tilflytter til Fyn, er der ikke tvivl om, at jeg jo synes det er helt fantastisk, at læse lidt fra øen. På trods af jeg ikke kender Tommerup super godt, kan jeg forstå, når en af mine blogger kollegaer til bloggermødet, alligevel lige nævnte at det jo er to byer.

Det er selvfølgelig et bevidst valg fra forfatternes side. Lad dig ikke tro, at de ikke ved det. Mads Peder Nordbo bor selv i Tommerup, så han skulle om nogen da vide det. Det ville dog ødelægge en stor del af handlingen, hvis det skulle være omdrejningspunktet.

Handlingen rummer over at vi er i et nærmiljø. En by hvor folk taler sammen og det skaber selvfølgelig en frygt undervejs, som kun bliver forstærket at netop denne detalje.

Var Charlotte forsvundet i Odense, var det ikke blevet bemærket i samme grad, som når handlingen flyttes til Tommerup. Ud til der hvor man er på fornavn med præsten og taler med naboerne over hækken.

Opløst boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Opløst’ her

Bedømmelse

Er du til krimier med spændingen helt ude, så skal du læse Opløst.

Handlingen er skrevet på en måde, så du får svært ved, at vente med at læse næste kapitel. Hvad nu hvis det var der, at det hele begyndte at give mening?!

Du bliver som læser draget ind i handlingen og får svært ved at slippe bogen igen. Der sker konstant noget. Kampen mod tiden er et springende punkt og fylder rigtig meget, men er samtidig det der er med til, at opbygge den spænding, som gør at du læser videre.

Jeg kunne blive ved med at skrive, men af frygt for at afsløre for meget, vil jeg stoppe her. Læs bogen 😉

Opløst får 5 ud af 5 stjerner fra mig.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):Køb ‘Opløst’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Opløst boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Opløst boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mofibo Reader - Ida Eowyn
  25. juni 2021 at 8:00

  […] af mine blogger kollegaer Bianca er en ivrig krimilæser og her kan du finde mere inspiration. Hun har nemlig lige anmeldt den nye krimi af Sara Blædel og Peder […]

Leave a Reply