Boganmeldelse Livsstil

De Forsvundne Roser – find boganmeldelsen her

De forsvundne roser boganmeldelse

Jeg har læst og anmeldt bogen ‘De Forsvundne Roser af Martha Hall Kelly

‘De Forsvundne Roser’ er modtaget til anmeldelse

De forsvundne roser boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘De Forsvundne Roser’ her

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Martha Hall Kelly
  • Titel: De Forsvundne Roser
  • Udgivelsesdato: 13. juni 2019
  • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Året er 1914, og verden har stået på tærsklen til krig så mange gange, at det ikke fylder det store for Eliza Ferriday. Hun er spændt på en nært forestående rejse fra New York til Sankt Petersborg i selskab med Sofya Streshnayva, en slægtning af Romanov-familien.

De to lærte hinanden at kende for flere år siden i Paris og blev hurtigt fortrolige. Nu stævner Eliza ud på sit livs rejse til Sofyas hjemland for selv at opleve det prægtige Rusland.

Men da Østrig erklærer Serbien krig, og det russiske zarimperium begynder at falde, undslipper Eliza med nød og næppe tilbage til Amerika, mens Sofya og hendes familie må skjule sig på deres landsted. Her ansætter de Varinka, en lokal ung pige, som hushjælp.

Samtidig gør Eliza alt hvad hun kan for at hjælpe den russiske familie i sikkerhed på vej væk fra revolutionen. Men da hun pludselig ikke længere hører fra Sofya, frygter hun det værste for sin bedste veninde. Hvor er den russiske familie? Har Varinka noget med det at gøre? Og hvad er Eliza i stand til at udrette, når Atlanterhavet skiller hende og Sofya ad?

Fra pressebrevet

Ny historisk roman af forfatteren bag bestselleren ‘Blomstrende syrener’.

Martha Hall Kelly slog internationalt igennem med sin debut ‘Blomstrende syrener’ – en roman baseret på den samde historie om amerikanske Caroline Ferriday, der hjalp en gruppe polske kvinder fra koncentrationslejren Ravensbrück, hvor de var blevet udsat for medicinske forsøg under 2. Verdenskrig.

Nu udkommer ‘De Forsvundne Roser’, der handler om førnævnte Caroline Ferridays lige så virkelige mor, Eliza, og er en fortælling om tiden lige inden første verdenskrig, hvor tre kvinders skæbnespor krydses i et af verdenshistoriens mest afgørende øjeblikke.

De forsvundne roser boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘De Forsvundne Roser’ her

Boganmeldelse – De Forsvundne Roser

Jeg har ikke læst Marthas første bog ‘Blomstrende Syrener’ og kendte derfor ikke hendes skrivestil.

Derfor var jeg spændt på at læse ‘De Forsvundne Roser’ . For at se om den var lige så fangende, som hendes første bog er blevet rost for.

I bogen følger vi skiftevis Eliza, Sofya og Varinka og deres tankerækker og oplevelser.

Det betyder at vi både får historien fra den amerikanske side gennem Eliza. Samtidig med den russiske gennem Sofya og Varinka.

Den russiske side

At vi følger 2 personer fra den russiske side gør historien spændende og nuanceret. Martha har valgt at tage udgangspunkt i den russiske adel og en fattig pige. På den måde får vi begge vinkler på revolutionen i Rusland og hvordan de forskellige samfundslag blev påvirket undervejs.

Det er en interessant skildring i det dilemma russerne stod i under krigen. Samtidig med at alle skulle til fronten, både det finere borgerskab og den almene russer, var der en revolution igang, som bragte kampe internt i landet.

Vi følger dermed Sofyas bekymring for hendes mand, der er udsendt, samtidig med vi oplever de rædsler som hende og hendes familie bliver udsat for som en del af de hvide russere.

Gennem Varinka oplever vi en pige, som før revolutionen ikke har den store værdi for samfundet. Undervejs udvikler hendes forhold sig til det bedre, men det har sin pris.

Den amerikanske side

I Amerika står Eliza tilbage uden at vide hvad der foregår og samtidig forsøger hun at gøre, hvad hun kan for at skaffe oplysninger om hvad der er sket med hendes veninde.

Som amerikaner ser hun hjælpeløst til, mens krigen raser. Da amerikanerne endelig træder ind i kampene, får det personlige konsekvenser for hende.

Jeg læste bogen på ganske få dage, fordi jeg simpelthen var nødt til at vide hvad der nu skete for de 3 hovedpersoner.

Martha skriver fangende og formår at gøre det hele håndgribeligt på en måde, så du som læser får en forståelse for, hvordan verden så ud på den tid samtidig med at du lever dig ind i de tre piger og deres oplevelser.

De forsvundne roser boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘De Forsvundne Roser’ her

Bedømmelse

‘De Forsvundne Roser’ er spænding fra start til slut. Selvom du i starten godt kan spekulere over hvad Martha gerne vil fortælle dig med de oplevelser pigerne har inden krigen bryder ud, så giver det hele mening.

Hun giver dig en forståelse for de 3 piger, som er nødvendig viden for at få deres handlinger til at give mening og forstå deres karakterer.

Selvom du ikke umiddelbart er til historiske romaner, så kan jeg varmt anbefale at læse denne bog. Selvom romanen tager udgangspunkt i historiske begivenheder kræver det ikke den store viden, da Martha trygt guider dig gennem begivenhedernes gang.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):Køb ‘De Forsvundne Roser’ her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

De forsvundne roser boganmeldelse

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply