Kage/Dessert Opskrifter

Julebag med børn i alderen 1-5 år – gode fif og opskrifter

Med det er skønne minde, får du her fif til det perfekte julebag med børn.

Det her skriv er oprindeligt fra 2016 og sikke små børnene var. Når man har skrevet, så kan tid, som jeg har, kommer der indimellem de her skønne minder.

I 2016 skrev jeg ikke så meget om gode råd, men det er oplagt at følge det op og give dig både opskrifter og gode råd til dig, der skal bare med de helt små.

Gode fif til at bage med små børn

  • Lad være med at have for store forventninger både til mængde og til børnenes deltagelse. De skal kunne komme og gå som det passer dem.
  • Lav dejen / dejene klar i forvejen. Det er ikke alle børn der gider at ælte dejen sammen. Mine gør, men det er nemmest at mærke efter. Vil de gerne være med, kan I lave dejene sammen den ene dag og gemme på køl til der igen er overskud til køkkentid.
  • Vil du gerne selv bage en masse på dagen, så lav dejene klar og hav dem på køl. Så kan du tage ud i det tempo, som børnene gider at deltage. Lav det de helst vil sammen med dem og når de går fra, er det nemt at tage en af de andre deje ud af køleskabet. De fleste småkagedeje kan tåle at stå på køl i ca. 3 uger, så du når det, du når. Fordelen er også, at de fleste småkager kan bages ved samme temperatur i ovnen, så du kan sagtens skifte mellem typer af deje undervejs.
  • Laver du udstikker småkager, så lad børnene selv vælge form osv. På den måde føler de sig med fra start af.
  • Lad børnene rulle dejen ud. Skidt med at den ikke bliver lige så tynd, som den burde. Det skal nok gå.
  • Triller du pebernødder eller andre småkager i den stil. Så lad dem være den klassiske kugleform, hvis børnene kan. Ellers smager kagerne ikke dårligere af, at være aflange eller flade.
  • Lav det hele lidt festligt med krymmel, perlesukker eller mandelstykker. De første år kom mine børn krymmel på brunkagerne. De havde selvfølgelig selv valgt den krymmel de ville bruge. Skidt med kagerne ligner et festfyrværkeri. Børnene elsker det.
  • Lad evt. hvert barn få deres egen bageplade at fylde op. Hjælp dem der er længst tid om det. På den måde kan de få deres eget ansvarsområde og det giver færre diskussioner om dit og mit. Vi fyldte pladerne op sammen, men det var fordi børnene hurtigt fandt ud af, at se hvor mange plader de kunne fylde i fællesskab. Mærk efter – du kender dine børn bedst.

Gode opskrifter til børn

Jeg vil vove at påstå at børn kan bage de fleste småkager. Der skal ikke så meget til og hvis de endda får lov at smage undervejs, så er det et ekstra hit. Alligevel vil jeg gerne give lidt idéer.

Det er især mine udstikker småkager, som jeg kan se, at der er efterspørgsel på.

Julesmåkager børn udstikker
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Jødekager opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Brunkager opskrift udstikkere
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Saml alle de småkager I bager i en samlet dåse og tag den med, når I skal besøge bedste- eller oldeforældre og se stoltheden hos børnene.

Cookie boks spiselige gaver
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Sådan skrev jeg i december 2016

Kageklubben som den var eksisterer ikke i dag, men til gengæld nyder jeg mine skønne veninder og vores børn nyder hinanden.

Julebag med børn i alderen 1-5 år – julebag er hyggeligst med børn og jo flere jo bedre. Det er vist godt jeg har et stort køkken.

Dem der følger mig på instagram både på min profil @homebybianca  har bemærket at jeg har startet en kageklub op. Vi har mødt hinanden en enkelt gang uden børn og blev hurtigt enige om at der i år skulle laves julebag med alle børnene.

Alderen på børnene ligger mellem 1-5 år, så der er et barn fra hvert år. Vi var forberedt på at det måske kunne give lidt udfordringer, men vi var 3 voksne, så mon ikke det nok skulle gå.

Da jeg er den med det største køkken, blev det mig der lagde hus til og det gik rigtig fint. Vi har åbent køkken ind til vores stue, så man kan stå hele vejen rundt om vores køkkenbord

Min datter og min venindes søn har været vant til at bage julebag sammen. De fangede derfor hurtigt hvad vi ville og hjalp de mindre børn med stor energi.

Istedet for en masse konflikter fik vi nogen glade og samarbejdsvillige børn, som nemt gik til og fra opgaven med den interesse alderen tillader.

 

 

Jeg kan virkelig anbefale at tage børnene med i køkkenet. Find en opskrift hvor de kan bruge masser af udstikkere og selv kan bestemme. På den måde føler de at det er deres julebag og det er med stor stolthed, at de bagefter viser frem og smager.

Synes du det er svært at komme igang med at få børnene med i køkkenet, kan du her på bloggen finde gode råd og opskrifter under fanen: Små kokke 

Vil du gerne se flere småkage opskrifter,så kan du finde dem lige her: #Småkage

Er det flere julekager, som du er på udkig efter, så har jeg samlet dem lige her: #Julekage

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Dec 2016

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply