Julebag

Boganmeldelse: Julebag af Annemette Voss

Boganmeldelse: Julebag

Jeg har læst og afprøvet opskrifter fra Julebag af Annemette Voss. Bogen handler om julens bagerier og du kan læse min anmeldelse her.

Julebag – Denne bog er modtaget til anmeldelse.

Julebag

Fakta om bogen:

Forfatter: Annemette Voss
Titel: Julebag
Udgivelsesdato: 1. oktober 2018
Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside:

Julebag – og godt til nytårsaften. 
Intet står som julebag for tradition og hygge. Med denne bog vil duften af lækkert hjemmebag brede sig i køkken og stue gennem hele december måned. 

Boganmeldelse Julebag:

Jeg elsker julen og ligesom Annemette er julebag en vigtig del at julehyggen hjemme hos os. Her er alle med og det er højdepunktet for børnene at få lov at udstikke søde figurer og trille pebernødder. Vi har derfor også faste klassikere, som bare skal laves, men når der skal eksperimenteres, smutter jeg i køkkenet når børnene sover, sætter julemusik på og nyder en stille stund.

Bogen Julebag passer derfor meget fint til vores måde at tilgå julebagningen og jeg er sikker på, at vi ikke er den eneste familie, der fordeler det på samme vis. Bogen er delt op i følgende afsnit: Temperering af chokolade, Generelle tips, Klassisk julebag, Moderne julebag og Nytårsbag.

Jeg synes det er rigtig godt at Annemette starter med at dedikere et helt afsnit kun til temperering af chokolade. Selvom jeg vil påstå, at jeg selv har knækket koden, kan man hurtigt komme i tvivl om temperaturerne og her er afsnittet et rigtigt godt opslagsværk.

Bagefter kommer Annemette med lidt generelle tips, som giver en god forklaring på de mest gængse ting. Når du har læst dette afsnit har du din basisviden på plads og er klar til at gå i køkkenet.

Så er det bare med at beslutte om det er den klassiske julebag, moderne julebag eller måske nytårsbageriet, som skal fylde huset med lækre dufte.

Jeg måtte igang med det mere moderne julebag, for jeg på trods af mine 12 år som bosat på Fyn har jeg aldrig bagt en brunsviger. Så hvorfor ikke prøve den julede udgave.

 

Annemette beskriver selv opskriften som nem og det må man sige den er. Der duftede dejligt at jul i huset og brunsvigeren smagte rigtigt godt. Jeg synes dog at duftene vandt over smagen.

Bedømmelse:

Julebag er en rigtig god begynder bog til dig, der gerne vil igang med julebagningen. Den giver et overblik over de gængse opskrifter og samtidig udfordrer Annemette med en mere moderne tilgang til julebagningen, men uden at gå på kompromis med klassikerne.
Bogen er også god til dig, der gerne vil have opskrifterne og de gode tips samlet et sted, så det er nemt lige at blive opsummeret inden julebagningen går igang, når vi når den tid på året.

Bogen får 6 stjerner ud af 6 herfra.

Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Mange læsehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Skriv et svar