Kage/Dessert Kreativ gave Kreativt Opskrifter

Lækkert konfekt fad – konfekt er ikke kun til jul

Lækkert konfekt fad - konfekt er ikke kun til jul

Lav din egen hjemmelavet konfekt og imponer dine gæster med et lækkert fad. Konfekt er ikke kun til jul

De fleste forbinder konfekt med julekonfekt. Det er for de fleste en fast tradition, at når vi når december, skal der trille julekugler og laves marcipankonfekt.

Jeg tror de fleste af os husker barndommens konfekt, hvor marcipanen var farvet med frugtfarve. Det blev til alverdens dyr og andre fantasifulde ting.

Herhjemme er det ikke lige en tradition vi har ført videre. Børnene vil meget hellere bage småkager og så kan jeg få lov at slå mig løs med konfekten.

Der er den klassiske konfekt, som marcipan med nougat, men du kan kombinere det lige efter din smag.

Herunder kommer jeg med lidt forslag til et fint konfektfad med lækre smage.

Lækkert konfekt fad - konfekt er ikke kun til jul
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Fakta om konfekt

Hvad er konfekt?

Definitionen på konfekt er egentlig hjemmelavet slik i små stykker. Det er oftest lavet af marcipan, blød nougat, nødder, tørrede frugter og som regel overtrukket med chokolade.

Hvad betyder ordet konfekt?

Ordet konfekt kommer fra det latinske confectum, der betyder noget der er fremstillet eller færdiggjort.

Hvorfor bruger man flormelis til marcipan?

Skulle din masse stadig klistre lidt, kan du bruge flormelis ligesom du ville bruge mel ved udrulning af småkager. Husk at ligesom ved småkagerne bliver dejen tør hvis man bruger for meget.

Hvordan opbevares konfekt?

Det mest optimale er at have din konfekt i en tætsluttende beholder ved 12 grader. Har du ikke den mulighed (hvilket de fleste af os ikke har) kan du gemme det i køleskabet. Her skal du dog huske på, at konfekten ikke må være for varm, når den sættes ind, da den overtrukne chokolade vil blive plettet og grå. Lad den derfor stå lidt i et køligere rum inden den placeres i køleskabet.
Når konfekten skal serveres tager du den ud en ca. ½ times tid før, så den kondens som temperaturændringen vil give, kan nå at sættes sig på din bøttes sider og ikke samler sig ovenpå din konfekt.
Opbevaret korrekt kan det holde ca. 3 uger.

Hvordan opbevares nougat?

Blød nougat kan i gemmes i køkkenskabet så længe den er uåbnet. Har du åbnet for den, skal den opbevares på køl i en tætsluttende beholder. Du kan også sagtens fryse din nougat. Lad den tø op i køleskabet før den skal bruges.

Hvordan farver man marcipan?

Vil du gerne have forskellige fine marcipanlag, så kan du sagtens farve marcipanen. Lad være med at gøre som du så i barndommen. Frugtfarve er ikke vejen frem. Det gør marcipanen klistret, da der er meget vand i. Brug i stedet pastafarver.

Hjemmelavet konfekt – med eller uden chokolade

Du kan sagtens lave lækkert konfekt uden chokolade. Herhjemme er vi dog meget glade for chokolade, så hvis jeg serverer konfekten uden overtræk, vil familien tro, at det ikke er færdigt.

Det er lidt forskelligt hvilke typer af chokolade jeg bruger og ofte er chokoladesmagen, det der inspirerer mig til selve konfektstykket.

For mig er det vigtigt at konfekten har et let udtryk, så man lige får lyst til at tage en lille mundfuld.

Lækkert konfekt fad - konfekt er ikke kun til jul
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Konfekt ikke kun julekonfekt

Ofte forbinder vi konfekten med julekonfekt. Simpelthen fordi de fleste fra barndommen, har siddet og hygget omkring bordet, mens der er blevet lavet kunstfærdige konfektstykker.

Det behøver dog slet ikke kun at være til jul, at konfekten laves og spises. Skal du servere kaffe eller te til dine gæster, er småkager altid godt at servere sammen med, men hvorfor ikke lave lidt lækkert konfekt. Den søde lille mundfuld, vil skabe stor glæde.

Hvis du er i tvivl om hvor avanceret det skal være, kan du jo altid holde dig til den klassiske marcipan med nougat.

Vil du gerne prøve lidt andet og med andre typer af smag, så læs med herunder og lad dig inspirere til skønne og nemme opskrifter.

Spiselige gaver – vært-/værtindegave

Jeg tager ofte spiselige gaver med, når jeg skal besøge mine venner og familie. Simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. Samtidig glæder det altid, når det er noget, man selv har brugt tid på at lave.

Ligesom en æske hjemmelavet chokolade, kan du også lave en fin æske med hjemmelavet konfekt.

Du kan også lave en cookie boks. Det kan du læse meget mere om lige her:

Cookie boks spiselige gaver
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Find mange flere spiselige gaver lige her: Kreativ gave

Konfekt smage

Konfekt er hjemmelavet slik og laves som små lækre bidder. Jeg har lavet lidt forskellige udgaver og her får du en lille liste, som du kan lade dig inspirere af.

Hjemmelavet konfekt opskrifter – find dem her

Marcipankugler med appelsin

Marcipankugler med kirsebær

Cornflakestoppe opskrift

Marcipanroulade med nougat og pistacie
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Konfekt med hindbær marcipan og nougat
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Marcipankugler med nougat overtrukket med ruby chokolade
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Alle mine kreative gaver kan findes her: Kreativ gave

Alle mine konfekt opskrifter har jeg samlet lige her: #konfekt

Er det marcipan opskrifter du er på udkig efter, så er de lige her: #marcipan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Lækkert konfekt fad - konfekt er ikke kun til jul
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply