Opskrifter Tilbehør

4 Vintersalater – foodprep – madplan – 3. advent

Vintersalater - madplan - nyhedsbrev

Her finder du 4 opskrifter på skønne vintersalater sammen med gode råd til foodprep og madplan

VIGTIGT – de tre bonus opskrifter fik du som en del af min adventskalender ved tilmelding til nyhedsbrev – denne er udløbet. Kig forbi og se hvad jeg finder på en anden gang.

Velkommen til min adventskalender.

For mig handler julen om at sprede glæde og derfor vil jeg gerne dele lidt glæde ud til dig.

Det bliver i form af nemme måder at forkæle dig selv og dine omgivelser på, samtidig med at du finder julestemningen frem.

Det her kan du forvente af min adventskalender:

 • 1. søndag i advent – Havde jeg fokus på gaver du nemt kan lave, som forkæler og giver velvære. (læs mere her: 4 hjemmelavede gaver, der bringer glæde)
 • 2. søndag i advent – Julebag – gør det nemt og overskueligt – planlæg dit julebag, så du får en hyggelig december. (Læs mere her: Det smager af jul – planlæg dit julebag)
 • 3. søndag i advent – Et sundere indslag til julemenuen – planlægning og en god start på gode vaner.
 • 4. søndag i advent – Jeg ser fremad og giver idéer til lækkerier til nytårsaften, som vil imponere i både smag og udseende.

Jeg håber I kan lide min adventskalender – har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive.

Rigtig glædelig jul.

Bianca / HomebyBianca.dk

4 lækre vintersalater af årstidens grønt

Herhjemme spiser vi gerne efter sæson og det er da heller ingen undtagelse, når vi når december.

Selvom vi gerne vil have masser af julekage, varme vinterdrikke og dejlige juleænder, så skal der også lidt sundere mad på bordet.

Derfor har jeg kigget nærmere på de vintersalater vi gerne serverer herhjemme. De kan både bruges som hovedret, men er bestemt også værd at tage med på julebordet, som et lidt grovere indslag til den tunge julemad.

I opskrifterne har jeg taget udgangspunkt i kål, da det er lige i sæson netop nu. Det betyder at det er billigere at købe og samtidig smager det fantastisk, hvis det er tilberedt rigtigt.

Du finder derfor opskrifter med:

 • Rosenkål
 • Hvidkål
 • Rødkål
 • Grønkål

Lyder det ikke bare vildt sundt?! – det lyder næsten for sundt, men du får altså også masser af gode vitaminer og din mave vil takke dig, for at give den gode plantefibre.

Det der er vigtigt at huske på, når du vil lave kålsalater er, at kål kan smage meget stærkt råt. Derfor er det en god idé at tilføje noget sødt til din salat i form af en god dressing med honning, æbler, tranebær, rosiner og meget andet i samme stil.

Rosenkålssalat med tranebær

Den her salat er den eneste af de 4, hvor jeg varmer retten op først. Den kan sagtens spises kold, men smager også fantastisk varm, som hovedret på en kold vinteraften.

Samtidig er den smækfyldt med flotte farver og hvem kan ikke lide det?!

Opskriften på den skønne rosenkålssalat med tranebær finder du her:

Rosenkålssalat med tranebær

Rosenkålssalat med tranebær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hvidkålssalat med gulerødder

Denne salat lyder måske lidt tør og trist, men så skal du huske at lave min lækre dressing til. Så sikrer du dig, at du får en skøn og frisk salat i flotte farver.

Jeg har toppet salaten med persille for at mindes lækre sommerlige krydderurter, men det er helt op til dig. Du kan også sagtens bruge ristede mandler, rosiner eller tranebær.

Opskriften på min hvidkålssalat med gulerødder finder du her:

Hvidkålssalat med gulerødder

Hvidkålssalat med gulerødder opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler

Den her salat er så fin i farverne og så er den vist så julet, som det kan blive.

Det er en salat, som du nemt kan sætte på julebordet uden at der bliver kigget alt for mærkeligt. Den matcher jo farverne på den syltede rødkål meget fint.

Jeg har valgt at komme appelsin og mandler i min rødkålssalat, da det for mig er rigtige julesmage. Du kan også sagtens bruge æbler og valnødder. Det er helt op til din smag. Bare du husker at lave den lækre marinade til.

Opskriften på min friske rødkålssalat med appelsin og mandler finder du her:

Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler

Rødkålssalat med appelsin og mandler
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Grønkålssalat med æble og sennepsdressing

Den her salat spiser jeg ikke kun om vinteren. Den er også perfekt som en lækker sensommersalat, når først grønkålen fylder godt i køkkenhaven.

Jeg har sødet grønkålen med lækkerier som æbler, cherrytomater og gulerødder.

Modsat de øvrige salater er der flere forskellige ingredienser i, da jeg gerne ville lave en salat, som også kan bruges som et supplement i madpakken fyldt med masser af farver.

Opskriften på min grønkålssalat med æble og sennepsdressing finder du her:

Grønkålssalat med æble og sennepsdressing

Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Planlæg din mad – madplan

Hvem kender ikke klassikeren med at komme travl hjem fra arbejde, skulle nå at hente børn og samtidig smække en lækker menu sammen til aften. Tit ender det med rugbrød eller fastfood og det kan blive en ond cirkel.

Herhjemme var vi udfordret da børnene var små fordi min mand arbejde i butik. Jeg skulle dermed hente børn og stå med maden selv samtidig. Nu hvor de er større er det fritidsaktiviteterne, der skal planlægges rundt om og det giver helt nye udfordringer.

Det har vi løst meget nemt og enkelt. Vi laver nemlig madplan hver søndag og handler til hele ugen. Ikke nok med at det har givet os mere overblik i hverdagen, så har det også en økonomisk gevinst.

Vi planlægger ikke nye retter hver dag. Forstået på den måde at der planlægges ud fra rester. Det vil sige vi kun laver mad de dage, hvor vi allesammen er hjemme og kan hjælpes ad. Så laver vi større portioner og servere den anden halvdel af retten en af de dage, hvor der er fritidsaktiviteter, der skal passes.

Vi laver altså højest 4 forskellige retter om ugen og ofte bliver det kun til 3, da vi spiser rester den sidste dag.

Det kan godt være det lyder lidt kedeligt, men det virker og alle er tilfredse.

Er der dage, hvor børnene ikke gider det der bliver serveret, så er det jo altid mulighed for at lave lidt rugbrødsmadder. Det kan redde alle aftener.

Madplan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Jeg har lavet en madplan hvor der er plads til at notere alt, så du nemt kan skabe dig et overblik over ugen. Der er taget højde for det hele og felter til alt det jeg nævner her i indlægget.

Madplanen modtager du hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev i en fin printvenlig skabelon, sammen med en guide til planlægning. Så kan du nemt selv planlægge din uge. Tilmeld nyhedsbrev

Madplan – brug alle ingredienser

Når vi laver madplan tager vi ikke kun udgangspunkt i hvad vi lige har lyst til den kommende uge.

Før vi overhovedet går i gang laver vi en liste over de grøntsager der gemmer sig fra ugen før. Sammen med en oversigt over pålæg, kød i fryseren eller andet, som skal bruges nu.

På den måde undgår vi at smide en masse mad ud, men samtidig må vi tænke kreativt for at lave lidt lækkert af resterne.

Det er dog slet ikke så svært som det lyder. Har du brug for hjælp til at få brugt en ingrediens, så har jeg samlet lidt inspiration her:

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Madplan – foodprep / forbered ugen

Når først vi har et overblik over ugens madplan, kan vi samlet et overblik over hvad der kan foodpreppes. Altså hvilke ingredienser kan laves klar allerede nu.

Ingredienser du kan gøre klar er:

 • Rosenkål
 • Hvidkål
 • Rødkål
 • Grønkål
 • Gulerødder

… og der er meget mere.

Det har jeg selvfølgelig også gjort plads til på min madplan. Her har jeg sørget for at der er plads til at notere alt, så du nemt kan skabe dig et overblik over ugen. Der er taget højde for det hele og felter til alt det jeg nævner her i indlægget. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag madplan skabelonen: Tilmeld nyhedsbrev.

Vil du gerne blive klogere på food prep og få en mere uddybende guide, så har jeg lavet den til dig lige her:

FOOD PREP - sådan gør du
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Husk at se med næste søndag, hvor jeg har planlagt mere forkælelse til dig.

Rigtig god 3. søndag i advent!

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Madplan - undgå madspild
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply