Aftensmad Opskrifter

Madplan februar – 1 uge med foodprep

Madplan februar med foodprep

Skab mere tid i hverdagen – Her finder du en uges madplan med forslag til foodprep

Kender du også til travle hverdage, hvor maden ikke lige er i fokus og det derfor bliver til lidt trælse hurtig løsninger.

I sidste måned var det første gang du som læser her på siden, kunne få en madplan hos mig. Ikke bare en almindelig madplan, men en madplan med foodprep. Altså en forklaring på hvordan du foodprepper lige netop denne madplan. Modtager du mine nyhedsbreve, får du også en indkøbsliste og tjekliste til foodprep, som guider dig i gennem.

Vil du gerne modtage netop denne madplan med indkøbsliste og tjekliste til foodprep, så tilmeld dig lige her:

Fremadrettet vil du kunne finde alle mine madplaner lige her: #Madplan

Madplan og foodprep og livet med børn

Jeg har bygget min madplan op på den måde, at vi allerede mens vi planlægger retterne, skriver op hvad der kan foodpreppes. Er der for mange retter, som kræver fuld fokus hver aften i køkkenet, bliver de fordelt over flere uger.

Hos os er det vigtigt, at maden ikke bliver en sur pligt, som skal overstås. Vi hjælper gerne alle til og nyder tiden i køkkenet sammen. Det betyder også at foodprep, er noget alle hjælper til med og her kan du sagtens sætte selv mindre børn i gang.

Lad dem vaske det der skal vaskes, skrælle og skære i mindre stykker. Det er noget de sagtens kan stå med og måske der smutter lidt i munden undervejs. Det er en god og nem måde, at få dem til at smage.

Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Foodprep på forskellige måder

Når du foodprepper kan du tage udgangspunkt i at tilberede stort set alt på en gang eller sørger for at have grundingredienserne på plads. Foodprep starter derfor allerede, når du planlægger madplanen.

Skal der nye retter til hver dag?

Er du typen, som er stærkt imod rester og ikke bryder dig om opvarmet mad, så skal du ikke lave hele måltider klar.

I stedet skal du sørge for at have et overblik over de grøntsager, der skal i de forskellige retter, så du nemt og hurtigt kan tilberede dem på dagen.

Må der gerne være gentagelser på ugens madplan?

Herhjemme er vi typerne, som gerne laver et måltid og sørger for, at der er til 2 dage. Det vil du også se her på min madplan. På den måde sparer vi tid i køkkenet og det gør det også meget nemmere de dage, hvor børnene skal til fritidsaktiviteter.

Den halvdel, som vi med vilje laver for meget kommer i fryseren og kan nemt tages ud til en af de travle dage.

Hos os er frysermad lige så godt, som det vi tilbereder. Det vigtige er, at få det pakket ordentligt inden du fryser. De der tilfældige fryseposer er ikke særligt appetitlige, men pakker du det i en plastikbøtte eller et fad med låg, som bare skal i mikroovn eller ovn, så er det pludselige en helt anden oplevelse af retten.

Opbevaring af mad

Jeg er begyndt at fryse mine retter i bøtter til formålet. Det kan både være i plastikbeholdere, hvor jeg kan skrive indholdet på med en kalktus eller også bruger jeg fade med låg, som nemt kan tages ud, tøs op og varmes i ovnen. På den måde skal maden ikke flyttes alt for meget rundt inden, at det skal spises.

For at spare pladsen i fryseren er jeg begyndt, at vakuumpakke en del af det jeg foodprepper. Det er nemt og så kan beholderne samtidig komme direkte i fryseren.

Når jeg vakuumpakker bruger jeg systemet fra Zwilling Fresh & Save. Det findes både som poser du vakuumpakker og som glasfade. Fadene kan både komme i fryser og ovn. Du kan derfor tilberede en hel ret og komme den i fryseren og varme den i ovnen i samme fad.

Du kan finde produkterne her (reklamelink): Køb Zwilling Fresh & Save her

Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Madplan til 1 uge i februar til 2 personer

Her får du en madplan til 1 uge i februar måned. Mit udgangspunkt er, at opskrifterne er til 2 voksne. Er der børn med tilpasser vi mængden til børnenes alder og de får altid et tilbud om kartofler eller pasta og grøntsagsstave til.

Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Find link til opskrifter lige her:

Som du kan se, har jeg lavet kommentarer til, hvordan jeg ville fordele retterne. Du er selvfølgelig velkommen til at halvere, fryse, gemme og spise til frokost lige som du har lyst til.


Foodprep til madplanen

Søndag:

 • Hjemmelavet pizza
  • Lav pizzadejen klar til koldhævning
 • Boller i karry
  • Lav kødbollerne og frys den ene halvdel ned
  • Rens grøntsagerne
 • Ristaffel
  • Lav sovsen klar og frys ned
 • Kylling med rodfrugter
  • Gør rodfrugterne klar
Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tirsdag:

 • Boller i karry
  • Tilbered sovsen og frys den ene halvdel ned

Lørdag:

 • Hjemmelavet pizza
  • Lav pizzadejen klar til koldhævning

Fast foodprep på vores madplan:


Madplan februar – 1 uge med foodprep

I ovenstående fik du min madplan med foodprep på en uge i februar. Husk du nemt kan printe alle opskrifter ud fra min side ved at trykke på de enkelte links og så finde opskriften nederst på siden til print.

På den måde kan du samle sammen og gøre klar, så det er nemt at komme i gang.

Vil du gerne modtage indkøbslisten, så får du den ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. Samtidig får du også min skabelon til madplan, så du nemt kan komme i gang med at skabe overblik over de opskrifter, som I bruger mest derhjemme.

Tilmeld nyhedsbrev - madplan februar
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Jeg samler alle mine madplaner her: #Madplan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Madplan februar med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply