Livsstil

My sweet spot – Udestue indretning – se mere her

Udestue indretning

En oase indrettet til hele familien med plads til fokus og fordybelse, men også til middage og børneleg.

Dette indlæg er en del af serien ‘My sweet spot’ hos Bloggers by Heart. I serien kan du finde inspiration til at finde dit sweet spot, når bloggerne hos Bloggers by Heart viser deres frem.

Jeg elsker at opleve. At tage ud og rejse og finde nye skønne steder, hvor man kan opleve og suge indtryk.

Når det er tid til ro og fordybelse finder jeg det hjemme. Fra tidligt forår til sent efterår er det min udestue, der danner rammerne.

Her finder jeg ro og fordybelse, læser en god bog, spiser larmende middage med min familie og nyder duften af tomater hen over sommeren.

Min udestue forlænger ude tiden. Den giver ly for regnvejr i de våde somre og varme når solen kigger frem i de kolde perioder. Se herunder hvordan jeg har grebet min udestue indretning an og lad dig inspirere.

Udestue indretning

Udestue indretning

Jeg har valgt at min udestue indretning skal have flere funktionaliteter og rolige farver i form at alt det grønne, som matcher sommerhaven udenfor.

Bordet i midten er flytbart, da det er på hjul, der kan låses op efter behov. Det kan derfor nemt tages med ud på terrassen, hvis der kommer gæster til udendørs grill. Det kan flyttes hen i et hjørne, når gulvet skal bruges til leg og det kan bruges lige som det er, til skønne hyggestunder med familien.

Derudover har jeg fået fat i en gammel sygehus seng, hvor siden kan tages op og ned. Den har lidt rust, men også samme skønne grønne nuance som går igen på på stolene rundt om bordet. Børnene bruger den til at lege og putte bamserne eller sidde under et tæppe og putte. Jeg sidder der gerne med en god bog. Det vigtige for dens funktion er ro og afslapning og at der skal være plads til alle.

Sofa sengen bruges også til opbevaring af puder og tæpper. Det skal være nemt at hive hyggen med sig, når solen skinner eller vi kryber i læ for regnen.

Det sidste vigtige møbel i min udestue er min gyngestol. Det er en arvet gyngestol, som har været min farmors og er et af de få minder jeg har fra hende. Den er for mig et kært eje og både børnene og jeg nyder at sidde i den. For mig bliver det gerne med en bog og en god kop te ved siden af.

Udestue indretning

Indretning med grønt

Ud over de grønne nuancer i møblerne, har det været vigtigt for mig at hive havens glæder med ind i min udestue indretning. Der står derfor fast 3 kapilær kasser med busktomater. Busktomaterne er egen avl, som jeg troligt gemmer frø fra år efter år. De oprindelige planter har jeg fået fra min søster, så de har også en værdi i tankerne, når de sås og senere plantes ud.

Vi har valgt at sætte kapilær kasserne i et par kapilær skjulere, som er købt i et byggemarked. For at skåne vores gulv, har vi nederst sat samme træ som bordet, som er lavet af OSB3. Det er vandafvisende og vi har lagt en gummifuge rundt i kanten, så vand der kommer ved siden af, når kapilær kasserne fyldes bliver samlet op i kasserne. De bliver selvfølgelig renset hvert år og bliver skiftet, når først de er helt ødelagte, men de holder rigtig fint. Især fordi vi næsten altid har god varme i udestuen, da den er vestvendt.

Udestue indretning

Udestuens opbygning

Vi har valgt en udestue, hvor siderne kan åbnes helt op. På den måde fungerer den også som overdækket terrasse de perioder, hvor det er ekstra varmt. Den er vestvendt og der er derfor behov for at kunne åbne op, når sommeren er på det højeste. Samtidig holder den også dejligt på varmen til de køligere sommeraftener.

Taget er termotag, så der kommer ikke bragende sol fra oven, men det der kommer er fra udestuens store vinduespartier.

Udestue indretning – lys

Når sommeren står på sit højeste er der ikke behov for meget lys i vores udestue. Den er vestvendt og vi har derfor fuld sol de fleste dage.

Lys er dog en vigtig del, når der skal skabes stemning og hygge. Lige nu bruger vi små flytbare lamper, lanterne eller andet form for mindre lys. Vi har også en lyskæde med solcelle, men den er vist ved at være slidt op. Jeg drømmer om at finde en anden løsning med lys i loftet, men der skal nok komme noget der passer lige ind i vores udestue og til vores behov.

Udestue indretning

Servering i udestuen på en regnfuld sommerdag.

Noget børnene sætter stor pris på, er når der bliver serveret kage, vafler og pandekager i udestuen. Det er en klassiker, når vi rammer et regnfuld sommerdag herhjemme. At sidde i udestuen og lytte til regnens trommen til et stykke kage og lidt familietid, er guld værd.

Den dag hvor jeg tog billederne blev det en lækker sommer pandekage kage med jordbær og hvid chokoladecreme. Den perfekte sommerkage til udestue livet.

Udestue indretning

Find opskriften på den lækre pandekage kage med jordbær og hvid chokoladecreme her:

Pandekagekage med jordbær og hvid chokoladecreme

Vil du se flere opskrifter på pandekager og vafler, så finder du dem her #Pandekager og vafler

I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers by Hearts serie, når næste indlæg udgives hos Katrine Lund Løje katrinelundloeje.dk/ kl 9. Jeg glæder mig til at se, hvad Katrine har fundet på. I går var det Ida Eowyn, der udgav sit et skriv om sit sweet spot på www.idaeowyn.com

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Elizabeth
  12. august 2020 at 9:41

  Hvor ser din udestue altså dejlig ud <3

  Havde aldrig tænkt, at det kunne se så hyggeligt ud med en hospitalsseng. Og gyngestolen må der da vist næsten være rift om, tænker jeg?

  Blev lige inspireret til den der pandekagekage – selv om det ikke regner, kunne det være en skøn ting at overraskende børnene med når de kommer hjem fra skole og børnehave, tænker jeg 🙂

  Tak for det fine indblik i dit fine hjem.

  • Reply
   Home by Bianca
   12. august 2020 at 10:12

   Tusind tak for din dejlige kommentar. <3
   Der er rift om både sengen og gyngestol. Der er ingen tvivl om at hele familien elsker at putte i vores grønne rum 🙂
   Pandekagekage er altid et hit, så det tror jeg bestemt børnene vil sætte stor pris på.
   Rigtig god dag.

 • Reply
  Tomatpesto med friske tomater - Perfekt til tapas - Home by Bianca
  9. oktober 2020 at 8:41

  […] My sweet spot – udestue indretning […]

 • Reply
  Mette Scriver
  14. januar 2022 at 23:12

  Super hyggelig udestue. Hvor er stolene fra? Skøn weekend

  • Reply
   Home by Bianca
   24. januar 2022 at 15:18

   Tusind tak 🙂 De er købt i Søstrene Grene 🙂

Leave a Reply