Hjemmelavede kakao frugtstænger

Hjemmelavede kakao frugtstænger

Hjemmelavede kakao frugtstænger. En nem og sund lille snack til både børn og voksne.

 

Som følge af alle vores fødselsdage i september, havde jeg spist alt for meget kage. Min krop var blevet vænnet til at modtage sukker i al for store mængder.
Derfor måtte jeg lige i tænkeboks, for at finde ud af hvordan, jeg lige fik erstattet sukkertrangen med noget mere fornuftigt.
Selvom mine børn elsker de frugtstænger man kan købe, er jeg bare ikke den store fan.
Jeg er dog blevet rigtig glad for at bruge dadler i mit bagværk og har som de fleste andre hørt tale om snacks med dadler.
Jeg fik derfor kigget lidt i gemmerne og ud over dadler havde jeg lidt tørre abrikoser liggende. Det måtte derfor kunne bruges til at give min søde tand lidt adspredelse.

Kakao frugtstænger

Hjemmelavede kakao frugtstænger. En nem og sund lille snack til både børn og voksne. 

Ingredienser

Bradepande: 20 x 30 cm

  • 100 g dadler
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 150 g mandler
  • 20 g solsikkekerner
  • 50 g kokosmel
  • 50 g usødet kakao/bage kakao
  • 75 g havregryn
  • 4 spsk appelsinsaft
  • ½ spsk kokosolie

Sådan gør du

  1. Start med at komme dadler og abrikoser i en foodprocessor eller blender og hak dem fint. 

  2. Tilsæt mandler og solsikkekerner og blend dem til en fin masse. 

  3. Tilsæt derefter kokosmel, usødet kakao/bage kakao, havregryn, appelsinsaft og kokosolie.

  4. Når det hele er rørt sammen til en ensartet masse, kommer du massen i en form og glatter overfladen med en dejskraber. 

  5. Stil formen i køleskabet i 1 time og tag den derefter ud og skær dine frugtstænger i passende størrelser. 

  6. Opbevares på køl.

 

One Comment

Skriv et svar