Kage/Dessert Opskrifter

Marcipankage med æbler

Marcipankage med æbler. Lav den fineste marcipankage med den gode smag af æbler og den fineste æblerose på toppen.

Sidste weekend havde vi børnene med ud og lede efter kastanjer og æbler. Lige siden har jeg har lyst til at bage æblekage. For mig hører æbler, kanel og marcipan uløseligt sammen. Derfor forsøgte jeg mig med en ny fortolkning af en kage jeg har bagt tidligere, men som jeg egentlig syntes manglede noget.

Jeg ville gerne have mere smag af marcipan og en kage, som ikke var konfekttung, men tung nok til at bære kontrasten til æblerne.

Samtidig ville jeg gerne lave en stor æblerose efter successen med mine små æbleroser sidste år – du kan se dem lige her:Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte

Det blev derfor til denne fine marcipankage med æbler.

Kagen blev faktisk meget lettere end jeg havde forventet og jeg synes det hele spiller rigtig godt sammen. Der er sødmen fra marcipanen og det syrlige fra æblerne. Æblerne havde jeg lavet som mos, så de giver kagen et friskt udtryk.

Kagen er super nem at lave og tager ikke ret lang tid.

Kagen passer til en springform på 25 cm og består af 3 trin.

Marcipankage med æbler

Lav den fineste marcipankage med den gode smag af æbler og den fineste æblerose på toppen. 

Ingredienser

Æblemos

 • 4 mellemstore æbler
 • 100 g sukker
 • ½ tsk kanel
 • 1 tsk vaniljesukker

Marcipankage

 • 300 g marcipan
 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 tsk kanel
 • 5 æg
 • 100 g hvedemel

Pynt

 • Fine røde æbler

Sådan gør du

Æblemos

 1. Start med at lave æblemosen ved at skrælle æblerne og skære kernehuset fra. Skær æblerne i mindre stykker og kom det sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge sammen til en mos. Hvis du bruger meget søde æbler, kan lidt af sukkeret holdes tilbage og du kan tilføje når du smager mosen til.

Marcipankage

 1. Riv marcipanen og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det hele godt sammen.

 2. Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem til en luftig masse.

 3. Tilføj æggemassen til marcipanmassen og rør det forsigtigt sammen.

 4. Vend til sidst hvedemelet i massen og kom den i en smurt springform.

 5. Fordel æblemosen på toppen.

Pynt

 1. Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Skær dem herefter i tynde skiver, som du ligger ovenpå kagen i en cirkel. Start udefra og arbejd dig indad. De næste æblestykker, skal ligge lidt forskudt fra den forrige række for at danne et rose mønster.

 2. Bages ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Susanne Eriksson
  9. februar 2018 at 14:44

  Hej
  Jeg må bare prøve denne flotte kage. Er "brændt inde" med for meget marcipan!
  Men jeg undrer mig lidt… kan man godt piske æg luftige uden sukker?

 • Reply
  Home by Bianca
  9. februar 2018 at 20:42

  For meget marcipan er bestemt en god undskyldning for denne kage. Ja du kan sagtens piske dem luftige uden sukker. Rigtig god fornøjelse.

 • Reply
  Susanne Eriksson
  12. februar 2018 at 19:32

  Fantastisk kage. Meget lækker og mazarin-agtig. Jeg vil bage den igen til mine strikkeklub-tøzer på søndag. Den har de fortjent.
  Min ovn fungerer optimalt og dog skulle den bage 1 hel time i alt!

 • Reply
  Home by Bianca
  15. februar 2018 at 19:23

  Godt at høre den smagte. Utroligt den skulle have så længe. Bagte du med varmluft eller almindelig ovn?

 • Reply
  Susanne Eriksson
  16. februar 2018 at 9:21

  Jeg kan se du har flere skønne opskrifter med marcipan, så du har måske erfaring med forskellige marcipantyper. Den jeg har brugt er en Odense Marcipan, men med "kun" 40% mandler – købt i en bordershop. Nej jeg brugte ikke luftvarme, men kan det have været pga. marcipanen? Jeg har faktisk spurgt Odense Marcipan (godt nok på Instagram) om jeg kan bruge den på lige fod med den vanlige marcipan, som indeholder 63% mandler. Desværre svarer de ikke 🙁

 • Reply
  Home by Bianca
  17. februar 2018 at 18:58

  Jeg tror det er varmen. Jeg bruger varmluft og det svarer faktisk til at den lige er 10 grader varmere end ved almindelig ovn. Jeg har ikke erfaring med så meget andet end marcipan med 63 % mandler. Men Jeg tror sagtens du kan bruge den på lige fod. Den eneste forskel kunne jeg forestille mig er smagen.

 • Reply
  Æblemos - Efterår er æbletid - Home by Bianca
  13. november 2018 at 17:38

  […] Opskrift: Marcipankage med æbler […]

 • Reply
  Annika
  22. december 2018 at 9:53

  Hej.
  Jeg står er igang med at bage kagen, og ser pludselig at der under fremgangsmetoden står “slå æggene ud”. Der står bare ikke nogret om æg i selve opskriften, og jeg er derfor i tvivl om, hvor mange æg der egentlig skal bruges. Håber på hurtigt svar!!
  Jeg har prøvet på diverse computere og telefoner for at se, om det måske var min telefon der var noget galt med, men det er det tilsyneladende ikke.
  God dag

  • Reply
   Home by Bianca
   22. december 2018 at 10:29

   Hej Annika
   Nu svarer jeg også her, hvis der er andre der skulle have spørgsmål.
   Annika skrev til mig på mail, hvor jeg hurtigere ser jeres spørgsmål. Så skriv endelig til mig hvis der er noget der haster.
   Lige i dette tilfælde har jeg desværre lidt problemer med at min blog er flyttet og den nye har slettet æggene ved overførslen. Jeg håber på at have været igennem de fleste opskrifter, men det kan ske teknikken driller. Så spørg endelig 🙂

 • Reply
  Johnny Pedersen
  21. januar 2019 at 19:49

  Ha jeg bagte også den i halv time men er nu oppe på en time men super god kage MVH Johnny

  • Reply
   Home by Bianca
   21. januar 2019 at 20:56

   Det lyder helt utroligt Johnny. Bagte du den med varmluft? Dejligt du kunne lide den ?

Leave a Reply