Kage/Dessert Opskrifter

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder

Lav konfekt med et lækkert lag af hasselnødde krokant og nougat. Find opskriften her

Giv den klassiske konfekt et pift med et lag af krokant lavet på hasselnødder. Du beholder den klassiske marcipan og nougat sammensætning, men tilføjer lige et ekstra lag.

Det giver et dejligt knas til din konfekt og du vil ikke fortryde.

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Konfekt – ikke kun til jul

Spiser du slik hele året? – så kan du roligt servere konfekt hele året.

Definitionen på konfekt er egentlig hjemmelavet slik i små stykker. Det er oftest lavet af marcipan, blød nougat, nødder og tørrede frugter og som regel overtrukket med chokolade.

Så jeg kan kun sige – Go for it. Lav konfekt lige når du har lyst. Jeg serverer det på slikfadet sammen med alle de andre lækkerier. Det er vel ikke kun til jul, at man kan hygge lidt ekstra. 😉

Lad børnene være med uden at gå på kompromis

Du behøver bestemt ikke udelukke børnene bare fordi de ikke sidder i flere timer og skal tænke kreative figurer. Spørg dem hvilken smag de vil have og om de har en idé til udformningen.

Selv er min datter meget glad for rouladen, da hun synes den er så fin.

Vil de alligevel gerne lave små figurer, så lad dem gå i sving ved siden af dig i køkkenet. På den måde er du tæt ved håndvasken til de fedtede fingre og kan nemt hjælpe dem, hvis der er noget der driller.

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Smagen – Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder

Jeg elsker den klassiske kombination med marcipan og nougat. Faktisk måtte der gerne være mere nougat en marcipan, men det er en smagssag 😉

For at give mine konfektstykker lidt knas tilføjede jeg lidt hasselnødde krokant. Det er super nemt at lave og du kan sagtens lave det klar på forhånd. Så skal du bare finde det frem, når der skal laves lækker konfekt.

Hvad er krokant?

Krokant er nødder vendt i karamel, lavet med karamelliseret sukker.

Til mine konfektstykker, har jeg bruge gold chokolade (karamel chokolade). Det giver lige lidt ekstra karamelsmag til de skønne stykker. Gold chokolade skal tempereres som du ville gøre med hvid chokolade. Jeg deler min tempereringsguide her: https://www.homebybianca.dk/fyldte-chokolader-guide-opskrift/

Opskriften på min konfekt med nougat og hasselnøddekrokant finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet. Jeg har sat lidt billeder ind, så du er guidet godt på vej.

Hvordan opbevares konfekt?

Det mest optimale er at have din konfekt i en tætsluttende beholder ved 12 grader. Har du ikke den mulighed (hvilket de fleste af os ikke har) kan du gemme det i køleskabet. Her skal du dog huske på, at konfekten ikke må være for varm, når den sættes ind, da den overtrukne chokolade vil blive plettet og grå. Lad den derfor stå lidt i et køligere rum inden den placeres i køleskabet.


Når konfekten skal serveres tager du den ud en ca. ½ times tid før, så den kondens som temperaturændringen vil give, kan nå at sættes sig på din bøttes sider og ikke samler sig ovenpå din konfekt.

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Lav et fint konfektfad

Vil du gerne forsøge dig med et fint konfektfad, som vil imponere dine gæster?

Så har jeg samlet alle mine konfektopskrifter lige her: #konfekt

Lækkert konfekt fad - konfekt er ikke kun til jul
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Vil du hellere lave andre lækkerier med marcipan, så finder du dem lige her: #marcipan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder

Til denne opskrift har jeg brugt gold chokolade (karamel chokolade) for at fremhæve karamelsmagen fra krokanten.

Hasselnøddekrokanten kan laves i god tid og gemmes til du skal lave din konfekt.

Antallet af konfektstykker kommer an på hvordan du udformer dem og hvor store stykker du vælger at lave.

Ret: Konfekt
Antal: 15 stykker
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Hasselnøddekrokant
  • 50 g hasselnødder
  • 25 g sukker
Konfektstykkerne
  • 200 g marcipan
  • 100 g nougat
  • 150 g gold chokolade (karamel chokolade)
  • Brug ristede hasselnødder eller hasselnøddekrokant til pynt eller drys med fint krymmel
Sådan gør du
Hasselnøddekrokant
  1. Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter (til de har taget farve).

  2. Tag pladen ud og lad dem køle af en smule. Kom hasselnødderne i et viskestykke og gnub skallerne af.

    (Gem lidt ristede hasselnødder til toppen eller brug hasselnøddekrokant til at pynte dine konfektstykker)

  3. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte uden at røre for meget i det. Tilsæt hasselnødderne og sørg for de er dækket allesammen.

  4. Kom de sukkerklisterede hasselnødder tilbage på bagepapiret og lad dem køle af. 

  5. Hak nødderne med en savtakket kniv til passende stykker. 

Konfektstykkerne
  1. Ælt marcipanen blød og tril det til en pølse med ens tykkelse hele vejen. På den måde kan du nemmere rulle den ud.

  2. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir.

    Skær marcipanen over på midte, så du får to lige store stykker.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  3. Varm forsigtigt nougaten i mikroovnen. Den skal være blød med ikke smeltet.

  4. Fordel nougat på den ene halvdel af marcipanen.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  5. Fordel hasselnøddekrokanten ovenpå nougaten.

    Du behøver ikke bruge det hele. Fordel den mængde du synes er passende.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  6. Læg den anden halvdel over og lad det stå og samle sig lidt.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  7. Skær dine stykker ud i den ønskede form og størrelse.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  8. Temperer chokoladen og dyp dine stykker i.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  9. Pynt med ristede hasselnødder, hasselnøddekrokant eller fint krymmel

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering